Atacul Titanilor (Omnibus 2 – vol. 3+4) –  Hajime Isayama – recenzie

Atacul Titanilor (Omnibus 2 – vol. 3+4) –  Hajime Isayama – recenzie

by -
0
Atacul Titanilor (Omnibus 2 - vol. 3+4) -  Hajime Isayama - recenzie

Atacul Titanilor (Omnibus 2 – vol. 3+4) –  Hajime Isayama – recenzie

Titlu: Atacul Titanilor (Omnibus 2 – vol. 3+4)

Autor: Hajime Isayama

Editura Nemira

Imprint Nezumi

Anul publicării în limba română: 2023

Titlul original: Shingeki no kyojin 

Traducere: Antonia Ivanciu, Mălina Coşan, Cosmin Tița

Număr de pagini: 390

  Atacul Titanilor este o serie manga genială, pe care toți cititorii de romane grafice o includ între cele mai reușite ever.

  Ea descrie o lume aflată sub asediu. Acum o sută de ani, ce a mai rămas din umanitate s-a închis înăuntrul unor ziduri foarte înalte, fortificate, pentru a scăpa de titanii care mănâncă oameni. 

  Originea exactă a giganților umanoizi antropofagi – precum și a zidurilor – rămâne un mister. Un mister pe care îl vom descoperi împreună cu Eren, Mikasa și Armin, cei trei protagoniști ai poveștii.

  Titanii, aceste creaturi înfricoșătoare, cu înălțimi cuprinse între 3 și 15 metri, au ca unic scop distrugerea rasei umane. Nu se știe încă nimic despre capacitatea lor de reproducere și nici măcar nu au nevoie să se hrănească, așadar ceea ce îi determină să vâneze oameni pare să fie doar foamea lor de moarte și distrugere. 

  Omenirea, pentru a evita extincția, ajunge să ridice ziduri înalte și impunătoare, care să împiedice giganții să îi atace.

  Oamenii, acum izolați de lumea exterioară, dar protejați de zidurile principale, concentrice, respectiv Zidul Maria, Zidul Rose și Zidul Sina, formează o forță militară împărțită în trei: Divizia de garnizoană (care fortifică zidurile), Poliția militară (care menține ordinea și supraveghează populația în interiorul zidurilor) și Divizia de cercetași (ai cărei membri au misiunea dificilă de a se aventura în afara orașului, în căutare de indicii care să îi ajute să înțeleagă natura reală a titanilor, fiind mereu gata să lupte cu inamicul pe teritoriul acestuia). 

  Eren Jaeger, Mikasa Ackermann și Armin Arlett sunt trei adolescenți ale căror vieți au fost zguduite de atacul unui Titan Colosal, mai înalt decât zidurile ridicate pentru protecția vieții umane.

  Gigantul reușise să facă o breșă care le-a permis titanilor de mărimi standard să intre și să semene din nou moarte și distrugere.

  În timpul atacului de acum cinci ani, cei trei puști (pe atunci) s-au salvat miraculos, spre deosebire de părinții lor care nu au putut face nimic împotriva furiei devoratoare.

  Motivați de dorința de răzbunare, ei decid să treacă printr-un antrenament dur care le va permite să facă parte din Divizia de cercetași și să își dedice viața luptei împotriva titanilor. 

  De aici începe o poveste despre eroi în căutarea continuă a adevărului, care se luptă zilnic împotriva opresiunii, cu unicul scop de a obține libertatea atât de dorită… totul presărat cu confruntări continue, băi de sânge și întorsături de situație dramatice

  În volumul Atacul Titanilor – Omnibus 2 sunt cuprinse părțile 3 și 4 din banda desenată originală.

  Desenele sunt dure, intense, clare, iar dialogurile sunt foarte concise, întrerupte doar de explicații generale despre armele folosite sau despre diferitele dimensiuni ale titanilor. 

  Totul a început într-o zi aparent obișnuită, când districtul în care trăiesc protagoniștii, Mikasa, Eren și Armin, este asaltat de Titanul Colosal mai înalt decât zidurile, care sparge fortificația și permite astfel titanilor „mai mici” să intre peste oameni. Mama lui Eren este devorată în timpul atacului.

  Acest eveniment declanșator provoacă în Eren setea arzătoare de răzbunare împotriva giganților, care îl va defini total de acum înainte.

  Cinci ani mai târziu, cei trei prieteni luptă în Divizia de cercetași. La un moment dat, Eren este înghițit de un titan.

  Mikasa este cât pe ce să fie ucisă într-o confruntare teribilă cu numeroși inamici, dar apare un titan bizar care o salvează și îi înfruntă pe ceilalți invadatori.

 Sperând că oamenii pot beneficia de puterile acestui neașteptat aliat, armata vine (la ideea lui Armin) cu planul de a-l folosi pentru a recupera zona dintre ziduri pierdută. Rolul titanului uman era să care un bolovan uriaș la breșă, cu care să astupe spărtura din zid.

  Însă orice plan rămâne perfect valabil doar până la începutul bătăliei – astfel că, în mijlocul misiunii, titanul zombificat o ia razna și atacă orbește oamenii.

  Oare cine e acest titan și este el, într-adevăr, de partea omenirii? 

  Seria Atacul Titanilor s-a impus ca una dintre cele mai apreciate opere din industria manga și a devenit parte a culturii pop contemporane.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, cartepedia şi cărtureşti

Recenzii cărți

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.