Bruschete cu rosii

Bruschete cu rosii

by -
12

Bruschete cu roşii

    Bruschetta este un aperitiv (starter) din Italia, constând în pâine rumenită pe grătar cu ustoroi frecat şi ulei de măsline. Se pot adăuga topping-uri de roşii sau pastă de măsline negre.

Ingrediente:

– 4 felii pâine baghetă;

– 2 roşii medii;

– 2 linguriţe ulei de măsline;

– 2 căţei usturoi;

– sare, piper;

– busuioc (eu am preferat să îl omit, nu prea mă împac cu gustul lui).

Mod de preparare:bruschete

1) Într-un bol punem roşiile tocate cubuleţe, sarea, piperul şi busuiocul tocat fin.

2) Încingem cuptorul şi punem într-o tavă feliile de pâine unse cu uleiul de măsline. Lasăm să se rumenească frumos.

3) După ce s-au rumenit le frecăm cu usturoi şi aşezăm grămăjoare din amestecul de roşii pe fiecare felie.

Poftă Bună!

 

12 COMMENTS

  1. Nu am facut niciodata dar am mancat la o prietena. Mi-a placut si, desi mereu mi-am spus ca o sa fac si eu reteta aceasta, nu m-am tinut de cuvant ;) :D

  2. Cat de bine arata, imi faci pofta! Sa stii ca nici eu nu ma impac cu busuioucul, deci si eu as omite. Dar cred ca o sa cumpar rosii azi, si fac si eu bruschete deseara, sau la dimineata.

  3. Multumim Robert,si eu obisnuiesc sa fac.nici EU nu sunt prietena cu busuiocul dar sunt la fel de bune si cu patrunjel taiat fff marunt

Leave a Reply