Tagul Premiile Liebster versus Testul Book bloggerilor

     Îmi plac provocările pe care le primesc și chiar dacă nu le onorez imediat, fac tot ce se poate să mă revanșez. Pentru a fi mai interesant totul, m-am decis să le reunesc și să răspund la cerințe.

Premiile Liebster

  Provocarea a fost lansată de Cătălina Radu-We are Women of Letters și din moment ce a aruncat mănușa, trebuie să mă conformez regulilor de joc.

  Pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă ai fost nominalizat:

liebster-award-logo

  1. Mulțumește-i persoanei care te-a nominalizat și menționează-i blogul.
  2. Listează regulile în postarea ta.
  3. Afișează premiile Liebster undeva pe blogul tău.
  4. Răspunde celor zece întrebări prevăzute de persoana care te-a nominalizat.
  5. Scrie zece lucruri random despre tine.
  6. Nominalizează 5-11 blog-uri și informează-le că au fost nominalizate.
  7. Asigură blogurile pe care le-ai nominalizat cu zece întrebări.
 10 lucruri random despre mine
  1. Atunci când citesc mă rup de realitate, nu văd și nu aud ce se întâmplă prin jur (sunt un fel de vânătoare de pokemoni literari 😛 )
  2. Ruptul hârtiei mă relaxează (dar nu hârtii de 500 de lei) 🙂
  3. Trezitul de dimineață este o plăcere doar dacă plec în vacanță
  4. Atunci când mă enervez pe cineva, evit să înjur, dar trântesc o ușă.
  5. Colecționez magneți de frigider
  6. Îmi plac cărțile siropoase
  7. Mă simt bine pe tocuri 🙂
  8. Dacă aș avea puteri miraculoase, mi-aș dori să schimb destinul cuiva
  9. Sunt atentă la detalii

     10. Ocazional confecționez obiecte handmade

   Întrebările la care am răspuns:

   1.Îţi plac cărţile clasice sau cele moderne/contemporane? De ce?

   Am citit destui clasici, acum mă bucur de cei contemporani. Sunt la îndemână și modul lor de a scris este mai puțin greoi. Mare parte a stilului lor se datorează vremurilor, cenzurii, dar și etichetei, acum totul s-a schimbat și fiecare scrie liber despre orice îi face plăcere.

    2. Dacă ai scrie o carte, despre ce ar fi?

   Dacă aș îndrăzni, probabil aș apela la ceea ce mi-ar trece prin minte și aș posta sub anonimat pe wattpad. Este o platformă utilizată de mulți autori și dacă mai aveți răbdare vreo câțiva ani, cred că născocesc și un subiect decent până atunci. 🙂

    3. Ce supererou ai vrea să fii? De ce?

    Supererou? Sincer, nu m-am gândit, dar poate mi-aș dori să îmi depășesc starea de comoditate și să folosesc puterile supranaturale în slujba binelui. Cred că ar fi minunat să fiu vreun serafim precum Akiva din Născută din fum și os. Țineți cont că personajul era un înger cu aripi la care adăugați și câteva tatuaje sexy. 😛

    4. Care e cea mai bună carte pe care ai citit-o ever?

    Fiecare carte are farmecul ei, una mai bună decât alta. Acum mulți ani cea mai bună carte ar fi fost scrisă de Jules Verne, astăzi aș alege altceva, dar mă voi abține să nominalizez, mi-ar fi greu.

    5. Care e cea mai bună carte pe care ai citit-o anul acesta?

    Cea mai bună carte a fost Balanța puterii, atunci am simțit că îl pierd pe Alex Therein, un personaj puternic, un fel de dulce și amar, dar unul indispensabil. Știam că nu trebuie să dispară, însă când s-a produs schimbarea nu mi-a plăcut.

     6. Cât de mult timp acorzi cititului?

     Depinde. Astăzi pot avea cinci minute libere, dar mâine pot citi și trei ore.

    7. Participi la vreun club de carte? Dacă nu, ai vrea?

    În Târgoviște există două astfel de cluburi, dar până acum nu le-am trecut pragul. Cărțile prezentate nu mi s-au părut atractive. Știu că sunt persoane care preferă un anumit stil, clasic, dificil, eu vreau ceva de actualitate. Decât să-l critic pe Marin Sorescu mai bine mă contrazic pe text la cărțile lui Radu Găvan 🙂

    8. Dacă ai putea schimba ceva la lumea în care trăim, ce ai face?

    Aș scoate din mintea oamenilor ura și dorința de răzbunare. Știu că ele reprezintă acel echilibru, dar atât de multe s-au întâmplat din cauza puterii și a voinței fiecăruia să domine națiunea, să producă dezastre încât m-aș bucura să le știrbesc aceste gânduri. Da, pare ceva boem, dar cui îi place să trăiască cu teama că mâine zona în care trăiește va primi „cadou” vreo bombă de bun venit.

