Share&Play, învăță prin joc!

Un pumn de perle nu face cât un pumn de orez. (proverb chinezesc)

   Când ești tânăr, ai poftă de viață și… de ceva bun. Când ești student și te pregătești pentru examene, cea mai bună soluție o reprezintă mâncarea la pachet, fie trimisă de mama, din provincie, fie comandată de la restaurant.

  Bună! Sunt Șerban, student la Geografie, și vreau să vă povestesc cum am învățat să învăț prin joc. Cum am dat Share&Play studiului, mâncării și distracției.

   Acum câteva seri, mi-am chemat colegii de facultate (pe Alina, Mihai și Dragoș) ca să învățăm împreună pentru parțialul de a doua zi. Noi avem o strategie foarte bine pusă la punct: ne adunăm la mine în apartament, structurăm materia pe capitole și/sau teme și-i dăm share. Așa, fiecare devine master în segmentul lui și le împărtășește și celorlalți ce a învățat. Nu vreau să mai povestesc despre paginile pătate de cafea și mâncare, dovadă a sârguinței de care dăm dovadă.

   După cum spuneam, acum câteva seri ne-am apucat de învățat, fiecare cu bucata lui de curs și cu o imensă hartă a lumii în față. Păstram o liniște aparentă, doar foșnetul hârtiilor și câte un șușotit mai străpungeau aerul din când în când. Afară, aerul cețos al toamnei alungase și pe cei din urmă îndrăgostiți; bulevardul părea pustiu, bântuit de mașini rătăcite în drumul lor spre casă. Pe la miezul nopții, un zgomot straniu ne-a făcut atenți, făcându-ne pentru o clipă să ne speriem. Scuze…, făcu Alina, a fost stomacul meu, mi-e foame! A trebuit să recunosc că și mie foamea îmi cam dădea târcoale.

   Asta chiar era o problemă. În frigiderul meu puteai găsi doar vreo trei beri și câteva ouă, nici cartofi (mâncarea tradițională a studentului) nu mai aveam iar magazinul din colț era închis. Ideea mi-a venit uitându-mă absent la hartă, pe care se odihnea un bețișor chinezesc vechi folosit pe post de indicator: să facem o comandă în grup de mâncare chinezească! În București, când spui mâncare chinezească, îți apare imediat în minte logo-ul Wu Xing. Când spui Wu Xing, spui delicii la cutie, numai bune de share-uit cu prietenii. Am descărcat gratuit aplicația, apoi și-a ales fiecare meniul dorit, cu mare grijă, însă, să nu aibă două persoane același sortiment. Am optat pentru pui cu ciuperci, vită cu legume și ciuperci, spaghete de orez cu vită, furnici în copac, rață cu bambus, noodles cu creveți și curry și multe alte bunătăți. Nu că am fi fost noi chiar lihniți, dar e distractiv să împarți cu prietenii, să guști și de la unul și de la altul. E ca în copilărie, când ți se părea mai gustoasă mâncarea colegului de bancă decât pe cea pe care ți-o pregătea mama și era musai să guști.

   Soneria ne-a surprins în plin studiu despre amplasarea marilor monumente ale lumii și factorii de climă care le influențează. Mihai tocmai ne vorbea despre cele peste 300 de piramide ale Egiptului Antic, dintre care au mai rămas aproximativ 90, unele aproape îngropate în nisip.

   Aveam în fața noastră 12 cutii Wu Xing, toate conținând preparate diferite, dar cu un nucleu comun: bucătăria chinezească autentică. Le-am desfăcut nerăbdători și am gustat din fiecare pe rând, experimentând arome și gusturi. Discutam în continuare, povesteam, râdeam relaxați. E o desfătare să poți asocia gustul autentic, tradițional chinezesc cu modernismul cutiilor Wu Xing. Orezul, elementul-cheie al bucătăriei chinezești, valorează mai mult decât perlele corsarilor!

   …după cum spuneam, Marea Piramidă a lui Keops e singura minune antică rămasă în picioare, continuă Mihai discursul informativ. Cam așa… și a construit rapid o piramidă din cutiile răsturnate, golite de mâncare, fix în locul în care harta lumii marchează Egiptul.

