Adevăr sau Provocare-Lunile anului BookTag

Adevăr sau Provocare-Lunile anului BookTag

Adevăr sau Provocare-Lunile anului BookTag

Adevăr sau Provocare-Lunile anului BookTag

   De-a lungul timpului am făcut destule asocieri, însă până acum nu am ordonat într-un articol cărțile în funcție de luna în care le-am citit. Aici, recunosc, mi-a fost de mare ajutor goodreads.com, altfel mi-aș fi amețit neuronul cu provocarea literară lansată de Cătălina Coman.

IANUARIE

    Răscumpărarea de Julie Garwood-cartea care mi-a ţinut companie în primele zile ale anului 2017 făcându-mă să mă gândesc la tărâmul meu prefer Scoţia. Știu că deja v-am înnebunit cu această zonă, dar mă gândesc că dacă tot repet poate cândva voi ajunge să-l vizitez. Un historical romance cu personaje încăpăţânate şi subiecte controversate. Mai multe veţi descoperi în recenzia făcută de Iliuţă.

FEBRUARIE

    Lovebook de Simona Sparaco şi Îndrăgostită nebuneşte de Jill Shalvis sunt potrivite pentru o lună plină cu romantism şi voie bună. Două cărţi uşoare, relaxante, perfecte pentru orice anotimp, dar mai ales ideale pentru cei care ştiu să aprecieze lucrurile mărunte.

MARTIE

   După cum ştiţi, în luna martie sunt tot felul de superstiţii de aceea aleg Născută din fum şi os de Laini Taylor-genul de carte care m-a enervat la culme în primele 70 de pagini și a continuat cu ciudățenii care deveneau din ce în ce mai plăcute. Se ştie că nu-s o cititoare împătimită a genului fantasy, dar de data aceasta am rămas fără cuvinte. Abia aştept să văd ce se petrece în volumul al doilea.

APRILIE

    Luna aprilie a anului 2017 chiar a fost plină de surprize plăcute, de aceea vă propun Rebela de Corina Cîndea (o carte plimbată prin frumoasa și imensa grădină de la Versailles) şi Frumos şi cu inima de gheaţă de Lisa Kleypas (ador seriile care încep promițător). Două genuri diferite, dar care m-au scos din cotidian.

MAI

   Doamna cu umbrela neagră de Mary Balogh.  Am citit-o dintr-o postare recomandată aiurea pe facebook, încât am zis, trebuie să mă aliniez la standarde, dacă ele pot, atunci pot şi eu. M-am distrat citind-o mai ales că nu mai văzusem demult o femeie să pună pe fugă niște bădărani cu o simplă umbrelă. Deja îmi imaginez cum făcea jonglerii de parcă era o sabie ninja.

IUNIE

   Skye O’Malley de Bertrice Small-mai mult decât o carte, ideală pentru începutul verii. Are date istorice, picanterii de culise, pasiune și  ritualuri din ţări diferite. La noi s-a tradus și volumul numărul doi, dar eu ca o hărnicuță ce sunt, am trișat și am văzut finalul. Personajul pe care îl îndrăgeam nu mai este şi cheful mi s-a dus ajungând să abandonez lectura. Chiar și așa, autoarea chiar știe ce înseamnă să scrie un roman cu sare și piper.

IULIE

Sub luna de şofran de Nicole C. Vosseler. Dacă iubiți misterul, aroma șofranului și farmecul Orientului, sigur vă veți îndrăgosti de carte. Am citit-o într-o perioadă toridă și chiar s-a potrivit de minune. Am avut senzația că sunt acolo, o mică parte din mine s-a teleportat în timp și a văzut/simțit cum este adevăratul Orient. A meritat să evadez în necunoscut. Mărturisesc că finalul l-am așteptat cu nerăbdare, şi da, chiar visam la mai mult decât scenariul prevăzut de autoare.

   “Când bărbatul se îndreptă spre uşa, Maya îşi dădu seama că între timp se întunecase şi că ea îşi lăsase în jos mâna în care ţinea ciobul de lut. El se mai întoarse o dată spre ea.

— Aveţi şi un nume?

— Maya. Maya Garrett.

— Maya, repetă el lungind silabele şi felul cum le accentua mişcă ceva în Maya, şi apoi o mai mişcă o dată când el adăugă: “Ana ismi Rashad”.

