Recomandări-lansări de carte Gaudeamus 2015

Târgul Internaţional de carte Gaudeamus se desfăşoară în perioada 18-22 noiembrie 2015 în Pavilionul Romexpo-Bucureşti. Am pregătit o serie de recomandări care ne-au atrag atenţia.

Regina zapezilor de Joan D VingeEditura Nemira

Regina zăpezilor de Joan D. Vinge

Premiul Hugo ’81, o minunată reinterpretare a basmului lui Hans Christian Andersen, Crăiasa Zăpezii.

„Dacă va plac romanele space opera, pline de mistere vechi de milenii, tehnologii fantastice şi ticăloşi irecuperabili, atunci, sigur vă veţi îndrăgosti de Regina Zăpezilor de Joan D. Vinge.“ io9.com

După 150 de ani de domnie, timpul Reginei Zăpezilor se apropie de sfârşit. În curând, poarta galactică ce leagă planeta Tiamat de alte lumi se va închide şi vremea Iernii se va termina odată cu venirea la putere a Verii. Dar nu este totul pierdut dacă planul lui Arianrhod, Regina Iernii cea coruptă şi veşnic tânără, se va împlini. De cealaltă parte a lumii, Moon, unul dintre oamenii Verii, este prinsă în mrejele urzelilor Reginei şi Delirium Requiem de Lauren Oliverva trebui să lupte cu toate forţele pentru a împiedica un viitor sumbru.

Delirium: Requiem de Lauren Oliver

A treia parte din trilogia Delirium.

Poate că o luăm razna din cauza sentimentelor noastre.

Poate că dragostea chiar e o boală şi ne-ar fi mai bine fără ea.

Dar am ales un alt drum.

Şi, în fond, acesta e rostul evitării operaţiei: să fim liberi să alegem.

Liberi să alegem inclusiv ce e greşit.

Cavalerul celor sapte regate de George R.R. Martin

Cavalerul Celor Sapte Regate de George R.R. MartinCu o sută de ani înainte de Urzeala Tronurilor, doi eroi neobişnuiţi bântuiau prin Westeros…

Înainte de Tyrion Lannister şi Podrick Payne, au fost Dunk şi Egg. Şir Duncan cel Înalt, un calaver novice, dar curajos îşi întrece rivalii cel puţin prin statura, dacă nu prin experienţă. Alături de el se află varianta lui în miniatură, Egg, un băiat al cărui nume adevărat (ascuns de toţi cei pe care-i întâlnesc) este Aegon Targaryen. Deşi eroi mai neverosimili nu se găsesc în tot Westerosul, cei doi au în faţă lor aventuri extraordinare, în mijlocul intrigilor regale, al răufăcătorilor şi al celor inebuniti după putere.

Acţiunea din cele trei nuvele care alcătuiesc Cavalerul celor Şapte Regate, adunate pentru prima oară într-un singur volum, are loc cu un secol înainte de evenimentele din Urzeala tronurilor, în epoca în care dinastia Targaryenilor controlează Tronul de Fier. Încă mai trăiesc oameni care au văzut dragonii zburând deasupra oraşelor distruse. Iar Westerosul e plin de comploturi regale, rivalităţi, dar şi de eroi.

Editura Lider

Ultimul viking de O.G. Arion

Layout 1ULTIMUL VIKING, primul din seria NEMURITOR, este un roman care abundă în creaturi fantastice, dar care, în acelaşi timp, este presărat cu date şi fapte istorice reale. Nu lipsesc situaţiile amuzante şi o poveste de iubire cum nu s-a mai văzut. Cititorul are totodată ocazia de a afla lucruri interesante despre credinţele şi zeităţile vikingilor, precum şi despre creaturile mitologice întâlnite în legendele diferitelor culturi.
Victoria Grey, o tânără pragmatică şi bine ancorată în real, se trezeşte prinsă într-o aventură periculoasă având ca miză un străvechi tezaur viking, asupra căruia planează un blestem îngrozitor. Pornind într-o călătorie extraordinară către o lume ascunsă şi întunecată, sceptica Victoria este obligată să înţeleagă şi să accepte regulile acestei noi lumi. Va reuşi acest lucru? Oare de-a lungul drumului se va regăsi pe sine, cea de odinioară?

