Iubire dincolo de timp-de Tamara Ireland Stone-Editura Leda

Iubire dincolo de timp-de Tamara Ireland Stone-Editura Leda

by -
14

 Iubire dincolo de timp de Tamara Ireland Stone

Titlu original: Time Between Us
Editura: Leda
Număr pagini: 400
An publicaţie: 2014
Traducere din limba engleză de Ana-Maria Datcu

Dintotdeauna timpul a fost inamicul nr. 1 al fiinţei umane şi întotdeauna am ştiut că în viaţă orice este posibil, mai puţin un singur lucru: întoarcerea timpului.
Am văzut timpul ca pe o armă letală, ca pe un fel de otravă fără antidot care degradează totul, care ucide lent şi dureros. Am perceput timpul ca pe un cuţit secret pe care viaţa nu ezită să îl folosească asupra oamenilor. Şi totuşi …Povestea Tamarei Ireland Stone înfrânge timpul, rupe graniţele dintre trecut şi viitor creând un prezent în care timpul e îngenuncheat în faţa iubirii – un sentiment aparent banal dar suficient de puternic pentru a bate viaţa la propriul ei joc.
Şi uite aşa … cartea aceasta mi-a creat o senzaţie iluzorie de victorie. E ca şi când pentru un scurt moment simţi că poţi să schimbi totul, că poţi să alegi, că poţi să o iei de la capăt din orice moment, că poţi rupe barierele impuse de trecerea anilor … că timpul ce a trecut nu e neapărat pierdut. Romanul e o speranţă dulce şi savuroasă care are puterea de a încălzi sufletul.
„Nu reuşesc să înţeleg cum de mi-a dat toată viaţa peste cap în timp ce lucrurile par să fi rămas neschimbate.”

Începerea şcolii aduce în viaţa Annei Green un personaj deopotrivă misterios şi atrăgător. Bennett Cooper, noul coleg de liceu, pare a fi întruchiparea elevului rebel şi dezordonat dar tainele adânci care planează în jurul lui, comportamentul bizar şi replicile pline de nonsens o fac pe Anna să vrea să ştie mai mult … mult mai mult.
Nu-mi este teamă deşi presupun că ar trebui să-mi fie.”
Atunci când Anna este atacată în librăria părinţilor ei, Bennett reacţionează fără să se gândească prea mult, iar felul în care acesta îi salvează viaţa o nedumereşte pe Anna încă şi mai mult. Conştient de faptul că trebuie să ofere o explicaţie, dar şi de atracţia pe care fata o exercită asupra lui, Bennett decide să îi dezvăluie Annei secretul din spatele apariţiilor şi dispariţiilor sale misterioase.

Cine nu şi-ar dori măcar o fărâmă din ceva care pare imposibil!”
Numai că secretul lui Bennett nu este unul uşor de acceptat. Băiatul deţine puterea de a se teleporta, de a se întoarce în timp şi de a schimba trecutul şi … ca şi când toate acestea nu ar fi fost suficient de incredibile, „supereroul” nostru vine din San Francisco al anului 2012, adică din viitorul Annei care trăieşte în 1995.
„Mi-e teamă că voi ajunge să mă întreb dacă vreau sau nu să aflu mai multe despre el.”
Povestea capătă un accent straniu deoarece dorinţa lui Bennett de a rămâne cu Anna nu este suficientă, iar iminenta plecare a băiatului creează o senzaţie de teamă în subconştient. – „ Eu nu stau … niciunde. Eu doar vizitez. Observ. Apoi plec. Nu rămân niciodată.”
Acţiunea se complică în momentul în care Bennett îi dezvăluie Annei ultimul său secret, iar fata realizează că, de fapt, cheia viitorului se află în mâinile ei şi că de o simplă decizie a ei depinde totul.

Am adorat aceste personaje superb conturate şi trebuie să recunosc că Anna m-a cam ţinut cu sufletul la gură în privinţa acţiunilor ei. Am răsuflat uşurată atunci când a reuşit să descopere sensul ascuns din spatele propriilor cuvinte şi mărturisesc sincer că nu mă aşteptam la un happy end.
Fantasy, mister, suspans, romantism, iubire, inocenţă, adrenalină – romanul Tamarei Ireland Stone conţine toate ingredientele necesare pentru a pune monopol pe o întreagă zi de weekend ( se pare că această carte are un fel de super-glue invizibil aplicat pe pagini şi nu o poţi dezlipi de mâini până la final).
Da. Este o poveste „unică” şi construită pas cu pas într-un mod remarcabil. Atrage, captivează şi menţine frumosul şi suspansul. M-a fascinat cartea încă de când am văzut-o. Mi-am dorit să mă teleportez şi eu acolo în imaginea de pe copertă, să simt nisipul auriu sub tălpi şi să ating acele valuri calde. Apoi m-a captivat titlul care sună … exact ca un „vis frumos”. „Iubire dincolo de timp” te face să îţi doreşti să depăşeşti graniţele, să îndrăzneşti, să visezi cum ar fi dacă barierele impuse de timp nu ar exista.
Mi-a plăcut cartea pentru că m-a făcut să zâmbesc în acel fel … dulce, melancolic şi în acelaşi timp puţin răutăcios la gândul că măcar un personaj de literatură îi poate da un pumn destinului după cum are chef. Asociez romanul cu un 3 în 1 strong. De ce? Pentru că îmi place 3 în 1 şi pentru că are acea intensitate care anulează somnul şi te ţine prins în poveste până la deznodământ. „Iubire dincolo de timp” merită multe steluţe plus inimioare şi emoticoane zâmbitoare.

CITATE:
„ Merită să te arunci într-o idilă care ştii că va dura numai o clipă?”
„un călător prin timp care vine numai în vizită şi nu rămâne niciodată nicăieri.”
„Doar mă joc cu destinul. Imi bat joc de timp.”
„ – Sunt îndrăgostit de tine. Ce-ar fi dacă n-aş mai pleca deloc?”
„Ştia totul pe când eu nu ştiam nimic.”
„… jocul cu soarta, schimbarea trecutului poate că nu are un impact vizibil la început, însă în cele din urmă are efecte severe.”
„Voi sfârşi prin a fi din nou singur, ca la început.”

Editura Leda
Cartea Iubire dincolo de timp de Tamara Ireland Stone a fost oferită pentru recenzie de către Editura Leda. Poate fi comandată de pe site-ul Grupul Editorial Corint. Activitatea Editurii Leda poate fi urmărită şi pe pagina oficială de facebook.

Autor: Maryliyn

 

14 COMMENTS

  1. Nu prea e genul de carte pe care să-mi doresc s-o citesc, însă nu pot să nu apreciez buna realizare a recenziei :)

  2. M-ai convins ! Iau cartea la citit. O am de cand a aparut si am tot amanat sa o citesc! Felicitari! Imi place mult recenzia ta!

  3. Super!!! Mara, imi place foarte mult tot ce ai scris. M-ai convins sa trec cartea pe lista mea de lecturi

  4. Din comentariul de mai sus lipseste emoticonul :D
    Multumesc de recomandare Mara, nu stiam ca e o carte atat de frumoasa!

  5. Am vrut sa-mi fac ca si cadou de Craciun anul trecut aceasta carte, insa nu eram sigura daca merita sau nu. Cel putin titlul m-a atras, oarecum. Acum, citind recenzia, voi face tot posibilul ca (,) Craciunul acesta, cartea asta sa-mi fie cadou! <3

  6. Titlul parca nu spune nimic dar recenzia m a facut sa imi schimb parerea despre carte. Interesant :)

Leave a Reply

Afiseaza emoticoanele Locco.Ro