paisprezece proze scurte

Acum ne despărțim. Povestiri inedite, de Truman Capote

Editura: ART
An apariţie -2016
Traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu
Postfaţă de David Ebershoff
Număr pagini: 184
Domenii: Antologii, Fictiune
   ,,Ţinând cont de faptul că au fost scrise pe vremea când era copil – între 11 şi 19 ani –, povestirile devin uimitoare în precocitatea, măiestria, simplitatea şi tandreţea pentru care Capote este atât de celebru.” The Independent

   Recent redescoperite în arhivele Truman Capote ale Bibliotecii Publice din New York, cele paisprezece proze scurte au fost reunite şi publicate în volum pentru întâia oară la sfârșitul anului 2015.

   Toate aceste mici bijuterii fac apel la compasiunea și la emoțiile cititorului. Capote a fost întotdeauna atras de outsideri — femei, copii, afro-americani, săraci — deoarece, înțelegem acum, așa s-a simțit și el încă din copilărie. Detectăm în aceste povestiri semnele precoce ale geniului lui Capote de a crea personaje memorabile, complexe și chinuite. Veți găsi aici povești despre crimă și violență, despre rasism și nedreptate, dar și despre tandrețe și generozitate, despre înțelepciune și miracole.

   Dar, mai presus de toate, acest volum de povestiri inedite este dovada incontestabilă că autorul ei şi-a găsit propria-i voce foarte devreme și ne ajută să înțelegem cum a fost posibil ca un băiat din Monroeville, Alabama, să devină o legendă a literaturii americane.

Sursa text şi foto: Editura Art

8 COMMENTS

  1. Pe mune nu ma atrage. O fi o carte buna, nu contest, dar mie nu mi se pare asa de interesanta.

  2. Pe mine ma atrage cumva pentru ca in copilarie Truman Capote era prieten cu scriitoarea mea preferata, Harper Lee.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.