Pe urmele vânătorilor este al cincilea volum din seria Vânătorii de fantome, a cărei acțiune se plasează, ca și a celorlalte volume, pe planeta Harmony, părăsită de extratereștri și colonizată de oameni.

Pe urmele vanatorilor de Jayne Ann Krentz (Amanda Quick)

Pe urmele vânătorilor de Jayne Ann Krentz (Amanda Quick)-Editura Orizonturi

Titlul original: Dark Light
Traducere: Păuna Luada Virginia
Editura Orizonturi
Anul 2009
Nr. pagini: 301

Seria Vânătorii de fantome/Harmony World

0.5 Bridal Jitters(2005) 

  1. After Dark(2000)-Oraşul de cuarţ (Editura Orizonturi)

  2. After Glow (2004)-Săptămâna pierdută (Editura Orizonturi)

  3. Ghost Hunter (2006)-Înfruntând fantomele  (Editura Orizonturi)

  4. Silver Master(2007)-Piatra viselor (Editura Orizonturi)

  5. Dark Light (2008) – Pe urmele vânătorilor (Editura Orizonturi)

  6. Obsidian Prey (2009)-Comoara de ametist  (Editura Orizonturi)

  7.  Midnight Crystal (2010)

  8.  Canyons of Night (2011)

Cărţi scrise de Amanda Quick

 

 RECENZIE CITITOR

Rezumat carte

Pe urmele vânătorilor este al cincilea volum din seria Vânătorii de fantome, a cărei acțiune se plasează, ca și a celorlalte volume, pe planeta Harmony, părăsită de extratereștri și colonizată de oameni.

Cum era de aşteptat, una din atracţiile acestei cărţi, la fel ca şi în celelalte volume, e tot un simpatic iepuraș de praf, numit – deloc întâmplător – Elvis, care îşi purta cu multă demnitate noua pelerină, albă cu guler înalt, evazat şi margine strălucitoare cu pietre false, şi ochelari de soare care îi dădeau un aer hotărât şi misterios. Cu instictul infailibil al unui star care ştie unde sunt reflectoarele, reuşește să îşi găsească locul în cel mai luminat punct al încăperii – centrul vastului birou al şefului Breslei. Cum fiecare iepuraş de praf are un hoby sau preferinţă, îl putem surprinde bând din cafeaua şefului cel mare.

Povestea începe când Sierra McIntyre, împreună cu animăluţul ei obrazic, se prezintă pentru a lua un interviu puternicului și recentului şef de Breaslă din Crystal Cyty, John Fontana.

Cum Sierra este reporter la un ziar de scandal „CORTINA”, şi cum ea a scris recent o serie de reportaje foarte interesante despre dispariţia vânătorilor de fantome care nu mai sunt activi, şeful Breslei se hotărăşte să îi acorde un interviu. Întâmplător sau nu, o maşină puternică încearcă să o lovească în drum spre interviu. Acesta este un indiciu că a deranjat pe cine nu trebuie.

Când şeful cel nou, Fontana, îi propune un târg de afaceri, nici nu vă imaginaţi ce îi va mai propune: o CĂSĂTORIE DE CONVENIENŢĂ – cu o durată de câteva ore. Ei, după cum era de aşteptat în cărţile paranormale a autoarei, ştim exact că atunci când energia sfârâie în atmosferă, fiecare şi-a găsit perechea. Eroina noastră a mai avut un logodnic, dar care o vroia doar datorită puterii familiei ei şi datorită capacităţi sale de medium. Când Fontana îi propune această Convenţie îi promite că va avea exclusivitate în dezlegarea dispariţiilor care se dovedesc a fii reale, iar Sierra acceptă.

Chiar în ziua ceremoniei, pentru Sierra totul se complică, întâi şi întâi va fi iarăşi atacată de doi motociclişti dintr-o bandă – ,,cavalerii”, care se ocupă cu comercializarea drogului numit fascinație, şi care vroiau să o răpească. Oare de ce?! Reuşeşte să scape, se refugiază în tavernă cu prietenii ei vânătorii de fantome retrași din activitate, care o salvează şi o duc la propria ei căsătorie. Acolo ajunge așadar cu un toc rupt, murdară, julită, dar întreagă. Cei doi proaspăt căsătoriţi îşi vor unii forţele pentru descoperi ce se întâmplă. Sierra, cu capacitățile ei de medium, îşi va da seama că există un vinovat la structurile înalte ale organizaţiei, dar cine să fie? Primul suspect se dovedise a fi chiar fostul șef al Breslei, cel înlocuit de Fontana.

Dispariţia lui Jack, un fost vânător de pe stradă, care era un meşteşugar priceput ce îi confecționa tot felul de lucruri minuscule iepurașului de praf, inclusiv căsuţa de rege al muzicii și chitara, duce la declanșarea căutării sale după coordonatele lăsate ca indiciu chiar în interiorul căsuței de jucărie.

Când Sierra şi Fontana se vor refugia în catacombe, după ce o bandă de ,,Cavaleri” le aruncă aer frumoasa casă, vor da peste o ciudată lumină fantomatică violet, ceva atât de puternic, încât nici măcar Fontana, care era un puternic para-rezonator de fantome negre, nu va reuşi să îi facă faţă.

Când cei doi eroi descoperă în oglinjoara lui Elvis coordonatele junglei extraterestre subpământene și vor încerca să salveze vânătorii dispăruţi. De fapt, doar Fontana cu asistentul său de securitate vor călători prin junglă, printre copacii de smarald, şi vor da peste un laborator de droguri, unde vânătorii erau ţinuţi în lanţuri, apoi puşi să scoată cu bidoanele drogul din clădire, unde – nu vă vine să credeţi – curge prin câteva fântâni artiziene! Aici dăm şi peste aparatele extraterestre care generau fantome violet. Acestea mergeau de la a lăsa inconştient vânătorul, până la faza finală, moartea!

Există şase aparate extraterestre, cinci s-au găsit, dar unul nu este nicăieri. În acest timp, în Breaslă este demascat şi al doilea responsabil cu aceste treburi murdare.

Când Sierra va fii răpită de către asistentul executiv al Breslei, misterul se destramă. Oare va reuși ea să supravieţuiască în catacombe ucigaşului care opera cu unde violet?

Va ajunge la timp Fontana, dar şi iepuraşul de praf Elvis, pentru a o salva?După cum știți din celelalte cărţi, iepuraşii de praf au o puternică legătură cu stăpânii, sau tovarăşii lor.

Ce se va întâmpla cu Fontana şi Sierra după ce afacerile vor fii rezolvate? Vor rămâne împreună, transformând Căsătoria de conveniență într-o Sfântă căsătorie?
Nota mea pentru carte este 10.

Recenzie cititor: autor Nicol

Recenzii cărţi Amanda Quick

Verifică disponibilitatea cărţiilor apărute la Editura Orizonturi în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.