Meniu: (salată de roşii cu rucola, spată de porc cu legume la cuptor, prăjitură cu foi de napolitane)
salată de roşii cu rucola, un deliciu
1.Aperitiv: salată de roşii cu rucola
-3-4 roşii curăţate de coajă şi tăiate bucăţele se pun într-un castron
-adăugăm o cutie de rucola tăiată ff mărunt şi o legătură de pătrunjel sau mărar tăiată mărunt
-punem sare, piper multicolor, ulei de sâmbure de struguri şi puţin oţet sau zeamă de lămâie
-amestecăm şi lăsăm cam 30 minute la rece
-când serviţi presăraţi deasupra brânză telemea rasă sau caşcaval ras
2.Ciorbă de porc:
-punem la fiert oasele de porc în apă cu puţină sare, când sunt fierte curăţăm carnea şi-o tăiem bucăţele
-dăm pe răzătoarea fină 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 păstârnac, tăiem bucăţele mici o ceapă
-punem legumele în oală, strecurăm zeama în care am fiert carnea peste ele şi punem la fiert
-când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm carnea şi condimentele (sare, piper, cury, boia-opţional, praf de chimen) şi lăsăm să mai fiarbă
-adăugăm verdeaţă tăiată mărunt: pătrunjel, ţelină, leuştean, tarhon şi lăsăm să mai dea câteva clocote
–se poate servi cu smântână dreasă cu ou
3.Spată de porc cu legume la cuptor(Alexandra):
-Friptură din spată de porc cu legume : Carnea am marinat-o în amestec de bere, apă, ulei, zahăr o lingură, sare, piper, ienibahar, pimento, usturoi şi foi de dafin (la rece, în frigider, peste noapte, deşi merge şi 2-3 ore). Am tăiat rondele sau bucăţi legumele: cartofi, cartofi dulci, morcov. Carnea şi legumele le-am aşezat în tavă, împreună cu lichidul în care s-a marinat carnea şi tava a fost dată la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade
4.Prăjitură cu foi de napolitane:
- 1 pachet de foi de napolitane
–crema 1: batem spumă 3 albuşuri de ou cu 150 gr zahăr praf, adăugăm 300 gr biscuiţi măcinaţi, 300 gr nucă măcinată, 3 linguri de cacao şi zeamă de compot cât să fie ca o pastă şi omogenizăm bine, punem puţin la rece
– crema 2: 250 gr margarină Rama (sau unt) se mixează spumă cu 200 gr zahăr praf, adăugăm pe rând cele trei gălbenuşe de ou şi 4-5 cuburi de rahat tăiate ff mărunt, omogenizăm bine
-montăm prăjitura astfel: foaie de napolitană+cremă de biscuiţi+foaie +crema de rahat+foaie
-deasupra putem face o glazură de ciocolată sau caramel
-puneţi prăjitură la rece măcar 2-3 ore, se taie când e rece
Poftă Bună!
Delicios
Yumiiiii
Cred ca fac salata azi! Mulumim Arci
Ciorba de porc o mai fac și eu din când în când. N-am încercat să pun praf de chimen (dar voi încerca, cu siguranță). Prajitura pare minunată! Mulțumim pentru rețete, Arci și Alexandra!
Un meniu interesant 😀