Meniu: (salată de leurdă,ficat cu mere,chec cu mere)

1.Aperitiv: salată de leurdă

-2-3 legături de leurdă spălată şi tăiată fideluţă se pun într-un bol
-adăugăm sare, piper, oţet aromat sau suc de lămâie
-opţional puteţi adauga smântână sau iaurt mai cremos
-puteţi de asemenea să puneţi mărar sau pătrunjel tăiat fff fin
-salata trebuie lăsată măcar o ora la rece

2.Ciorbă de legume:

-2 morcovi, un pătrunjel, un păstârnac date pe răzătoarea fină le punem la călit cu puţin ulei apoi adăugăm restul legumelor
-o ceapă tăiată mărunt, o gulie tăiată bucăţele, bucheţele de conopidă şi broccoli, 1-2 cartofi tăiaţi mărunt, 1 dovlecel tăiat cubuleţe, o cutie de ciuperci
-adăugăm sare, piper, praf de chimen, praf de cury, praf de coriandru
-când legumele sunt fierte dregem cu smântână frecată cu ou
-după ce oprim focul adăugăm în oală 1 linguriţă de şofran şi amestecăm

3.Ficat cu mere:

-1 kg de ficat de pui sau curcan
-2-3 mere tăiate felii subţiri
-punem în cratiţă ficatul şi-l călim cu puţin ulei, adăugăm merele şi puţină apă şi punem la fiert
-adăugăm piper multicolor, praf de cury, praf de chimen, cimbru (nu puneţi sare)
-se serveşte cu cartofi piure

4.Chec cu mere:

-3 ouă întregi se freacă cu 300 gr zahăr, adăugăm 100 ml ulei
-când sunt amestecate bine adăugăm +300 gr făină+300 gr mere răzuite+1 linguriţă bicarbonat stins cu puţină lămâie
-tapetăm tava (ulei sau margarină şi făină) turnam aluatul (curgător) şi punem la copt
-se scoate din tavă rece şi se poate presara cu zahăr praf sau se poate orna cu ciocolată topită

Poftă Bună!

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

15 COMMENTS

  1. Leurda (noi ii spunem usturoi salbatic) este foarte sanatoasa si iese din ea o salata mmmm….. E una dintre minunatiile pe care ni le ofera padurea primavara.

  2. Ham,la dimineata la prima ora fac ciorba,da fara brocoli,doar cu gulie!Leurda nu imi place,ficatul nu,da vreau desert cu mere!!!multumim Arci pentru meniu!

  3. Ficat cu mere? Hmm, suna bine. Cu branza n-ai reteta? Ce rost are sa te pacalesc, stii bine ca sunt „pasionata” de gatit. Daca ar fi dupa mine, as exclude de pe lista acest lucru, dar nu am ce face. Am sa incerc si eu, suna bine, plus ca ficatul imi place.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.