Recomandări de carte Grupul Editorial Corint- 3 cărţi clasice 

 Editura Corint ne încântă, în perioada 1-8 martie, cu reduceri la mai multe cărți. Cărți nemuritoare, care nu se vor demoda niciodată și vor rămâne întotdeauna în memoria cititorilor. Navigând pe site-ul celor de la Corint, cel mai mult mi-au atras atenția „Mândrie și prejudecată”, „Dama cu camelii” și „Contele de Monte-Cristo”.

1. „Mândrie și prejudecată”, de Jane Austen

    Mândrie și prejudecată”, de Jane Austen, este o carte ce-mi aduce aminte de adolescență, de liceu. De ce? Pentru că am citit-o în acea perioadă, pe la 16 ani. Mi-a plăcut foarte mult și m-a atras mai ales latura socială a romanului. Modul în care sunt descrise, pe lângă poveștile de dragoste, obiceiurile și preocupările oamenilor din acea perioadă, modul lor de relaționare. Cred că ne amintim cu toții de Elisabeth și Darcy, o pereche rămasă în istoria literaturii.

2. „Dama cu camelii”, de Alexandre Dumas – fiul

   Dama cu camelii”, de Alexandre Dumas – fiul, este tot o carte citită acum mult timp și care mi-a rămas de atunci în minte. Povestea de dragoste cu final tragic dintre Armand Duval și Marguerite Gautier a inspirat opera „Traviata”, stând, totodată, la baza mai multor ecranizări. Autorul a scris romanul inspirându-se din propria poveste reală cu Marie Duplessis, o curtezană. Așadar, Marguerite Gautier chiar a existat, chiar dacă sub alt nume.

3. „Contele de Monte-Cristo”, de Alexandre Dumas-tatăl

   Ultima, dar nu și cea din urmă (de fapt, cartea mea preferată din toate timpurile, am lăsat-o special la final, ca la premii), este… „Contele de Monte-Cristo”, de Alexandre Dumas-tatăl. Tatăl și fiul în același articol, nu este interesant?

   O poveste emoționantă, în care natura umană este actorul principal. Edmond Dantès are toate premisele pentru a fi fericit. Tocmai s-a logodit iubita sa, Mercedes, s-a întors dintr-o călătorie pe mare și are toată viața înainte. Însă ceva neprevizibil se întâmplă și este acuzat de înaltă trădare. Este întemnițat și după mulți ani reușește să evadeze. Se întoarce bogat și dornic de răzbunare.

   Au existat două ecranizări, însă niciuna nu se apropie calitativ de carte. Imposibil să surprinzi într-un film imensitatea acestui roman. Poate un serial, dar un simplu film, nu.

   Acestea sunt cărțile care mi-au făcut cu ochiul. Voi ce cărți ați dori să citiți de la Corint? Vedeți că au reduceri!

Sorina Ciocârlan (Sorina Ciocârlan)-Redactor/N-ar fi multe de spus: îmi place să scriu şi să citesc, ceea ce şi fac pentru site-ul www.bibliocarti.com şi mai nou, pentru Literatură pe tocuri:). Colaborez şi cu fabricadebranduri.com, unde scriu articole pe diverse teme. Am colaborat cu Romedic, unde am scris articole de specialitate (psihologie, psihiatrie), având pregătire în domeniu (am absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi un master în Psihologie Clinică la aceeaşi facultate). Printre autorii preferaţi se numără Agatha Christie, Rodica Ojog-Braşoveanu, Haralamb Zinca, dar apreciez orice carte bine scrisă. Sper ca acesta să fie începutul unei frumoase colaborări. Bine v-am gasit!

7 COMMENTS

  1. Multumesc Sorina pentru recomandari! Dar aceste carti le am citit si sunt minunate. “Mandrie si prejudecata” este cartea mea de suflet si o recitesc oricand cu placere.

  2. Mândrie şi prejudecată am citit. O carte Superbă! :)
    Cât despre celelalte, îmi fac într-adevăr cu ochiul.

Scrie un comentariu. Vorbeste cu mine!