   9. Cărţile te fac mai deştept?

   Nu știu dacă te transformă peste noapte, dar îți deschid orizonturi și cu certitudine aduc fiecăruia ceva bun. Personal, mă simt norocoasă, datorită lor s-a născut Literatură pe tocuri, am o prietenă/soră/parteneră cu care mă înțeleg de minune (doar o știți pe Iasmy alias Elis Ntco), iar alături de noi se află o echipă nebună și diferită. Cărțile fac minuni dacă știi cum să fructifici fiecare șansă.

   10. De ce crezi că nu citesc oamenii din zilele noastre?

   Din comoditate. Li se pare dificil să ia o carte și să o interpreteze. Sunt atâtea ispite care distrag atenția și aleg să vadă un film sau să se uite la o emisiune regizată.

    Întrebările mele pentru nominalizaţi:

     1. Dacă mâine ai pleca în vacanță, ce carte ai lua cu tine?

     2. Ai visat vreun personaj literar?

     3. Dacă ai avea lampa lui Aladdin la îndemână care ar fi prima dorință pe care ai vrea să ți se împlinească?

     4. Nominalizează o carte care te-a emoționat profund.

      5. Cum procedezi atunci când nu-ți place o carte? Continui să o citești sau o abandonezi după primele 60 de pagini?

     6. Care este autorul(autoarea) preferat(ă)?

     7. Obișnuiești să recitești cărți?

     8. Dacă ai putea să dai timpul înapoi ce anume ai schimba din jurul tău?

    9. Menționează trei cărți care nu ți-au plăcut și argumentează.

    10. Îți plac provocările literare? Dacă da, ce titlu ai dori să citești și nu ai reușit să-l abordezi până în prezent?

Testul Book bloggerilor

   Antoaneta și A.D. de la Drumul vieții vor să facă vara mai frumoasă celor din jur și au provocat bloggerii la o leapșă literară. Înainte de a pleca în vacanță le răspund cu drag la întrebări.

   1. Top trei lucruri care nu le suporţi la o carte.

    Probabil am multe nemulțumiri, dar mi se pare obositor scrisul mic (1), mă enervează cărțile de slabă calitate (2) și coperțile care nu transmit mesajul autorului (3). Sunt o cititoare care dorește perfecțiunea și chiar dacă ambalajul nu este relevant, el atrage și de foarte multe ori vinde o carte.

    2. Descrie locul tău perfect pentru citit.

    Anul trecut am citit într-un leagăn. M-am simțit minunat să citesc la umbra unui copac sau pe malul unui lac dimineața pe răcoare. M-aș bucura să retrăiesc acele clipe, numai când mă gândesc parcă mă apucă o stare de bine.

    3. Trei confesiuni legate de cărți.

    1. De fiecare dacă când citesc autori români am emoții. Foarte mulți au așteptări mari sau pur și simplu teama de a nu-i dezamăgi mă face reticentă să îi abordez. 2. Îmi plac finalurile fericite. 3. Citesc mai multe cărți în paralel 🙂

    4. Când a fost ultima dată când ai plâns în cursul lecturării unei cărți?

    Înainte să te cunosc de Jojo Moyes mi-a lăsat un gust amărui. La film am plâns, iar cartea mi-a lăsat multe semne de întrebare. Orice scenariu aș fi ales, tot n-aș fi dat răspunsul potrivit pentru mine ca și cititor.

    5. Câte cărți se află în acest moment pe noptiera ta?

    Șase titluri, trei pentru lectură, iar restul pregătite pentru recenzii. Înainte de vacanță vreau să prezint câteva sugestii cititorilor care urmăresc activitatea noastră zi de zi.

     6. Care este gustarea ta preferată în timp ce citești?

    De obicei aleg biscuiți sau un fruct ușor, dar nici înghețata nu este de neglijat.

    7. Numește trei cărți pe care le-ai recomanda tuturor.

   1. Privilegii de Raluca Butnariu-scrie foarte bine historical romance, iar literatura română are nevoie de autori talentați. Surprinzător este că acțiunea deși desfășoară în Anglia nu simți nici măcar o clipă că este scrisă de cineva care nu a trăit în acele vremuri. Mereu am asemănat-o cu autoarea Judith McNaught. 2. Am o slăbiciune pentru titlurile care lasă goluri în stomac, iar Ugly Love. Despre fața urâtă a iubirii este cartea care mi-a demonstrat că autoarea Colleen Hover rămâne la sufletul meu. 3. Exorcizat de Radu Găvan-nu este o carte accesibilă, dar are suficiente mesaje ascunse. Realitatea poate fi crudă dacă este privită din anumite unghiuri, iar aceasta oferă alternative. Poți vedea că nu este ușor și poate cumva, vei prețui mai mult decât ai acum. Cartea o consider o lecție de viață, una scrisă foarte bine.

