Primejdii in regat de Alain Berenboom

Primejdii in regat de Alain Berenboom

Primejdii în regat, de Alain Berenboom

Editura: Crime Scene Press

    Bruxelles, 1947. Belgia stă pe un butoi de pulbere. Francofonii se tem de scindarea țării, în timp ce flamanzii vor să-l alunge pe rege și să instaureze o republică independentă. Sunt confruntări între republicani și regaliști, între comuniști și cei de dreapta, între sindicaliști și patroni. Până și în cadrul mișcărilor de stânga sunt disensiuni – unii acceptă tutela Moscovei, alții o resping cu îndârjire. Miza? Ca de obicei, lupta pentru putere.

  În această atmosferă, un detectiv lipsit de experiență, Michel Van Loo, este angajat să ancheteze dispariția unui tânăr funcționar din Ministerul de externe, fost luptător în rezistență. Un caz care, inițial, pare simplu, devine extrem de complex, pe măsură ce detectivul înaintează cu cercetările sale, stârnind un viespar nebănuit la început.
Un polar palpitant, scris cu talent și umor, datorat unui important scriitor belgian contemporan.

Surse foto şi text: Editura Crime Scene Press

 

4 COMMENTS

  1. Mmm, sună interesant! Deşi, am alte cărţi în plan! :) Poate voi avea ocazia să o citesc şi eu, îmi pare interesant subiectul.. Acum depinde de stilul adoptat. :D

  2. Mersi Iasmy! Suna bine si adevarul este ca toate cartile citite de la crime scene press mi-au placut

  3. Deocamdata nu imi dau seama daca va fi sau nu pe gustul meu. Descrierea nu imi spune multe. Multumesc, oricum, de recomandare :) .

Leave a Reply