Meniu: (ciorbă de varză, peşte la cuptor cu legume, bărcuţe)

Meniu: (ciorbă de varză, peşte la cuptor cu legume, bărcuţe)

by -
5

Meniu: (ciorbă de varză, peşte la cuptor cu legume, bărcuţe)

1.Aperitiv: salată de fasole verde

-fierbem fasolea în apă cu sare
-o legătură de ceapă verde o tăiem feliuţe, o lăsăm puţin cu sare şi o stoarcem
-punem în castron fasolea (scursă de apă, dar fierbinte) adăugăm ceapă (stoarsă) 2 roşii tăiate felii subţiri sau bucăţele
-adăugăm pătrunjel sau mărar tăiat ff fin, piper, un pic de ulei, un pic de zeamă de lămâie
-amestecăm bine, punem capacul şi lăsăm să se pătrundă aromele
-se poate servi şi de la frigider

2.Ciorbă de varză:

-spălăm varza şi o tăiem felii cât de fine ne plac
-un morcov dat pe răzătoare îl călim cu puţin ulei, opţional şi o ceapă mică, adăugăm varză şi apă şi punem la fiert
-potrivim de sare, piper, cury, praf de chimen
-când legumele sunt fierte adăugăm verdeaţă: cimbru, pătrunjel, leuştean şi tarhon şi mărar şi mai lăsăm câteva clocote
-puteţi pune roşii sau bullion sau smântână după preferinţe

3.Peşte la cuptor cu legume:

-1-2 peşti curăţaţi, dar întregi îi condimentăm cu sare şi piper (e foarte gustos piperul cu lămâie)
-punem în tavă un strat de legume: ceapă, ardei, roşii, felii de lămâie
-aşezăm peştii deasupra şi punem apă
-aveţi grijă să se facă peştii pe ambele părţi şi mai adăugaţi apă să nu se ardă legumele
-serviţi cu cartofi piure sau orez

4.Bărcuţe  (Voichiţa)

-1 pachet de forme (găsiţi la Kaufland)
-fierbeţi 1-2 budinci de vanilie
-bateţi 250 ml frişcă
-puneţi în forme budincă, ornaţi cu frişcă şi cu fructe de sezon
-puteţi presară deasupra nucă de cocos sau ciocolată rasă.

Poftă Bună!

5 COMMENTS

  1. Arci, bărcuțele arată minunat! Ești o adevărată expertă! Mulțumim pentru rețete!

Leave a Reply

Afiseaza emoticoanele Locco.Ro