SYLVA, FIICA PĂDURII de Karolina Světlá

Layout 1Scriitoarea cehă Karolina Světlá (1830−1899) s-a născut la 24 februarie 1830 într-o familie de origine ceho-germană. A fost una dintre cele mai active militante în cadrul mişcării feministe din Cehia. Opera literară a Karolinei Světlá, care cuprinde 80 de volume, are două mari surse de inspiraţie: cercurile sociale din Praga burgheză contemporană autoarei şi viaţa satelor din regiunea Ještěd. În cele cinci romane din Ještěd, tema principală este lupta femeii pentru dreptul la decizie. Primul din această serie, „Sylva, fiica pădurii” (Vesnický román, 1867), a avut un succes răsunător. După propriile mărturisiri, autoarea a scris cartea inspirându-se dintr-o întâmplare reală, transformând romanul rural al Sylvei şi al lui Antoš într-un protest poetic împotriva societăţii egoiste în care nu există loc pentru fericirea oamenilor simpli. Cititorul va fi copleşit de intensitatea sentimentelor lui Antos şi ale Sylvei, de sacrificiul făcut din iubire şi de cât de mult poate fi îngrădită dragostea de mamă de mentalitatea satului.

Editura ALL

ULTIMUL VINE CORBUL de Italo Calvino

Ultimul vine corbulLumea lui Italo Calvino din Ultimul vine corbul surprinde cu o precizie adesea neliniștitoare realitatea umană deghizată în veșmintele fabulei și ale basmului. Natura din povestirile lui are ceva magic – în zborul unui corb, în urma iridescentă a unui melc, în saltul unei pisici, în asprimea vegetației sărăcăcioase –, dar magicul poate trezi și încântare, și groază. Prin amestecul de luciditate și de inocență, de cruzime și de visare, de poezie a naturii și de proză cu puternice accente sociale și ideologice, Calvino construiește o feerie la suprafața căreia irup pasiunile omenești.

„Calvino a fost un scriitor de geniu, strălucit, care a dus ficțiunea pe teritorii noi, pentru ca apoi să o întoarcă la izvoarele fabuloase și străvechi ale povestirii.“ John Updike

„Ultimul vine corbul este o mărturie a rolului pe care l-a jucat Italo Calvino în reinventarea artei ficțiunii în epoca noastră. Darul lui special este acela de a lega realitatea imediată de o veșnicie alegorică… Toate personajele și creaturile din povestirile acestea conspiră pentru a reda un sentiment de uimire, de mister și de groază în fața vieții.“ The Guardian

DING VISEAZĂ de Yan LiankeDING VISEAZA de Yan Lianke

Inspirat de scandalul epidemiei de SIDA care a decimat provincia Henan în anii ’90, romanul lui Yan Lianke spune povestea ignorantului sătuc Ding, care își plătește scump patima de înavuțire. Netulburat nici măcar de moartea propriului fiu, Ding Hui face avere cumpărând sânge de la săteni și transmițându-le necruțătorul virus. Ca să spele păcatele familiei, bunicul Ding înființează un cămin pentru bolnavi, dar idilica societate care se înjgheabă aici cade în curând pradă lăcomiei, vanității și rivalităților meschine. Între timp, Ding Hui își continuă cinic afacerile, vânzând sicrie la suprapreț și aranjând căsătorii între morți. Irizată de subtilul umor negru care l-a făcut celebru pe Yan Lianke, povestea sătucului Ding arată cum bizarele idealuri comuniste ascund adeseori sub masca lor patimile celui mai sălbatic capitalism.

„Yan Lianke este neegalat în talentul cu care își scrie romanele de critică socială, deopotrivă sumbre și pline de umor.“ Le Monde diplomatique

„Unul dintre cele mai controversate genii satirice ale Chinei de astăzi.“ Chicago TribuneAmantii 3.0 de Corina Ozon

Editura Herg Benet

Amanții 3.0 de Corina Ozon

Continuarea aventurilor din romanele „Zilele amanților” și „Nopțile amanților”

„Femeia asta, autoarea adică, nu e întreagă la minte și nici ăia care o citesc, adică nici eu! Își face singură promovare, pleacă in turnee prin țară, doarme prin trenuri și pe la fanii ei p-acasă, fără teamă că dă peste vreo rudă cu vasluienii. Ăștia, adică fanii, o ajută cu organizarea evenimentelor, se implică în promovare, caută locații pentru lansări. E așa, un fel de concubinaj sau amantlâc literar de nu s-a mai pomenit. Oameni cu preocupări, profesii și niveluri de percepție diferite au devenit un fel de clan, de mafioți ai amantlâcului Made in Romania. Sau mai degrabă o sectă, mie îmi place să le spun Martorii Corinei. Și lor, nouă, ne place, because love is in the air, dragostea e în straturile de ozon. Așa cum e ea, dragostea, pe la noi, cu obscenitățile, grobianismele și rahaturile tipic mioritice. Când o să-i cunoașteți pe Cati și pe Mircea, eroii romanelor, veți înțelege ce spun.“
(Cristian Niculescu, București)

