Sărutul sorţii de Mary Jo Putney

Titlul original: Kiss of Fate
Seria Guardians: 1. Sărutul sorţi (Kiss of Fate-2004), 2.Stolen Magic (2005), 3.A Distant Magic (2007)
Cotaţie Goodreads: 3.64

Cărţi scrise de de Mary Jo Putney

DETALII CARTE

Lord al unui clan scoţian antic, puternic, Duncan Macrae se angajează să încheie cearta neîncetată între Scoţia şi Anglia. Dar el are, de asemenea, alte puteri-cele, secrete de Gardian, oamenii cu abilităţi mistice ce au puterea de a controla forţele naturii şi a vedea în inimile altora. Gardienii trăiesc printre muritorii de rând pe care îi numesc Mundanes. Fiecare Gardian are talente speciale şi depune un jurământ, să îşi folosescă puterile pentru a proteja pe Mundenas. Din momentul în care o întâlneşte pe independenta tânără, văduvă englezoaică, Gwyneth Owens, spiritul său de foc este irevocabil atras de ea şi crede că această femeie este destinul lui. Propria lui pasiune este ameninţătoare şi poată să distrugă tot ceea ce preţuieşte mai mult, chiar dacă a jurat loialitate faţă de ţară.

Gwyneth Owens, Lady Brecon, provine dintr-o familie mixtă. Tatăl lui Gwyn a fost un Guardian, iar mama sa o Mundanes, ea crede că a moştenit doar frumuseţea mamei sale, dar nu şi puterea tatălui ei. Deşi, nu are puteri este respectată. A fost şi ea nevoită să depună jurământul, asta pentru că locuia printre ei, dar abilităţile ei nu s-au demonstrat. Este îndreptăţită să creadă că nu are puteri. A avut o căsătorie bazată pe respect mai mult şi un fel de iubire eterică. S-a căsătorit de tânără cu un bărbat cu mult mai în varstăa decât ea căruia i-a fost alături până în ultima clipă. După moartea tatălui şi soţului său, Gwyneth continuă să aibă grijă de biblioteca familiei, împreună cu sora sa. Ştie că, dragostea sau căsătoria cu un Gardian nu este ceva bun, în special pentru cel cu puteri. Lipsa puterilor ei îi poate aduce declinul. Un Gardian are nevoie de o soţie la fel e puternică ca şi el pentru a echilibra magia şi talentele speciale-puterile.

Atunci când Lordul Duncan, îşi anunţă intenţiile de a fi soţia lui, refuză ştiind implicaţiile care vor urma. Apoi un sărut de la Lordul periculos şi ademenitor Macraes aprinde o foame care o scutură până în adâncul sufletului-şi îi dezvăluie viziuni ale unei catastrofe iminente care ameninţă Anglia şi Scoţia. Poate evita dezastrul numai dacă devine soţia lui Duncan dar trebuie să şi trădeze iubirea.
Destin irevocabil şi două naţiuni puternice.
Gwynne şi Duncan vor fi angajaţi într-o puternică luptă: să îşi testeze puterile şi pasiunile lor din trecut, limitele cele mai interzise dacă acestea îi vor ajută să îşi salveze dragostea şi să îşi asigure viitorul.

Cartea Sărutul sorţii de Mary Jo Putney, apare în colecţia Cărţi Romantice şi poate fi achiziţionată împreună cu revista Libertatea pentru femei, din data de 26.06.2015

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant

Autor: Iasmy
****Coman Iasmina (Iasmy/Elis Ntco fb)-Admin. site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Fb-Literatura pe tocuri**** Esenţele tari se ţin în sticluţe mici! Orientată spre prezent, dar şi viitor, cu picioarele pe pământ, dar şi idealistă. Optimistă până la extrem. Îmi place să dezvolt o idee prin intermediul discuţiilor, văd timpul ca pe o resursă finită şi iau în serios termenele limită. Pasionată de cărţi, muzică şi călătorii, ador stilul romance (contemporan, historical) thriller, istoric romanţat, YA, şi în general cărţile scrise bine. Mai nou, începe să îmi placă stilul fantasy, deşi nu am crezut că mă poate "prinde". Învăluită în mister, iubitoare de ciocolată cu piper. Îmi plac provocările! Şi aşa cum spune Octavian Paler: "Pasiunea n-are nevoie de motivări, ea nu cere neapărat să fie înţeleasă şi explicabilă, dimpotrivă, începe acolo unde nu mai e nimic de explicat, sfârşind abia când simte din nou nevoia de lămuriri." Vă aşteptăm alaturi de noi!

4 COMMENTS

  1. Abia astept sa apara! Multumesc Iasmy! Sunt curioasa cum trateaza ea supranaturalul. Singura carte a ei cu personaje avand abilitati magice, pe care am citit-o eu, este Descantec de dragoste si mi-a placut enorm.

Scrie un comentariu. Vorbeste cu mine!