Meniu:(ciorbă de conopidă,pulpe la cuptor cu cartofi noi,spumă de căpşuni)

Meniu:(ciorbă de conopidă,pulpe la cuptor cu cartofi noi,spumă de căpşuni)

by -
5

Meniu:(ciorbă de conopidă,pulpe la cuptor cu cartofi noi,spumă de căpşuni)

1.Aperitiv: salată de crudităţi cu mozzarella

-2 roşii decojite şi tăiate cubuleţe, 1 castravete tăiat foarte fin, 1 ardei căpia roşu tăiat fideluta, 3-4 ridichi date pe răzătoarea fină, 1 legătură de ceapă verde tăiată fin (cu tot cu cozile verzi) le punem într-un castron
-adăugăm verdeaţă (pătrunjel sau mărar) tăiată foarte fin, sare, piper, puţin ulei şi după gust zeamă de lămâie
-presăram cu mozzarella dată pe răzătoare şi lăsăm la rece măcar 1 ora

2.Ciorbă de conopidă:

-o conopidă mai mare,o curăţăm,o desfacem în buchetele şi o lăsăm puţin în apă rece
-1-2 morcovi,1 pătrunjel,1 pastarnac le dăm pe răzătoarea fină,le călim puţin în ulei
-adăugăm în oală conopidă şi apă şi punem la fiert
-potrivim de sare,piper,cury,praf de chimen,opţional boia
-când legumele sunt aproape gata adăugăm amestecul de verdeaţă
-putem drege cu smântână sau smântână cu ou

3.Pulpe la cuptor cu cartofi noi

-4-5 bucăţi de pulpă (partea de sus sau ciocănele) le condimentăm cu amestecul de condimente pe care îl preferăm
-6-8 cartofi noi (roşii) mai mici îi curăţăm şi-i lăsăm întregi
-punem în tavă bucăţile de pui şi cartofii
-punem apă cât să acopere totul şi un păhărel de alcool( vodka, gîn, coniac) şi punem tava în cuptor
-când apa scade să fiţi atenţi să lăsaţi tava numai cât vreţi să fie de crocante ingredientele (să le întoarceţi să se facă pe ambele părţi)

4.Spumă de căpşuni

-1 kg de căpşuni curăţate şi spălate
-lăsăm cam ¼ întregi restul le zdrobim puţin
-batem albusul de la 4-5 ouă cu o cană de zahăr şi 1-2 pliculeţe de zahăr vanilinat să fie o spumă tare
-adăugăm gălbenuşurile şi căpşunile zdobite
-punem în cupe sau boluri căpşuni întregi, turnam deasupra spumă şi le punem la rece
-când serviţi puteţi presara în cupe fulgi de cocos sau ciocolată după gust

Poftă Bună!

5 COMMENTS

Leave a Reply