„Corina Ozon face ce vrea, cu mine, cu tine, cu noi. Eu așa zic. Exact ce vrea. Ne-a scris, așa, din voleu, între două postări pe Facebook, două cărți despre Viața în Ultra High Definition. Ne place sau nu să recunoaștem, noi ăștia care o citim suntem cam loviți cu leuca în cap și stau și mă-ntreb cum de-am rezistat fără Zilele Amanților și Nopțile amanților până la vârsta asta?“
(Magdalena Manea, Toronto)

„Paradox este alcătuirea Corinei. Blondă doar la păr, cu înfăţişare candidă de statuetă de Tanagra, greu de crezut că poate fi atât de spurcată la limbă şi oţeţită la fiere. Reporter par excelance, Corina are psihologia la vârful degetelor cu care tastează şi un umor dulce amar de numa numa. Şi mai are ea ceva fainisim. Nu suportă ipocrizia. Mircea şi Cati există în fiecare. Suntem noi, cei care măcar odată în viaţă am fost sinceri cu noi înşine şi cu ispita şi am călcat strâmb. Iar dacă unii s-au ţinut virtuoşi, tot au păcătuit în amantlâcul cu gândul.“
(Cătălin Bădulescu, Brașov)

Vicky, nu Victoria de Cristina NemerovskiVicky_nu_Victoria-Cristina_Nemerovschi

continuarea romanului „nymphette_dark99”

Am 13 ani şi 6 luni şi fac în continuare sex pentru că e fun. Am trei iubiţi interzişi, o prietenă foarte bună, un sfert de câine, câteva jointuri în rucsac. Îmi plac bocancii şi tricourile negre cu cranii. Duc o viaţă aproape normală, ca orice elevă de clasa a şaptea. Mă mai cert uneori cu mama şi fug cam des de acasă.

A, da, şi fratele meu tocmai a dat foc şcolii.

Mă cheamă Vicky. Ai grijă să nu îmi spui Victoria, port un cutter cu mine tot timpul.

“Vicky vrea și poate să schimbe lumea.” (Semne Bune)

“Ori te îndrăgostești iremediabil de la primul cuvânt, o admiri, o înțelegi, te regăsești în cugetările ei, ori nu pricepi nimic și întrerupi lectura după primele 10 pagini. E simplu. Cale de mijloc nu există.

Eu am iubit-o.” (Cărți și ciocolată)

“Imaginați-vă o Nymphette președinte!” (Altfel de cărți)

Neverland de Radu GăvanNeverland de Radu Găvan

În această lume rece, demnitatea este acel ceva pe care îl poţi păstra doar atunci când nu mai ai nimic de pierdut.

Un bărbat bântuit de amintiri se chinuie să îşi crească de unul singur fetiţa. În mijlocul întunericului, un băiat încearcă să supraviețuiască. Neverland este o poveste despre fragilitatea lumii în care trăim, o poveste despre un zâmbet de copil reflectat în ochii tatălui său.

Scrisul lui Radu Găvan îmbină descrierea amănunțită, de tip realist, și temele folclorice, de factură fantastică, autorul fiind în mod evident preocupat atât de credibilitatea poveștii, cât și de latura lirică a discursului, ceea ce și duce la un joc al registrelor narative. Scurt, incitant, cu acțiune susținută, romanul Neverland se înscrie cu brio în linia cărților de la Herg Benet.

(Doina Ruști)

Zona zero de LavinZona-zero_Lavinia-Calinaia Călina

Lovită de un virus necunoscut, omenirea se află în pragul extincției. Paraziții, cei atinși de boală, sunt ei înșiși cea mai mare primejdie față de puținii care au reușit să supraviețuiască. Iar lupta este aprigă. Pentru Elena, pierderea soțului la atât de scurt timp după ce s-a căsătorit din dragoste a însemnat punctul de pornire pentru o transformare care ar fi părut fără închipuire până atunci: salvarea grupului pe care va ajunge să îl conducă refugiată într-unul dintre ultimele bastioane ale umanității presupune sacrificii extreme și o voință de fier dincolo de limitele de care credea că nu este capabilă să treacă. Întâlnirea cu doi frați, tânărul Vlad și adolescenta Vanessa, va fi punctul de cotitură înspre decizia ultimă. Pe cine mai poate salva? Ce forță îi poate da dreptul să se joace cu vieți inocente? Poate să își regăsească sentimentele de iubire în pofida apocalipsei care pare să fi distrus totul în calea ei? Care este soluția pentru Zona Zero?

