Meniu: (ciorba de mazare verde,snitel de pui si dovlecel,cosulete)

Meniu: (ciorba de mazare verde,snitel de pui si dovlecel,cosulete)

by -
6

Meniu: (ciorbă de mazăre verde,şniţel de pui şi dovlecel,coşuleţe)

1.Aperitiv-salată de paste:

-1/2 pachet de paste (mie îmi plac cele că nişte fundiţe) fierte în apă cu sare şi scurse le punem într-un castron
-1 morcov mare dat pe răzătoarea fină
-un pumn de boabe de mazăre verde fierte şi scurse
-200 gr şuncă tăiată mărunt
-200 de gr de brânză telemea sau caşcaval date pe răzătoarea fină
-verdeaţă- pătrunjel sau mărar tăiate foarte fin
-se pun toate în castronul cu paste şi amestecăm bine, apoi punem la rece până servim
-cui îi place poate să pună puţină smântână

2.Ciorbă de mazăre verde:

-un pachet de mazăre boabe
-1-2 morcovi daţi pe răzătoarea fină îi călim cu puţin ulei, adăugăm apă şi punem la fiert
-adăugăm mazărea în oală şi potrivim de condimente (sarea o puneţi la final)
-când legumele sunt fierte adăugăm verdeaţă şi opţional găluşcuţe de făină sau paste
-dregem cu smântână

3.Şniţel de pui şi dovlecel

-felii de piept de pui, bătute, condimentate şi lăsate câteva ore la rece
-dovlecelul se curată şi se taie felii mai groase (de jumate de deget)se sărează, lăsăm cam 1 ora apoi îl punem în strecurătoare să se scurgă
-pregătim o farfurie cu făină
-într-un castron batem bine ouăle, adăugăm praf de cartofi (din pacheţel de praf de cartofi pentru piure) şi puţină apă rec e(să fie ca un amestec de clătite subţire)
-dăm feliile de dovlecel şi de carne prin făină şi amestecul de ou şi le prăjim
-serviţi cu garnitură sau cu murături

4.Coşuleţe:

-aveţi nevoie de forme (ca cele de brioşe, dar ceva mai mici), le ungeţi cu untură sau margarină şi tapetaţi cu făină (numai la prima tură, apoi se dau doar prin făină)
-pentru aluat: 1 margarină Rama (sau echivalentul în untură) +4 gălbenuşe de ou +100 gr zahăr +1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie +1/2 kg făină =se frământă cu puţină apă să fie un aluat potrivit
-rupem biluţe de mărimea unei nuci, şi le potrivim în forme
-batem spuma de la ouă cu 4 linguri de zahăr şi 2 linguri de nucă măcinată
-1 borcan de gem aromat îl amestecăm cu 2-3 linguri de nucă
-aşezăm formele (cu aluatul modelat) pe o tavă punem în fiecare formă 2 -3 linguriţe de gem şi deasupra spumă şi punem la copt
– când sunt gata le scoatem din cuptor lăsăm puţin să se răcească şi scoatem din formă (folosiţi un cuţit cu lama subţire să dezlipiţi dacă e necesar).

Poftă Bună!

6 COMMENTS

Leave a Reply