Meniu:(supă cremă de legume,pulpe la cuptor cu felii de măr şi lămâie,prăjitură...

Meniu:(supă cremă de legume,pulpe la cuptor cu felii de măr şi lămâie,prăjitură economică de post)

Meniu (supă cremă de legume,pulpe la cuptor cu felii de măr şi lămâie,prăjitură economică de post)

1.Aperitiv: bruschete cu pastă de brânză

-250 gr brânză dulce+250 gr brânză telemea (dată pe răzătoarea fină)+200 gr unt=se mixează bine
-se adaugă piper multicolor, sare, boia (opţional), puţin praf chimen şi mărar tocat mărunt
-după ce omogenizăm compoziţia o punem la rece
-servim pe feliuţe de pâine prăjită caldă, putem orna cu feliuţe subţiri de praz sau roşii
-dacă vă place în compoziţie puteţi adaugă ceapă tăiată foarte mărunt

2.Supă cremă de legume:

-punem la fiert 1-2 morcovi, 1 bucată de ţelină, o gulie mică, o conopidă mică, un cartof, un dovlecel
-adăugăm în apă puţină sare
-când legumele sunt fierte le mărunţim în blender să fie ca o pastă
-punem compoziţia în oală, adăugăm apa în care au fiert legumele, să fie cât de densă vrem
-adăugăm după gust sare, piper, praf de chimen, cury. puţin coriandru praf, boia (opţional), praf de lemon gras, amestecul de verdeaţă şi lăsăm să mai dea câteva clocote
-se poate servi aşa sau dreasă cu smântână

3. Pulpe la cuptor cu felii de măr şi lămâie

-pulpele de pui se condimentează cu câteva ore înainte cu ce condimente vă plac
-punem în tavă un strat de cartofi tăiaţi rondele sau felii, un măr tăiat felii subţiri, 1-2 felii subţiri de lămâie, crenguţe de cimbru, pulpele condimentate
-acoperim cu apă şi punem la cuptor

4.Prăjitură economică de post (Alexandra):

– Unitatea de măsură e cana, aşadar păstrează aceeaşi cană pentru toate ingredientele. O cană de ulei, 2 căni de făină, o cană de apă carbogazoasă, jumătate de cană de zahăr, un praf de copt stins, un vârf de cuţit sare, cacao ( cât mai bună) cam 70-100 grame (are gust de ciocolată şi e super bună aşa)., cam 300 gr gem( de ex de zarzăre). Se amestecă toate ingredientele şi se toarnă într-o tavă tapetata cu ulei/unt şi făină sau hârtie de copt şi deasupra se pot pune arahide, nuci pecan, nuci simple, fructe uscate. Eu am ales nucile simple. Se dau la cuptor cam 40 de minute sau până s-a copt complet.

Poftă Bună!
****Coman Iasmina (Iasmy/Elis Ntco fb)-Admin. site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Fb-Literatura pe tocuri**** Esenţele tari se ţin în sticluţe mici! Orientată spre prezent, dar şi viitor, cu picioarele pe pământ, dar şi idealistă. Optimistă până la extrem. Îmi place să dezvolt o idee prin intermediul discuţiilor, văd timpul ca pe o resursă finită şi iau în serios termenele limită. Pasionată de cărţi, muzică şi călătorii, ador stilul romance (contemporan, historical) thriller, istoric romanţat, YA, şi în general cărţile scrise bine. Mai nou, începe să îmi placă stilul fantasy, deşi nu am crezut că mă poate "prinde". Învăluită în mister, iubitoare de ciocolată cu piper. Îmi plac provocările! Şi aşa cum spune Octavian Paler: "Pasiunea n-are nevoie de motivări, ea nu cere neapărat să fie înţeleasă şi explicabilă, dimpotrivă, începe acolo unde nu mai e nimic de explicat, sfârşind abia când simte din nou nevoia de lămuriri." Vă aşteptăm alaturi de noi!

4 COMMENTS

Leave a Reply

Afiseaza emoticoanele Locco.Ro