Răspunsul este un roman în același ritm alert și imprevizibil cu care Lavinia Călina ne-a obișnuit din primele sale cărți. Aventura vieții și a morții este doar un pretext pentru o poveste care te va zdruncina din temelii și care te va captiva pe de-a întregul.

Lupta pentru supraviețuire a început!

Valuri de viață de Lina MoacăValuri-de-viata

Din noiembrie 2015

Dacă la vârsta de nouă ani Irina Albu îşi pierde părinţii într-un stupid accident de maşină, nouă ani mai târziu se îndrăgosteşte. Dar nu oricum și nu de oricine. Căile imprevizibile ale tinerei fete sunt cu totul aparte. Cu cât își dorește mai mult să-și trăiască viața, cu atât viața se încăpățânează s-o trăiască pe ea, după reguli implacabile.

Va putea supravieţui o inimă într-un tărâm fără speranţă?

Capcana – Vol. 1 şi vol. 2 de Simona StoicaProvocarea si Capcana de Simona Stoica

Editura TreiAltfel...şi totuşi Alice

Altfel…şi totuşi Alice de Lisa Genova

Premiul Oscar 2015 pentru Cea mai bună actriţă – Julianne Moore, în ecranizarea acestui roman

Alice Howland se mândreşte cu viaţa pe care a muncit din greu să şi-o construiască.

La cincizeci de ani, ţine prelegeri de psihologie cognitivă la Harvard, fiind recunoscută internaţional pentru teoriile sale inovatoare din domeniul psiholingvisticii. Are un soţ cu o carieră strălucită şi trei copii adulţi.

Când începe să devină tot mai dezorientată şi să uite lucruri, un diagnostic cumplit îi schimbă viaţa – şi relaţia cu propria familie şi cu lumea – pentru totdeauna.

Emoţionant şi zguduitor, Altfel… şi totuşi Alice înfăţişează destinul tragic al unui om care se confruntă cu instalarea timpurie a bolii Alzheimer şi suferinţa imensă pe care aceasta o provoacă.

După ce citeşti Altfel… şi totuşi Alice, îţi vine să te ridici şi să le spui tuturor: Trebuie să citiţi cartea asta! – The Boston Globe

Orice boală a creierului poartă un stigmat. Nu e ca în cazul bolilor de inimă, să zicem. Ci aici problema eşti tu. – Lisa Genova

În esenţă, este despre a nu te da bătut şi a nu renunţa niciodată. – Wash Westmoreland, regizorul filmului Still Alice

„Alice stătea pe podea, în faţa oglinzii mari din dormitor, şi îşi studia imaginea. Fata din oglindă avea cearcăne adânci şi negre. Pielea i se lăsase, era pătată peste tot şi ridată la colţurile ochilor şi pe frunte. Sprâncenele groase şi asimetrice aveau nevoie de un pensat. Părul ei cârlionţat era în cea mai mare parte negru, dar firele cărunte se vedeau bine. Fata din oglindă arăta urâtă şi bătrână.

Şi-a trecut degetele peste obraji şi frunte, simţindu-şi faţa pe degete şi degetele pe faţă. Asta nu pot să fiu eu. Ce e în neregulă cu faţa mea? I se făcea rău din cauza fetei din oglindă.”

Cheia Maestrului de Kevin SandsCheia Maestrului de Kevin Sands

Maestrul Benedict Blackthorn, membru de vază al Breslei Spiţerilor, este pe cale să descopere cea mai de seamă reţetă a tuturor timpurilor: cea prin care se obţine Focul Arhanghelului – puterea supremă pe Pământ. Pe urmele lui se află un coleg de breaslă, care vrea să fure reţeta şi să folosească Focul pentru înlăturarea regelui Carol de pe tronul Angliei.

Când Maestrul Benedict simte că este în pericol de moarte, îi încredinţează ucenicului său Christopher Rowe misiunea de a salva reţeta şi, totodată, viaţa şi tronul lui Carol, precum şi soarta Angliei.

