Meniu: (pastă de jumări, ciorbă de legume, aripi de pui cu lămâie,...

Meniu: (pastă de jumări, ciorbă de legume, aripi de pui cu lămâie, mere coapte)

by -
4

Meniu: (pastă de jumări, ciorbă de legume, aripi de pui cu lămâie, mere coapte)

1. Aperitiv: pastă de jumări

-250-300 gr jumări date prin mașina de tocat carne

-2-3 ouă fierte tari și date  pe răzătoarea fină

-punem în caserolă jumările, ouăle, 2-3 lingurițe de muștar (după gust) piper multicolor, sare și omogenizăm bine

-servim pe feliuțe de pâine prăjită, ornate cu felii de castraveți murați sau feliuțe de gogoșar (proaspăt sau murat)

2.Ciorbă de legume

-2 morcovi, 1 păstârnac, 1 pătrunjel, 1 țelină mică date pe răzătoarea fină se călesc cu puțin ulei apoi adăugăm celelalte legume

-2-3 cartofi tăiați cubulețe, buchetele de conopidă, bucheţele de broccoli, un pic de mazăre

-adăugăm sare, piper, puțin cury și praf de chimen și lăsăm să fiarbă

-când sunt aproape gata adăugăm amestecul de verdeață care ne place

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3.Aripi de pui cu lămâie

-aripile de pui condimentate (condimentul care vă place) le punem în cratiță cu bucățele de morcov, 2-3 felii de lămâie și apă să le acopere și le lăsăm să fiarbă

-când carnea este fiartă adăugăm mărar tăiat fff fin și  smântână și mai lăsăm să dea câteva clocote

-se poate servi simplu sau cu garnitură: piure de cartofi sau mămăligă

4.Mere Coapte:

-spălăm merele, le așezăm în tavă (cu codița în sus) și le coacem

-e un desert ușor, sunt foarte bune reci de la frigider

-dacă vreți, după ce le coaceți și se răcesc, scoateți cotorul și le presărați cu ciocolată rasă și frișcă

Poftă Bună!

4 COMMENTS

  1. Jumări si aripi nu prea sunt fan, dar mere coapte… mmmm, mancare potrivita pentru Craciun, suna delicios!

Leave a Reply

Afiseaza emoticoanele Locco.Ro