   Corect, și dacă vine o furtună de nisip și macină fundația, arată cam așa..., spuse Alina, sustrăgând o cutie de la baza piramidei improvizate, fapt ce avu ca efect răsturnarea cutiilor.

   Pe mine mă fascinează Marele Zid Chinezesc, am spus eu hotărât, și am aliniat cutiile, una în alta, ca un șarpe, în dreptul Chinei. Nu are el 21.196,18 kilometri, dar îl pot reduce la scara de 1:100000…

  Dragoș nu se lăsă mai prejos și reașeză cutiile pe Insulele Britanice, în chip de castel. Iată și Turnul Londrei! Știați că minunea asta arhitecturală a fost utilizată ca închisoare o perioadă? Sau că Turnul Eiffel își schimbă înălțimea cu câțiva centimetri, în funcție de condițiile de temperatură? afirmă, improvizând un turn din cele 8 bețigașe chinezești.

   Fu rândul Alinei să se joace de-a arhitectul. Oarecum distrată, construi din câteva mișcări o floare de lotus în dreptul României și nu se grăbi să răspundă privirilor noastre contrariate. De ce o floare de lotus și nu… o mănăstire din Bucovina? întrebai eu amuzat.

   Pentru că floarea de lotus reprezintă simbolul restaurantului Wu Xing, care a devenit tradiție în București. Cine are de gând să mă contrazică, primește o coafură gratis cu bețele din bambus! Și aveți grijă să faceți și o fotografie pentru concurs, poate avem noroc și câștigăm premiile săptămânale, în vouchere cadou sau chiar marele premiu: un smartphone Huawei P10Lite! răspunse categoric.

  Oricine are chef de distracție, mâncare chinezească și premii poate participa la campania SHARE&PLAY derulată de WU XING. Este suficient să comande în grup mâncare Wu Xing (prin aplicație, online sau telefonic), să răspundă afirmativ uneia din cele 4 provocări, folosind cutiile goale pentru a face o construcție, apoi să încarce o fotografie cu aceasta pe site, până pe 15 decembrie.

   Asta am aflat în seara aceea, când am descoperit că poți folosi cutiile de carton ca material didactic și de joacă; poți evada din cotidian, într-o aventură în jurul lumii. E distractiv să împarți cu prietenii. Share&Play cu succes!

Articol scris pentru competiţia SuperBlog 2017. Proba 24

Sursa foto: WU XING

46 COMMENTS

  1. Aici m-ati lovit la sufletel! Saptamanal comand mancare de la Wu Xing. Preparatul preferat – noodles 😀

  2. Ce idee creativa! Data viitoare imi voi face si eu propriile „constructii” din cutiile de mancare chinezeasca.

  3. Mie imi place foarte mult noodles cu pui. Cred ca voi incerca sa construiesc si eu ceva din cutii. Pe Hulk 🙂

  4. Foarte interesanta ideea sa construiesti din cutiile de mancare chinezeasca. Eu mai command la serviciu impreuna cu colegii.Poate ne unim si participam si noi la campanie..

  5. Îmi lasă gura apa! Mă gândesc ce sa comand mai intai de la Wu Xing….cam greu sa mă decid..

  6. Îmi place mult mâncarea chinezească! Cred că voi încerca şi eu să construiesc ceva locco_smiley_21

  7. Foarte bine venit articolul. Am intrat in post . Ei sigur au meniuri vegetariele. Super articol
    Succes

  8. Va felicit!!!! Mi-ati placut cel mai mult anul acesta in competitia Super Blog. Sunteti cei mai tari.
    Imi place mancarea chinezească, dar nu am comandat in grup. Cred ca e o idee buna cand ai musafiri.

  9. Ce comice sunteti! Eu cred ca as face Coloana Infinitului, Turnul Eiffel sau …cibe mai stie ce?

  10. Fac parte dintre cei care nu au incercat inca mancarea chinezească! Dar, acum, după ce am citit mai sus, sigur voi încerca și eu!

  11. Yummyyy 🙂 Mâncare chinezească!!!

    Un articol fermecător 😀 Cu prima ocazie, mă voi delecta cu ceva Chinese 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.