Bunatatea si rautatea

Bunatatea si rautatea

by -
12

      Compunerea are un rol foarte important în formarea și dezvoltarea capacității de exprimare corectă a elevilor, mai ales în învățământul primar. Unul dintre factorii importanți în dezvoltarea imaginației este compunerea la cerere cu o anumită temă. Răzvan a avut de scris o compunere cu tema:

Bunătatea și răutatea

    Odată Bunătatea și Răutatea s-au luat la sfadă, ba că unul e mai tare, ba că altul, și tot certându-se ele două le-a venit ideea să meargă în piața mare și să facă ce știu el mai bine, după aceea să strângă semnături.       Cine strânge mai multe semnături câștigă.
     Răutatea imediat a început să răstoarne taberele, să împingă lumea și să le fure bunurile. Făcându-se o adunare mare ea a crezut că lumea o să-i semneze, dar aceea era o răscoală pentru comportamentul răutății ei. Când a văzut răscoala Răutatea s-a speriat și a fugit.
    Bunătatea îi ajută pe cei care au fost deranjați de Răutate, iar pentru că i-a ajutat, toată lumea a semnat. Când s-au întâlnit cele două, Răutatea era tristă și supărată și a rugat-o pe Bunătate să o ajute să se schimbe iar aceasta a acceptat.
     Bunătatea deși a strâns destul de multe în urma răutății, nu a reușit să strângă tot și a pus-o să termine de adunat, să-i ajute pe ceilalți și să înapoieze bunurile furate.
     De atunci Răutatea s-a schimbat și au devenit cele mai bune prietene. Totul e bine când se termină cu bine, iar binele întotdeauna învinge.

    Poezia este arta de a pune în cuvinte sentimente și trăiri, apreciere și dragoste pentru ceea ce ne înconjoară. Astăzi Răzvi are de scris despre Toamna, prin ochii săi de copilaș.

TOAMNA

Toamna se vede-n zare
Trecând ca o alinare,
Peste anii zburători
Ea tot trece peste zori.

Tot mai vine și altă dată
Va fi cu drag întâmpinată,
Toată lumea care-o așteaptă
Cu fructe și legume se-mbracă.

Când toamna va pleca
Noi ne vom întrista,
Doar gândul că din nou va veni
Chiar ne va înveseli.

Review overview
5

12 COMMENTS

 1. Dincolo de faptul că ceea ce a scris Răzvi e foarte frumos, aș vrea să reamintesc tuturor că, iată, avem de învățat de la copii. Ei au puritatea și simplitatea gândirii, pentru ei binele învinge întotdeauna. E o lume de la care avem multe de învățat. Felicitări! Ai un copil minunat!

 2. E frumos sa vezi modul in care un copil percepe lumea. Pentru ei tot ce e simplu e frumos, totul are un final fericit. E trist cand te gandesti ca toata aceasta inocenta, toata frumusetea cu care el vede ce e in jurul lui va fi “sufocata” asa cum a fost pentru fiecare dintre noi. Ar fi asa frumos sa apreciem lucrurile simple, sa credem cu adevarat in finaluri fericite, sa transformam rautatea din noi in bunatate.

 3. Se simte ca Razvi este un baietel care vede universul intr-un anume fel. Vero este o mamica norocoasa pentru ca ai reusit sa ii insufli dragostea peste carti, dar si pentru poezie.

 4. Vero, imi place ceea ce faci! Continua pentru ca ne faci sa zambim citind creatiile tale.

 5. Multumim. Deși mai avem mult de lucrat gramatical. Nu am îndrăznit sa schimb nimic din ceea ce Razvi a vrut sa exprime.

 6. Bravo :). Foarte dragut. Vezi altfel lumea prin ochii unui copil. Pacat ca nu mai au copilaria traita de noi :(

 7. bravo razvi!felicitari!
  vero nu trebuia sa schimbi nimic,e un copil asa ca scrie ca atare.
  inca odata felicitari razvi si la multi ani! ;) ;) ;)

Leave a Reply

Afiseaza emoticoanele Locco.Ro