Un debut spectaculos. – Kirkus Reviews

Magie, aventură şi multe chestii care explodează – ador cartea asta! – Eoin Colfer

Kevin Sands a creat un erou ambiţios, inimos şi plin de umor în Christopher Rowe, ucenicul spiţerului. Această aventură palpitantă vă va captiva. – Ingrid Law

„Însă reţetele noi nu pică din cer. Trebuie să le descoperi. Asta cere zile, luni, chiar ani întregi de muncă grea. Şi costă o avere: ingredientele, instrumentele, cărbunele pentru întreţinut focul, gheaţa pentru răcit. Mai presus de toate, era primejdios. Focuri pârjolitoare. Metale topite. Elixiruri care miroseau dulceag, dar care îţi devorau măruntaiele. Tincturi care păreau inofensive, ca apa, dar emanau vapori invizibili. La fiecare experiment nou, îţi primejduiai viaţa. Aşadar, o reţetă care funcţiona era mai preţioasă decât aurul.”

Debutantul Sands a scris o poveste incitantă despre alchimie şi secrete adânc îngropate. Kevin Sands alternează abil părţile mai întunecate ale romanului cu momente de umor şi destindere, adăugând detalii picante în descrierea personajelor şi a contextului istoric. Toţi cei interesaţi de chimie, istorie, puzzle-uri complicate ar trebui să citească romanul. – Publishers Weekly

După ce a absolvit universitatea cu două diplome în fizica teoretică, Kevin Sands a lucrat ca profesor, cercetător şi consultant în afaceri. Locuieşte la Toronto, în Canada. Cheia Maestrului este primul său roman.

Second Life de S.J. WatsonSecond life - S.J. Watson

Îşi iubeşte soţul. E obsedată de un străin.
E o mamă devotată. E pregătită să piardă totul.
Ştie ce face. Lucrurile îi scapă complet de sub control.
E nevinovată. Poartă o vină uriaşă.

Trăieşte două vieţi.
Le poate pierde pe amândouă.

Cât de bine poţi cunoaşte un om cu adevărat? Cât de departe ai merge ca să afli adevărul despre cineva pe care-l iubeşti?
Când descoperă că sora ei a fost ucisă cu bestialitate, Julia vrea să afle neîntârziat motivul. Dar căutarea se transformă rapid într-o explorare irezistibilă a propriilor dorinţe întunecate. Julia intră în contact pe internet cu un străin periculos şi începe să simtă că-şi pierde controlul şi că e pe punctul de a pierde totul.
Hotărârea ei de a găsi răspunsuri îi ameninţă căsnicia şi viaţa.
Second Life analizează vieţile secrete pe care le trăiesc oamenii – şi locurile întunecate unde aceste vieţi îi pot duce.

Un portret cutremurător. Dezintegrarea Juliei e sfâşietoare şi confirmă talentul formidabil de scriitor al lui S.J. Watson. – Daily Mail

Atracţie fatală în era digitală, dar cu o răsturnare de situaţie decisivă. Watson e un maestru al imprevizibilului. – Evening Standard

„Ştiu că dacă aş închide ochii, aş vedea întreaga scenă, ca şi când s-ar întâmpla chiar în faţa mea. Un pumn în faţă, un picior încălţat cu bocanc. Cum de n-am reuşit să-mi dau cumva seama? De ce ne-a lăsat la greu acea legătură telepatică pe care întotdeauna am crezut c-o avem? Oare s-a întrerupt în clipa când l-am luat pe Connor? I-aş vedea sângele împrăştiat pe ciment. I-aş vedea nasul rupt. Aş auzi-o strigând. M-aş întreba dacă şi-a dat seama, dacă a simţit că acela era sfârşitul. M-aş întreba cât de dureros a fost. M-aş întreba dacă s-a gândit la mine. Şi dacă da, oare s-a gândit cu dragoste? M-aş întreba dacă, în cele din urmă, m-a iertat.”

Second Life, al doilea thriller al lui Watson, oferă un amestec incitant de sex, crimă şi mister pentru a-i bucura pe dependenţii de adrenalină. – Library Journal

Editura Tritonic

Ultima privire – Volumul 4 seria Dincolo de moarte de Adina SpeteanuUltima privire de Adina Speteanu

