Meniul nr.50 (salata de ton, musaca de vinete,prajitura cu branza)

Meniul nr.50 (salata de ton, musaca de vinete,prajitura cu branza)

by -
8

Meniul nr.50 (salată de ton, musaca de vinete,prajitură cu brânză)

1.Aperitiv: salata de ton

-1 cutie de ton mărunţit în ulei

-1/2 cană de orez, fiert în apă cu puţină vegeta

-1 cutie mică de porumb scurs de zeamă

-într-un bol punem orezul (scurs, dar încă cald) +tonul cu tot cu ulei +porumbul +zeamă de lămâie după gust, potrivim de sare şi piper, amestecăm bine, acoperim cu un capac şi lăsăm să stea să se pătrundă aromele

-dacă vă place puteţi tăia feliuţe subţiri câteva măsline

-se serveşte rece

2.Ciorbă de perişoare:

-curăţăm şi tăiem mărunt toate legumele care ne plac la ciorbă şi le punem la fiert cu mai multă apă

-potrivim de sare, piper, vegeta, praf de chimen, curry, boia (opţional)

-separat într-un bol amestecăm carnea tocată cu un ou, piper şi 1-2 linguriţe de făină

-când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perisoarele şi lăsăm să fiarbă

-când ciorba e aproape gata adăugăm amestecul de verdeaţă, mai lăsăm să dea câteva clocote şi dregem cu smântână

3.Musaca de vinete

-2-3 vinete mari le tăiem felii mai groase le sărăm şi le lăsăm să se scurgă puţin

-fierbem 2-3 cartofi, îi curăţăm

-1/2 carne de curcan măcinată o călim puţin cu o ceapă tăiată mărunt, punem puţină apă şi lăsăm să fiarbă potrivind de sare, piper, şi alte condimente care ne plac

-feliile de vinete le prăjim puţin în tigaie la foc rapid pe o parte şi pe altă şi le lăsăm să se scurgă

-într-o cratiţă tăiem cartofii felii, apoi punem un strat de vinete, un strat de carne până terminăm carnea şi vinetele, deasupra să fie vinete

-într-un bol amestecăm smântână cu 2-3 linguriţe de pastă de roşii sau 2-3 linguri de bulion şi o turnăm deasupra

-băgăm cratiţă la cuptor, când e gata, scoatem cratiţă, punem un capac şi lăsăm câteva minute să stea

4.Prăjitură cu brânză:

-blatul: se bate din 3 ouă întregi cu 250 gr zahăr, adăugăm 100 gr ulei,100 gr lapte, 1 linguriţă de bicarbonat stins şi 200 gr făină;se coace, se lasă să se răcească şi se taie în două părţi

-crema:250-300 gr brânză dulce se mixează bine cu 1 pachet de unt (sau margarină Ramă cub),1 ou, 200 gr zahăr, 2-3 pliculeţe zahăr vaniliat, stafide (le puteţi înmuia puţin în rom)

-se umple prăjitura

-când o tăiem bucăţi presăram pe ea zahăr pudră

Poftă Bună!chef

8 COMMENTS

  1. Arci, ciorba de perisoare si prajitura cu branza sunt printre preferatele mele. Ne-ai oferit din nou un meniu delicios.

  2. Multumesc Arci pentru retete :) . Clar tu vrei sa ma tii in bucatarie :p iar eu ador camera aceasta :o

  3. Waw! Super rețete, ca de obicei! Sper să încerc și eu prăjitura cu brânza. Pare super! Mulțumim încă o dată, Arci!

  4. Chiar astazi am mancat ciorba de perisoare. :D Si am facut cu mama si sarmalute. :)
    Foarte frumoase retetele, felicitari! ;)

Leave a Reply