Iepurasul de Paste

Iepurasul de Paste

by -
10

Iepurașul de Paște

      Cu foarte mulți ani în urmă într-o poieniță a poposit o pasăre mirifică, extrem de frumoasă cu penele strălucind în culorile curcubeului, trilurile ei angelice auzindu-se în toată pădurea, glasul ei purtat de vânt se auzea până departe în lume. Frumoasa pasăre și-a făcut cuib în cel mai bătrân copac din poieniță, iar toate animalele pădurii au iubit-o din prima clipă și venea zilnic să o asculte.

        Într-o zi pasărea a fost găsită rănită lângă bătrânul copac, animalele au rugat-o pe Zeița Lunii să salveze minunata pasăre. Zeița a îngrijit-o și pasărea și-a revenit, ghinionul era că nu mai putea să zboare. Animalele sălbatice erau primejdioase și Zeița a înțeles că minunata pasăre nu putea supraviețui. Atunci a transformat-o în iepuroaică.
    Iepuroaica nu mai putea zbura dar putea alerga foarte repede, ea și-a păstrat obiceiul de a face ouă, și de atunci în fiecare an de paște iepuroaica-i duce Zeiței în dar un coș cu ouă vopsite în culorile curcubeului așezate frumos în coșulețul cu iarbă verde și alte daruri, în drumul ei se oprește la copii cuminți și oferă daruri, ouă de ciocolată și ouă vopsite.

        În fiecare an împreună cu Răzvi pregătim biscuiți, ne amuzăm, ne murdărim, muncim și rezultatul este delicios și frumos. Cel mai important e că petrecem timp împreună.

Vă oferim rețeta

Prăjituriți sănătoși

Turte de biscuiți

-800 gr făină
-3 ouă
-1 cub Rama (250 gr)
-300 gr zahăr
-1 praf copt
-1 esență vanilie
-2 plicuri zahăr vanilat
-1 linguriță scorțișoară
-2 linguri ulei
– lapte cât cuprinde (aproximativ 100 ml)
Se coace la 200 grade C, se decorează cu glazură sau zahăr pudră.

reteta Razvi

Spor la copt !
Poftă bună !

Review overview
5

10 COMMENTS

  1. Multumim foarte mult pentru reteta dar si pentru mica povestire. I-am citit-o celei mici, i-a placut la nebunie, acum ma simt nevoita sa-i fac si acei biscuiti.

  2. Va mulțumim. Noua ne place biscuiții aceștia iar iarna formele sunt de brad .steluțe. inimioare

Leave a Reply

Afiseaza emoticoanele Locco.Ro