După arestarea lui Baltazar, lucrurile în Strygorra par să se schimbe. Influenţa Nataliei începe să se observe, iar locuitorii îi acceptă părerile şi caută un alt mod de a rezolva problemele.
Însă vorbele ei nu sunt de ajuns, când Renard nu pare să fie de acord cu ce propune. Există grupuri de strigoi care nu acceptă faptul că un om îi conduce şi vor răzbunare pentru faptele lui Dragoş. Iar pactul dintre Natalia şi Lyda nu poate fi ignorat, oricât de mult timp ar trece.
Cu gândul la familia ei, Natalia pierde controlul asupra situaţiei din Strygorra, şi evenimentele se precipită către un deznodământ pe care nu şi-l doreşte. Înconjurată de duşmani în toate părţile, trebuie să se lupte pentru supravieţuire singură, bazându-se pe puterile ei.
Când trecutul valorează mai mult decât orice, viitorul devine doar un moment în timp. Mai ales când lucrurile se întâmplă în baza unui scenariu stabilit cu secole în urmă.
Cât de departe poţi să mergi pentru a-ţi schimba viaţa şi a accepta soarta pe care nu ai ales-o?

Crimă în Centrul Vechi de Lucia Veronacrima_centrul_vechi

„O mirifică tornadă, plină de strălucire, spumoasă precum cea mai scumpă şampanie este savurosul personaj creat de Lucia Verona, Diva detectiv, protagonista seriei sale de romane policier, nimeni alta decât Stella (cum altfel?) Marian-Harrington, Stellissima, celebra soprană a cărei voce împostată şi al cărei chiar mai celebru râs melodios: Ahahahaha! au devenit marca acestei memorabile glamorous detectiv, mereu în lumina, debordând de viaţă, talent, frumuseţe şi inteligenţă.”
Andrea Hedes

„Excelentă carte poliţistă scrie Lucia Verona. Personajele contemporane, tipologii recognoscibile ale actualităţii, ba şi personaje reale inserate în acţiune în modul cel mai credibil evoluează într-o acţiune palpitantă parcă desprinsă din Agatha Christie. De fapt, pe lîngă nivelul poliţist al cărţii, ea este o jucăuşă şi subtilă parodie la clişeele romanului poliţist, mai ales la tabieturile ilustrei înaintase.

Lucia Verona conduce impecabil acţiunea şi strînge firele la final fără să-i scape nimic, aici experienţă de dramaturg o ajută, ca şi în precizia replicilor. Nu mai puţin marcant este instinctul ei ludic, acela care o face să croiască o naraţiune tipic post-modernă în care citatul e prezent copios iar referinţele culturale bogate, mai ales din domeniul muzical, snobează decis cititorul tîrgoveţ.”
Horia Gârbea

Filiera Grecească ediţia a IV-a de Bogdan HribFiliera Greceasca editia a IV-a de Bogdan Hrib

Bogdan Hrib scrie în culori ţări şi cu un implacabil simţ al povestirii.
Barry Forshaw, autor Euro Noir

O carte foarte plăcută, antrenantă, chiar palpitantă, cu mult haz, începînd cu numele personajelor (pe poliţistul francez îl cheamă Colbert, pe rus Puşkin, iar pe suspecţii români, fireşte, Popescu) şi terminînd cu situarea foarte exactă în timp: pe Ştefan cel Mare se schimbă şinele de tramvai.
Lucia Verona, autor Crimă de la Jubileu

Cartea îţi ţine mintea ocupată timp de două zile, şi chiar păstrează o urmă de mister până la sfârşit, absolut necesară.

Raluca Alexe, Bookblog.roO felie de noir românesc, plină de acţiune şi ameninţări care plutesc în aer.
Sarah Ward, autor În Bitter Chill

Dacă această carte este aromă exactă a noir-ului balcanic, să sperăm că mai sunt multe de venit.
Quentin Bates, autor Chilled în to the Bone

Editura Paladincalea-regilor-vol. 1

Calea regilor (vol. 1) de Brandon Sanderson.

Cartea întâi din „Arhiva luminii de furtună”

„Talentul scriitoricesc al lui Sanderson şi forţa narativă pură m-au captivat pe tot parcursul poveştii. Prin Calea regilor, Sanderson se impune ca una dintre figurile preeminente ale genului fantastic, iar numele lui va sta alături de cele ale lui Tolkien, Leiber, Moorcock, Robert Jordan şi George R.R. Martin. Recomand această carte fără rezerve şi consider că va deveni unul dintre reperele literaturii fantasy, la care se va raporta întreaga suită de romane scrise de aici înainte.“
Rob H. Bedford, SFFworld.com

„Sanderson scrie cu pasiune, iar acest lucru se oglindeşte în personajele pe care le creează şi care par a prinde viaţă dincolo de paginile cărţii.“ sfsite.com

