5 carti de 5 stele
5 cărți de 5 stele
Dintre toate cărțile citite, aș nota puține cu 5 steluțe. De ce? Pentru că puține sunt foarte bune, nemaipomenite, dorind oricând să le recitim. Multe cărți au loc de cinste în biblioteca mea, însă puține ar fi notate cu 5 steluțe.
Cu cât citești mai mult, cu atât standardele cresc. Atunci când citești puțin, este normal să-ți placă aproape orice, iar varietatea gradului de comparație crește direct proporțional cu numărul cărților citite. Nu apreciez multe cărți cu 5 steluțe și știu că evaluarea mea nu este perfectă. Îmi place să spun că fiecare carte este ca un test proiectiv. Gusturile nu se discută, am spune mai simplu. Fiecare persoană are preferințele ei și întotdeauna va fi subiectivă cu privire la o carte. Nu se poate altfel.
Dar sunt sigură că vreți să aflați cât mai repede care sunt acele cărți notate de mine cu 5 stele. Haideți, că am vorbit destul, să începem! De menționat că sunt ordonate aleatoriu, toate se situează la același nivel:
1. Fata din tren de Paula Hawkins
Am auzit tot felul de păreri împărțite despre această carte și ecranizarea ei, însă mie mi-a plăcut foarte mult. Este un thriller psihologic foarte bine documentat, descriind patologia în cele mai mici detalii.
Este scrisă din trei perspective: Rachel, Anna și Megan. Trei femei, trei destine.
Aparent, Rachel este o alcoolică, ce nu poate suporta despărțirea de fostul soț. Îl urmărește, îi hărțuiește noua familie și deși a fost concediată din cauza problemelor cu alcoolul, nu a renunțat la obiceiul de a lua trenul spre localitatea în care lucra. Într-o zi, vede ceva din tren. Ceva ce va schimba tot cursul acțiunii.
Sfat: nu vă încredeți în aparențe!
2. Materia întunecată de Blake Crouch
Un thriller psihologic de excepție, rar am întâlnit un roman atât de bun. Este mai mult decât un thriller, este un roman complex, profund, ce implică multe aspecte: realități paralele, acțiune, familie.
Jason Dessen este un profesor de fizică mulțumit de viața sa de familie: este căsătorit cu o pictoriță și au împreună un copil de 15 ani. Într-una din serile plăcute petrecute în familie, îi spune soției că fusese invitat la sărbătorirea succesului unui coleg. La îndemnul ei, Jason decide să meargă, promițând să se întoarcă repede.
S-a ținut de cuvânt, a plecat repede de la acea petrecere, observațiile colegului său iritându-l: acesta insinua că Jason ar fi putut ajunge la fel de departe ca el dacă și-ar fi continuat proiectele profesionale. În schimb, el a ales o viață obișnuită, fără realizări mari, dar fericită, alături de familie.
Pe drumul de întoarcere acasă, Jason este atacat de un necunoscut. Ce urmărește atacatorul? Unde vrea să-l ducă și cu ce scop?
Veți afla citind acest superb roman.
3. Identități secrete de Monica Ramirez
Al doilea roman din seria Alina Marinescu m-a ținut cu sufletul la gură pe toată durata sa. O carte deosebită, în care autoarea se joacă cu mințile cititorilor: organizații secrete, misiuni, crime, răsturnări de situație, acțiune, profunzime psihologică, romantism, erotism. Toate cuprinse în paginile acestui roman răvășitor.
Iar povestea dintre Alina și Alex este una extraordinară, ce te lasă fără cuvinte. Cei doi se ascund în spatele unei platoșe dure, însă sentimentele sunt mai puternice. Între ei există o legătură indestructibilă, dincolo de moarte. Puteți citi recenzia făcută de colega mea aici.
4. Cartea secretă a Fridei Kahlo de F.G. Haghenbeck
Da, nu citesc numai thrillere! Altă carte ce mi-a plăcut foarte mult, biografia romanțată, cu aspecte din realism magic a celebrei pictorițe mexicane Frida Kahlo. Are și bonus de rețetar magic, dacă doriți să încercați mâncarea mexicană.
O carte ce m-a făcut să plâng, nici mai mult, nici mai puțin! Citiți recenzia aici și veți afla de ce!
5. Fata fantomă de Sophie Kinsella
Nu credeam să mă atragă genul chick-lit. Auzisem de cărțile acestei autoare, însă nu am avut curiozitatea să le citesc. Credeam că sunt povești romantice, superficiale, care prind numai la publicul de adolescente.
Noroc cu recenzia colegei mele, pe care o găsiți aici . Ea m-a convins s-o citesc, altfel aș fi trecut peste. Este un roman haios, care se citește ușor, dar în același timp, incredibil de emoționant. Am râs în hohote și am plâns la aceeași carte, finalul fiind unul frumos, dar și trist.
Cum le-a îmbinat autoarea pe amândouă? Aflați citind cartea, merită!
Așa arată, în opinia mea, cărțile de 5 stele. Pentru mai multe detalii, aveți sistemul nostru de evaluare aici .
Fata din tren mi-a plăcut și mie foarte mult 😀
Da, e buna.
Interesante carti! Lecturi cu drag in continuare 🙂 .
Si mie imi place cum scrie Sophie Kinsella.
Eu am citit doar aceasta carte de ea si mi-a placut mult.
Am citit si eu „Fata din tren” si mi-a placut foarte mult! 😀 Cat despre celelalte, m-ai facut curioasa. 🙂
Da, e foarte buna. Vi le recomand si pe restul!
Am adaugat doua in lista mea pentru vara aceasta! Fata din tren trebuie citita, mai ales daca esti as o persoana introvertita!
Hm, nu neaparat. As zice ca trebuie citita de oricine interesant de natura umana.
Sorina, titlurile sunt puse aleatoriu in aceasta ordine sau reprezinta un top?
Nu, nu sunt top. Am si spus. Toate sunt la acelasi nivel, toate sunt carti de 5 stele.
Sorina, sigur tu ai scris articolul asta? Era sa nu te recunosc prin mormanul de chick lit. 😀
:)) Abia acum am citit comentariul tau :)) da, eu l-am scris si nu stiu ce morman de chick lit vezi tu ;)). e o singura carte din genul asta, „Fata fantoma”, care chiar mi-a placut mult. Intr-adevar, cand am incercat alte carti de Kinsella nu m-am tinut de ele, dar asta mi-a placut.
unele din aceste carti merita recitite. Mai ales „Materia intunecata”