Cărţi scrise de Guillaume Musso

Guillaume Musso, născut pe dată de 6 iunie 1974 la Antibes (Alpes – Maritimes), este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani. La 19 ani a plecat în SUA, unde a petrecut câteva luni la New York. Pentru a-şi finanţa călătoria a muncit că vânzător de îngheţată, locuind împreună cu muncitori de diverse naţionalităţi. S-a întors în Franţa, unde a obţinut o diplomă în ştiinţe economice, apoi şi-a luat examenul în grad şi s-a dedicat meseriei de profesor.
A debutat în 2001, cu romanul “Skidamarink” (thriller). În 2004, a încredinţat editurii XO primul sau român “ Et Après… ” , care a ajuns mai apoi să se vândă în peste 1,5 milioane de exemplare şi a fost tradus în 25 de limbi. Ideea romanului i-a venit după ce a trecut printr-o experienţă terifiantă: la 24 de ani, a suferit un grav accident de maşină, care l-a făcut să reflecteze la sensul vieţii şi la posibilitatea că ea să se sfârşească pe neaşteptate. “ Et Après… ” (Afterwards) a fost ecranizat în 2008, avându-i în rolurile principale pe Romain Duris, John Malkovich şi Evangeline Lilly.

Nuvele
Skidamarink ( 2001 )
Et après…( 2004) – Şi după (ed. Rao)
Sauve-moi (2005) – Salvează-mă (ed.Rao)
Seras-tu là? (2006) – Vei fi acolo? (ed. ALLFA )
Parce que je t’aime (2007)
Je reviens te chercher (2008)
Que serais-je sans toi ? (2009) – Ce-aş fi eu fără ţine? (ed. ALLFA)
La Fille de papier (2010) – Fata de hârtie (ed. ALLFA)
L’Appel de l’ange (2011) – Chemarea îngerului (ed. ALLFA)
7 ans après (2013) – După şapte ani … (ed. ALLFA)
Demain (2013) – Mâine (ed. ALLFA)
Central Park (2014)
L’instant present (2015)

Alina Geambaşu (Alina)-Redactor pentru informaţii de interes permanent /Admin grup Fb-Literatura pe tocuri/Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

7 COMMENTS

  1. Eu am citit ” Fata de hartie”, care mi-a placut enorm. Imi lipsesc doar vreo doua carti ale autorului ( din ce s-a publicat la noi) .

  2. am citit toate cartile scriitorului , traduse la noi. Cand crezi ca nu mai are cu ce sa te surprinda, Musso, vine cu ceva nou, inedit. Cartea mea preferata este “Fata de hartie”.

  3. Eu am citit “Maine” si “Dupa sapte ani” si mi-au placut amandoua foarte mult! Imi place cum scrie acest autor, cartile lui nu au foarte mult romantism, dar rasturnarile de situatii sunt savuroase!
    Abia astept sa descopar si povestile din celelalte carti ale sale!

  4. Un autor care m-a incantat prin scrierile sale. Am citit patru dintre romanele sale si fiecare a avut ceva deosebit. Abia astept sa le citesc si pe celelalte. Sa speram ca si ultimele sale romane aparute vor fi traduse la noi.

  5. A mai ramas sa citesc 3 carti de Musso si nu ma indur.Parca doresc sa lungesc placerea…Ani de zile am evitat barbatii care scriu romane de dragoste .Dar acest autor m-a facut sa vad altfel…sa nu mai am prejudecati.

  6. […] Guillaume Musso, un autor tânăr, de care până de curând nici nu auzisem. Datorită unei prietene, am citit recenzia unui roman al sau, şi…m-am lăsat tentată. Astfel, am ajuns să cumpăr şi să citesc “Fata de hârtie” , un roman mai neobişnuit, care speram să fie pe placul meu. Această carte poate fi caracterizată foarte bine prin cuvintele lui Cesare Pavese : “Se întâmplă ca o femeie să întâlnească o epavă şi să decidă să facă din ea un bărbat sănătos. Uneori, reuşeşte. Se întâmplă ca o femeie să întâlnească un bărbat sănătos şi să decidă să facă din el o epavă. Chestia asta îi reuşeşte întotdeauna.“ Acest citat, luat invers, i se potriveşte perfect lui Tom Boyd– personajul nostru principal, un autor de marcă, publicat, bogat care se îndrăgosteşte de Aurore, femeia care-l va purta în infern. Când cei doi se despart, Tom pur şi simplu clachează: imaginaţia pur şi simplu dispare, cade pradă băuturii şi antidepresivelor, trăieşte într-o lume proprie unde nu mai are prea mult contact cu realitatea. Mai sunt cei doi prieteni din copilărie ai lui Tom, Milo: făcuse parte dintr-o bandă, fost puşcăriaş; şi Carole: o fosta adolescentă abuzată sexual de tatăl vitreg, poliţistă. Milo, este agentul literar al lui Tom, care reuşeşte să-l aducă pe acesta în pragul falimentului datorită unor investiţii proaste. Tom este într-un punct de cotitură, Milo e îngrijorat deoarece prietenul său este cât pe ce să fie dat în judecată de editori deoarece nu respectă termenii pentru publicarea ultimului său volum . […]

Scrie un comentariu. Vorbeste cu mine!