Calea regilor (vol. 2) de Brandon Sandersoncalea-regilor-vol-2

În Roshar – ţinut stâncos, bântuit de furtuni cumplite care au modelat deopotrivă peisajul şi civilizaţia – au trecut mai multe secole de la căderea celor zece ordine reunite sub numele de Cavalerii Radianţi, dar Cristalarmurile şi Cristalsăbiile lor au rămas. Iar acestea îi pot transforma pe oamenii obişnuiţi în războinici aproape invincibili. Pentru a le căpăta, oamenii oferă în schimb regate sau poartă războaie cumplite pe Câmpiile Sfărâmate.
Astfel se întrepătrund destinele a patru personaje hotărâtoare pentru istoria Rosharului: chirurgul silit să devină soldat şi transformat apoi în sclav, asasinul obligat să ucidă, tânăra pupilă nevoită să-şi înşele maestra şi înaltul prinţ căruia îi sunt trimise viziuni înfricoşătoare, de nedesluşit. Unul dintre ei va aduce izbăvirea. Sau pieirea.

Marțianul de Andy WeirMarțianul de Andy Weir (Editura Paladin)

GOODREADS CHOICE AWARD PENTRU CEL MAI BUN ROMAN SF (2014)

Membrii echipajului Ares 3 ajung pe Marte pentru o misiune programată să dureze două luni, dar o furtună puternică le dă planurile peste cap și sunt nevoiți să părăsească planeta după doar câteva zile. Însă numai cinci dintre cei șase membri ai echipajului se vor lansa spre Pământ. Mark Watney, pe care ceilalți îl cred mort, rămâne singur, cu resurse limitate de apă și de hrană. Și astfel pornește într-o uimitoare cursă pentru supraviețuire, reușind să facă ceea ce nimeni până atunci nu ar fi crezut că este posibil pe o planetă fără viață. Inteligența și umorul, stăpânirea de sine și ingeniozitatea îl vor ajuta pe Watney să facă față rând pe rând problemelor aparent insurmontabile. Dar va reuși el să se întoarcă teafăr pe Pământ? Și de unde îi poate veni salvarea?

Editura Tracus Arte

Familia Popescu de Cristian PopescuCristina PopescuGrupul Editorial CorintElita de Kiera Cass

Elita de Kiera Cass

Alegerea a început cu 35 de fete. Acum, grupul s-a restrâns la şase – Elita, iar competiția pentru a câştiga dragostea prințului Maxon este mai aprigă ca niciodată. Cu cât se apropie America de inima prințului, cu atât mai mult se luptă să descopere ce este cu-adevărat în sufletul ei. Fiecare moment petrecut în compania lui Maxon este ca o poveste frumoasă, plină de romantism răscolitor. Însă de câte ori îşi vede prima dragoste, pe Aspen, este din nou atrasă irezistibil de dorința de a trăi alături de el viața pe care o plănuiseră împreună. În vreme ce ea este sfâșiată între două promisiuni de viitor foarte diferite, restul Elitei va ști exact ce-și dorește, iar America va fi la un pas de a pierde ocazia alegerii. Pe fondul dificilei decizii, rebelii violenți sunt tot mai hotărâți să dea jos monarhia, iar planurile lor pot distruge și ultima șansă a Americii de a se bucura de un final fericit.

Elita, cel de-al doilea volum al seriei Alegerea, este o carte relaxantă și foarte captivantă prin intriga ei neașteptată. Este un roman plăcut, ușor de citit, care te ține cu sufletul la gură. O lectură potrivită pentru cei care apreciază distopiile moderne.” THE GUARDIAN
„O carte cu-adevărat fascinantă.” PUBLISHERS WEEKLY

În inima mării. Tragedia vasului Essex de Nathaniel PhilbrickIn inima marii. Tragedia vasului Essex-de Nathaniel Philbrick

DIN 4 DECEMBRIE ÎNTR-O ECRANIZARE DE EXCEPȚIE!

De la câștigătorul Premiului Oscar – Ron Howard, regizorul filmelor APOLLO 13 și A BEAUTIFUL MIND

Roman distins cu National Book Award

ACEASTA ESTE POVESTEA ADEVĂRATĂ CARE A INSPIRAT LEGENDA LUI MOBY DICK!

