Meniu: (ciorbă de varză dulce,chiftele cu cartofi noi,ruladă cu cremă de biscuiţi)

Meniu: (ciorbă de varză dulce,chiftele cu cartofi noi,ruladă cu cremă de biscuiţi)

by -
3

Meniu: (ciorbă de varză dulce,chiftele cu cartofi noi,ruladă cu cremă de biscuiţi)

1.Aperitiv: pastă de peşte

-2 cutii de ton în ulei le mixăm bine cu un pachet de unt (puneţi şi uleiul de la conserve)
-adăugăm 2-3 ouă (fierte tari şi date pe răzătoare), sare, piper, zeamă de lămâie după gust
-mixati compoziţia o puneţi în bol, o ornaţi cu măsline şi o puneţi la rece

2.Ciorbă de varză dulce:

-1 varză mare, curăţată şi tăiată fideluţă
-1 ceapă sau câteva fire de ceapă verde tăiată fin
-1 morcov, 1 pătrunjel date pe răzătoarea fină le călim puţin în ulei
-adăugăm în oală ceapă,varză şi apă şi punem la fiert
-potrivim de sare, piper, puţin praf de chimen, cury, un pic de coriandru praf şi cimbru
-când legumele sunt fierte adăugăm mărar tăiat foarte fin şi opţional bulion şi mai lăsăm să fiarbă puţin
-dacă vă place mai mult adăugaţi smântână

3.Chiftele cu cartofi noi

-1/2 kg carne de curcan măcinată, 2 cartofi daţi pe răzătoarea fină şi storşi le punem într-un castron
-adăugăm 2 ouă, 1-2 linguri făină, sare, piper, cury, boia, şi 4-5 linguri de pesmet şi amestecăm bine
-dacă vă place puteţi adaugă ceapă tăiată fff fin sau usturoi zdrobit
– formăm chiftelele şi le coacem în tigaia cu ulei
-cartofii noi îi alegem mai mici îi curăţăm, îi punem în taaă de la cuptor cu puţin ulei, condimente şi apă cât îi acoperă
-să fiţi atenţi să întoarceţi cartofii pe ambele părţi când încep să se coacă (scade apă)

4. Ruladă cu cremă de biscuiţi

-2 foi de napolitane
-amestecăm 4 ouă cu 200 gr zahăr până se topeşte zahărul
– într-o cratiţă caramelizăm 200 gr zahăr adăugăm 200 gr unt şi amestecăm să se topească şi untul şi caramelul, adăugăm ouăle frecate cu zahăr şi amestecăm bine până se îngroaşă compoziţia
-luăm cratiţă de pe foc adăugăm 2 pachete de biscuiţi sfărmaţi şi esenţă de rom şi amestecăm bine crema
-punem crema fierbinte pe foi şi le rulăm
-fiecare ruladă o împachetăm în celofan (o rulăm) şi după ce se răceşte o punem la frigider
-când s-a răcit bine (şi s-a întărit crema) se poate tăia

Poftă Bună!

3 COMMENTS

Leave a Reply

Afiseaza emoticoanele Locco.Ro