     8. Scrie în trei cuvinte ce înseamnă cărțile pentru tine.

      Zâmbet, relaxare și emoție.

    9. Care este cel mai mare secret de cititor al tău?

    Dacă ar fi un secret nu l-aș divulga, dar mărturisesc că tratez cu respect cărțile și întotdeauna după ce le termin de citit arată ca noi. Prefer să nu le împrumut oricui sau dacă se întorc șifonate mă gândesc serios dacă vor mai pleca alte titluri a doua oară către aceeași persoană.

  Leapșa nu ar fi interesantă dacă n-aș da-o mai departe. Vă invit să alegeți ce provocare vă face plăcere cel mai mult și să o faceți cunoscută cititorilor voștri.  Chiar dacă am nominalizat doar câteva persoane, oricine este liber să o preia. (Întrebările se pot descărca din documentul word)

-Diana Neață-Illusion’s Street

– Alexandra Ali- Life is but a dream

Cuvinte Vrăjite

– Roxi Adina-Gânduri despre cărți

– Cosmin-Mes passions

– Laura Apetroaie-Bookcaffe

Review overview
5
Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

21 COMMENTS

  1. Pare un lucru amuzant, dar si frumos, aceasta leapsa literara. Imi plac mult raspunsurile tale, Mili. Dar cel mai mult mi-a placut intrebarea in care trebuie sa spui ce inseamna cartile pentru tine in 3 cuvinte. Super articolul! Am aflat multe lucruri interesante, astept si din partea celorlalti colegi ai tai raspunsurile. Cu siguranta vor fi unele mai frumoase ca altele! locco_smiley_37

    • Raluca, uneori, raspunsurile simple sunt cele mai potrivite. Daca as fi ales sa scriu altceva, probabil n-as mai fi transmis ce trebuia..placerea de a citi.

  2. Ce răspunsuri frumoase! Eu am făcut ambele tag-uri, dar pe primul o sa-l refac, pentru ca de data asta sunt intrebari primite de la tine si nu am cum sa te refuz. 😀

    Multumesc mult de nominalizare, pupicei!

  3. Cate lucruri am aflat
    Ma bucur foarte mult ca ați răspuns lepșei!
    Astept cu nerăbdare cartea pe wattpad! Sigur va fi un real succes

    • Catalina, cu cartea destul de greu, stii ca inspiratia vine asa pe parcurs. Sa mai traiesc, sa acumulez experienta si dupa vedem :)))

  4. Multumim pentru raspunsul la provocarea lansata de noi 🙂
    Abia asteptam sa aflam ce recomandari ne faci!
    In acest context, iti uram „Vacanta placuta” si sa iti dorim sa gasesti inca un loc inedit in care sa citesti in afara de leagan 🙂

    • Antoaneta, multumesc. Abia astept vacanta. De data aceasta voi alege si eu nisip, mare, soare 🙂

  5. Eh! Ma bucur ca ai raspuns provocarii! Uite asa aflam „noutati” despre Mili. :*
    PS. Ar trebui sa punem aici si emoticon pupacibil.

    • Mara, noutati nu prea sunt. Cei care ma cunosc, stiu ce imi poate pielea :))) Bine ca nu sunt usi prin jur atunci cand ma enervez, altfel ar fi vai si amar de peretii imaginari ai cladirilor din jur.

  6. Ce frumos Mili 🙂 ! . Uite asa mai aflam si noi cate ceva despre tine 😉 .
    Imi plac intrebarile iar raspunsurile tale sunt simple si la obiect.
    Interesanta leapsa 😉
    PS: ca si tine, rar imprumut carti iar daca o fac am pretentia sa fie in stare foarte buna; eu tin foarte mult la carti indiferent daca sunt sau nu genul meu.

    • Mirela, astfel de provocari ne incita mintea. Am incercat sa imi scriu felul meu de-a fi, cu bune si cu mai putin bune. 🙂
      Daca ar fi avut timp, raspundea si Iasmina la provocare, dar inca isi mai revine dupa vacanta. 😛

  7. Mie imi plac enorm aceste taguri/lepse!!!!! Mai ales cele literare si mai ales cand aflu si chestii super, funny, asemanatoare despre prietenii mei literari.

    Cititul in leagan – daaaaaaaaaaaaa! Foarte fain! locco_smiley_37

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.