Shakshuka – mic dejun in Tunisia

Shakshuka – mic dejun in Tunisia

by -
28

Shakshuka – mic dejun în Tunisia

Reţeta de azi:
 
Shakshuka este o specialitate a bucătăriei nord-africane și a celei evreiești și este preparată din ouă într-un sos de roșii, ardei iute și ceapă.
 
Ingrediente:
 
– 2 ouă;
– 1 ceapă mare;
– 2 căţei de usturoi;
– 4 roşii mici; shakshuka-mic-dejun-in-tunisia-2
– 2 ardei galbeni micuţi;
– 20 ml. apă;
– 1 ardei roşu iute;
– sare, piper;
– 2 linguri ulei de măsline extravirgin.
 
Mod de preparare:
 
1) Punem pe foc o tigaie antiaderentă şi o lăsam puţin să se încălzească. Apoi, adăugăm uleiul de măsline, ceapa, usturoiul tocate mărunt şi după 5 minute şi apa.
 
2) Tăiem roşiile, ardei galbeni şi ardeiul iute cubuleţe şi le punem şi pe ele în tigaie. Lasăm 10 minute să se pătrundă bine legumele.
 
3) Facem două adâncituri în amestecul de legume călite şi spargem ouăle. Acoperim cu un capac.
 
4) Imediat ce s-au făcut ouăle, condimentăm cu sare şi piper. 
 
Poftă Bună!
shakshuka-mic-dejun-in-tunisia

28 COMMENTS

  1. Interesant mod de a prepara micul dejun, desi am mai facut si eu la fel, doar ca separat de oua. De obicei nu pun rosii pentru ca nu imi plac, dar adaug si morcovi si ardei rosii si pun si putin patrunjel, iar ardeii iuti ii exclud, nu imi plac. :D Nu fa prea des reteta aceasta, doar cand imi vine pofta. Ma bucur sa aflu ca am mancat si eu un mic dejun din Turcia. :))

  2. Ce delicios arata. Desi nu sunt pasionata de gatit, as vrea sa fac si eu reteta ta. Procedeul meu este asemanator, dar oul nu este vedeta. Bravo Robert, te invidiez ca iti place sa incanti oamenii cu retetele tale.
    Eu merg dupa deviza: mananc ca sa traiesc

  3. Yeii,imi place!nu știam frate,ca e rețeta tunisiană.sa mai zică soțul ceva,ca io devedesc negru pe alb!

  4. felicitari robertt.
    ai dreptate poti sa faci ce combinatii vrei.
    astept cu nerabdare noua reteta ;)

Leave a Reply