Clatite finlandeze – un desert fin si rafinat

Clatite finlandeze – un desert fin si rafinat

by -
18

Clătite finlandeze – un desert fin şi rafinat

Ingrediente:

-2 ouă;

-100 ml. lapte;

-25 g. zahăr pudră;

-1 linguriţă coajă de lămâie;

-80 g. făină albă;

-1 varf cuţit sare;

-30 g unt.

Mod de preparare:

1) Într-un bol spargem ouăle, adăugăm laptele, zahărul pudră, lămâia şi sarea. Amestecăm bine.

 

2) Turnăm treptat făina albă cernută şi omogenizăm, având grijă să nu existe cocoloaşe.

 

3) Încingem cuptorul şi punem o tigaie de fontă să se încălzească.

 

4) Scoatem tigaia din cuptor, punem untul şi turnăm jumătate din compozitia de clătite finlandeze.

 

5) Dăm la cuptor tigaia şi aşteptăm până ce se coace clătita. Atenţie! Nu trebuie întoarsă. Coacerea ei va dura circa 15 minute.

 

6) Procedăm  la fel până terminăm tot aluatul.

 

7) Servim cu fructe şi puţină miere.

 

Poftă Bună!

18 COMMENTS

  1. Wow!! Super reteta :) . Am sa o incerc. Totusi eu nu inteleg ceva: turnam jumate din compozitie, asta inseamna ca ies doar 2 clatite ….???!!!

  2. arata bine robertt si sunt sigura ca e si buna!cred ca am sa vin la tine sa-mi faci!glumesc,dar sincer urasc sa fac clatite(na ca m-am dat de gol).felicitari! ;) ;) ;)

Leave a Reply