În 1820, nava Essex a fost atacată şi scufundată de un caşalot înfuriat, echipajul disperat ajungând să plutească în derivă, în trei bărci mici, mai mult de nouăzeci de zile. Nathaniel Philbrick foloseşte documente puţin cunoscute şi prezintă detalii vii ale tradiţiei vânătorii de balene din Nantucket pentru a evidenţia aspectele terifiante ale acestui dezastru maritim înfiorător. În inima mării plasează pentru totdeauna tragedia vasului Essex în canonul istoric nord-american. În carte sunt relatate adevăratele evenimente care stau la baza celebrului roman Moby Dick de Herman Melville.

“O carte cutremurătoare. Philbrick a creat un thriller înspăimântător pe temeiul unei poveşti vechi de două secole.” The New York Times Book Review
“Una din marile poveşti de aventuri nord-americane. Prezentându-ne evenimente extreme, În inima mării ne ţine cu sufletul la gură.” The Wall Street Journal

Saga reginelor de Jean des Carssaga_reginelor

În ediția din limba română a volumului SAGA REGINELOR, autorul i-a dedicat un capitol special reginei Maria a României. Anul acesta se împlinesc 140 de ani de la naşterea celei mai iubite regine a României, nepoata reginei Victoria a Marii Britanii şi a ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei.

Cele paisprezece suverane ale căror vieţi Jean des Cars a ales să ni le povestească sunt tot atâtea mituri care înflăcărează amintirile şi vorbesc posterităţii prin destinul şi contribuţia lor decisivă la istoria lumii: Caterina de Medici, Elisabeta I a Angliei, Cristina a Suediei, Maria Tereza a Austriei, Ecaterina a II-a a Rusiei, Maria Antoaneta a Franței, Victoria a Marii Britanii, Eugenia a Franței, Sissi a Austro-Ungariei, Maria a României, Zita a Austro-Ungariei, Astrid a Belgiei şi Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Numele lor sunt adânc întipărite în memoria noastră. Vieţile lor, lungi sau scurte, și acelea ale popoarelor pe care le-au condus au fost marcate de măreţie și tragedie, intrigi de palat, fericiri și suferinţe care explică fascinaţia pe care ele o exercită până azi.
Regine en titre aflate în fruntea statului, soţii de monarhi sau regente, ele și-au marcat epocile, au pus la cale înţelegeri, au urzit comploturi, s-au confruntat cu lupte succesorale, au declanșat războaie, au urmărit sau au obţinut pacea, ajutate de inteligenţa sau pur și simplu de farmecul lor. Căsătorite sau nu, înţelepte sau îndrăgostite, cu legături cunoscute ori doar presupuse, unele au fost mai mult decât regine, în virtutea întinderii și diversităţii teritoriilor asupra cărora coroana lor își exercita puterea.
Fără ele, istoria noastră ar fi fost diferită și, îndrăznim să spunem, mai puţin pasionantă.

”Jean des Cars ne ajută să pătrundem într-o lume interesantă, plină de mister, atrăgătoare, unde personajele principale sunt capetele încoronate. Predilecţia pentru înfăţişarea reginelor adaugă un plus de graţie cărţilor sale. […] Sunt 500 de ani de istorie europeană, jalonaţi de faptele unor femei. Însumarea lor duce, în cele din urmă, la conturarea istoriei continentului nostru. Războaie şi revoluţii sângeroase, care au schimbat cursul lumii, alternate cu răstimpuri de pace constructivă, reformă şi legislaţie salutară, dar şi exil, însingurare, sacrificiu versus strălucire părelnică, fast, trufie nemăsurată – toate acestea înseamnă implicarea plenară a femeilor portretizate în cartea de faţă. […]
Pentru ediţia în limba română a volumului Saga reginelor, autorul, cu o politeţă ce aminteşte de secolul dantelelor, a cuprins-o şi pe regina Maria a României. Anul acesta se împlinesc 140 de ani de la naşterea acestei nepoate a reginei Victoria a Marii Britanii şi a ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei.” Georgeta Filitti

6 COMMENTS

  1. Terminati, dom’le cu recomandarile astea, ca pe toate le vreau! 😀 😀 Asa ceva… Cu o selectie la sange si trei sferturi dintre ele tot mi le doresc ! Mersi de recomandari. 🙂

  2. Multumesc!
    Ma interesează Ultimul viking de O. G. Arion
    Capcana – Simona Stoica
    Neverland – Radu Gavan
    Printesa mecanică – Cassandra Clare
    Cartea de George R. R. Martin
    Marat. Iubirea are spini – Natasa Alina Culea

    Si va recomand sa cumpărati Regii timpului de Laura Nureldin! Va asigur ca nu veți regreta.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.