   Bărbatul închise uşor uşa în urma lui, iar Maya auzi cum cineva trage un zăvor. Se rezemă de perete trăgând adânc aer în piept, lăsă ciobul să-i cadă din mână şi privi într-o parte, pe geam. Pe cerul întunecat se aprinse un punct lumina roz pe la margini, iar Maya privi neliniştită spre luceafărul de seară care i se păruse mereu atât de plin de promisiuni, însă care astăzi declanşa în ea o senzaţie de singurătate. Genunchii îi cedară, iar ea se ghemui şi îşi îngropa capul între coate. Ar fi vrut să fie doar un coşmar, dar ştia că totul în jurul ei era aievea. Ceea ce spusese acest Rashad sunase de parcă el şi oamenii lui ar fi trimis la garnizoană mesajul că Maya se află în puterea lor şi putea doar speră că oficialităţile din Aden să acţioneze rapid şi să o elibereze curând.

   — Când va fi asta? şopti ea aşezându-se pe podea, cuprinzandu-şi cu braţele genunchii strânşi şi proptindu-şi bărbia de ei.

   Ce se întâmplă dacă Coghlan nu făcea nimic? Maya avea o idee vagă cât de mare era ţară asta care se întindea în spatele strâmtorii dintre Aden şi peninsula arabă. Dacă voiau, răpitorii ei o puteau face pur şi simplu să dispară fără să mai revadă vreodată ceva familiar, şi nimeni nu avea să mai afle ce se întâmplase cu ea. Se gândi la Ralph şi se întreba dacă îşi făcea griji pentru ea sau dacă îi aducea reproşuri, poate chiar era uşurat că scăpase de ea.

   Maya se simţea rău. Îşi dori să dea timpul înapoi, să nu fi urcat ieri la turn, să nu fi pus niciodată piciorul în Aden, să nu fi fugit cu Ralph. În acest moment Maya ar fi încheiat. Fără să clipească, un pact cu diavolul, că să îi aducă înapoi anul care tocmai trecuse. Atunci ea nu ar sta aici, Jonathan ar mai fi încă în viaţă, iar Richard poate nu ar fi pe drum spre Crimeea.”

AUGUST

   O altă lună fierbinte cu gânduri pentru vacanţă. Zece respiraţii scurte de K. A. Tucker şi Lunga vară fierbinte de Karen Robards-două cărţi ideale pentru mare, soare şi vacanţă. Sunt hot/diferite și perfecte pentru cei care aleg relaxarea.

SEPTEMBRIE

   Chiar dacă septembrie reprezintă începutul toamnei pentru mine a fost doar momentul ideal pentru o altă vacanţă. Luna aceasta am sfidat vremea capricioasă cu Magnatul de Joanna Shupe şi Văpaia soarelui de Raluca Butnariu. Deși au acțiunea plasată în state diferite, autoarele au reușit să mă surprindă plăcut.

OCTOMBRIE

   Recviem pentru un asasin de Monica Ramirez– un final memorabil al unei serii care m-a ţinut cu sufletul la gură. Da, cartea perfectă pentru această lună. Am scris de atât de multe ori despre Alex și Alina, încât vă invit să citiți recenzia, acolo am dezbătut ce am simțit cât am călătorit prin lumea dură a agenților secreți și a aparențelor înșelătoare.

NOIEMBRIE

   Fericirea mea începe azi de Jamie McGuire. Alina este vinovată pentru această opțiune. Cu ani în urmă tot o recomanda, dar eu mereu o evitam și când m-am pus pe recuperat chiar nu mă mai opream. Este tipul de roman pentru adolescenți, dar care reflectă sentimentele contradictorii. Vrei ceva, nu mai vrei, dar parcă nu-ţi vine să stopezi. Devii dependent de indecizii, personaje și involuntar te aliniezi din mers la standardele impuse.

DECEMBRIE

   O lună încărcată cu emoţii, cadouri şi voie bună, dar chiar şi aşa eu propun pentru lectură Diavolul în iarnă de Lisa Kleypas. O altă carte historical romance, dar una specială, de suflet plină de emoţii care îmi lasă un zâmbet de zile mari de fiecare dată când o recitesc. Pentru cei care nu știați, cartea se află în topul preferințelor cititorilor autoarei L. Kleypas.

   Acesta este modul meu de a încheia optimist un an plin de lectură. Normal că am selectat titluri descoperite în timp, dar le-am alternat cu cele din prezent. Dacă tot citim, măcar să o facem cu zâmbetul pe buze pentru că un cititor mulțumit întotdeauna va corupe și pe alții să profite la maxim de acest “viciu”.

Sursă foto: pixabay.com

Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

13 COMMENTS

    • Suntem pe aceeasi unda, era normal sa le citesti. Daca scriai altceva te luam de urechiuse si te trimiteam la recuperat :p

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.