Băiatul care știa prea multe de Cathy Byrd-O relatare uluitoare

Băiatul care știa prea multe de Cathy Byrd-O relatare uluitoare

Băiatul care știa prea multe de Cathy Byrd

Băiatul care știa prea multe, de Cathy Byrd-O relatare uluitoare

 

Titlu: Băiatul care știa prea multe

Autor: Cathy Byrd

Editura: Atman

An apariție: 2017

Pagini: 284

  Când citești o carte impresionantă, ți se pare că orice descriere ai vrea să construiești, cuvintele nu cuprind în totalitate ceea ce cartea transmite. Așa mi s-a întâmplat cu cartea „Băiatul care știa prea multe”, publicată la editura Atman.

   Recunosc, editura Atman este una din editurile mele preferate, datorită titlurilor absolut interesante pe care le-a adus în piața de carte din România. Am citit „Pisica lui Dalai Lama”, de David Michie și perspectiva inedită a personajului principal mi-a relevat faptul că aveam în față una din cele mai impresionante cări pe care le citisem vreodată. Despre „Băiatul care știa prea multe” – pe care mi-am dorit-o foarte mult – vă spun că nu mi-a înșelat așteptările. Dimpotrivă, dacă sunteți pasionați de cărțile care scot la iveală adevăruri dincolo de limitele realității concrete, palpabile, această carte vă va merge la suflet.

Iată ce spun câteva mari publicații internaționale despre această carte:

Memoriile lui Byrd pot fi lecturate precum un roman plin de suspans, iar cititorii vor fi cu siguranţă cuceriţi de explicaţiile posibile pe care ea le oferă pentru amintirile aparent inexplicabile ale fiului ei… Un mix eclectic de mister, memorii şi supranatural.”– KIRKUS REVIEWS

„Este o carte minunată, inteligentă, cu haz şi plină de spiritualitate. Una din cele mai transformatoare şi provocatoare cărţi pe care le-am citit.”– JACK CANFIELD, co-autor la seria Supă de pui pentru suflet, bestseller New York Times

O poveste fermecătoare a unui băieţel înzestrat, cu pasiune pentru sport şi talent nativ. Şi mai important, este o poveste despre cum iubirea unei mame poate sfida logica şi poate mişca munţii din loc. Cathy Byrd este o mamă straşnică din baseball şi un adevărat avocat pentru toţi copiii.”– TOMMY LASORDA, Manager Dodgers

Povestea extraordinară a unei mame şi a fiului ei ne demonstrează cum legăturile noastre cu cei dragi nu se sfârşesc odată cu moartea trupului fizic. Legătura eternă a iubirii ne reuneşte sufletele iar şi iar, ceea ce ne inspiră un sens mai profund al menirii vieţii noastre.”– Dr. EBEN ALEXANDER, neurochirurg, autor al cărții Dovada lumii de dincolo, bestseller New York Times.

   Cu siguranță, lumea se vede altfel în ochii copiilor, iar acest „altfel” e uneori plin de magie, de fantezie și de voie bună… și de ce să nu fie așa, dacă cea mai frumoasă perioadă a vieții, cea mai pură și mai feerică, este copilăria?!

   Dincolo de magia din care izvorăsc cuvinte la auzul cărora adulții se amuză adesea, copiii au o sensibilitate aparte, un dar pe care noi, adulții, îl pierdem în timp.

   Christian, băiatul din această carte, își uimește părinții cu inexplicabila sa pasiune pentru baseball. Ceea ce părinții cred la început că este doar o pasiune, pare să aibă la esență, cauze mai profunde. La vârsta de șase ani, băiețelul, nu uimește doar prin abilitățile și cunoștințele sale pentru acest sport, ci își frapează părinții relatându-le amintiri din viața sa anterioară.

   Cathy Bryd, autoarea acestei cărți și mama băiețelului, a privit la început cu o oarecare reticență ceea ce îi povestea fiul său. Ulterior, cele relatate de fiu se dovedeau a fi adevărate, iar Cathy a decis să analizeze amintirile atât de neobișnuite ale fiului său. Ceea ce descoperă e uluitor și dovedește o teorie foarte dragă mie, aceea a reîncarnării.

   Până la existența lui Christian, a existat un Lou Gehrig, renumit jucător de baseball. Se pare că pasiunile mari nu încap într-o singură viață, așa că a fost nevoie și de Christian să continue această pasiune, amintindu-și mereu că ceea ce face nu e un început, ci o continuare a unei lupte începute într-o altă viață.

   Pare un subiect de domeniul fantasticului, dar nu e. Reîncarnarea nu mai e o simplă idee în care cred un grup de oameni, e un concept studiat profund în ultimii ani de către oamenii de știință, iar relatarea lui Cathy nu face decât să demonstreze ceea ce știința a studiat în ultimii ani.

   Christian, intrat în vizorul presei pentru abilitățile sale inexplicabile pe terenul de baseball, îi povestește mamei sale în fiecare seară despre oameni pe care i-a întâlnit și despre locuri în care a călătorit, despre marile sale succese.

  Avându-l pe Christian mereu sub supraveghere, Cathy face eforturi uriașe pentru a clarifica misterele pe care cuvintele lansate de fiul său le creează. De la simple fabulații, la suspiciuni, drumul lui Cathy se îndreaptă spre certitudini atunci când o întâlnește pe mama lui Lou Gehrig. Acesta a fost momentul în care Cathy a descoperit că tot ceea ce îi spusese fiul său era adevărat. Mai mult decât atât, acest moment certifică faptul că amintirile micuțului Christian sunt fapte reale din viața marelui Lou.

   Ce a vrut Cathy să demonstreze scriind această carte? În calitate de mamă, Cathy a vrut ca ceea i s-a întâmplat ei să servească drept exemplu pentru alte mame care se confruntă cu aceleași evenimente, dar… dincolo de acest aspect, cartea e o dovadă în plus asupra faptului că sufletul nostru trece prin mai multe experiențe de viață, pentru a învăța mai multe lecții, pentru a se perfecționa. Trăim, cu alte cuvinte, în mai multe vieți, dar, printr-un misterios miracol, amintirile din viața anterioară ni se șterg la naștere. Există, totuși, excepții de la regulă, iar Christian este una dintre aceste excepții.

   Cartea relevă și aspectul legăturilor karmice. Celebrul jucător de baseball, Lou Gehrig se afla într-o continuă rivalitate cu un alt jucător, Babe Ruth, iar detalii despre această legătură ies la iveală în ședințele de regresie prin hipnoză făcute de doctorul Jim Tucker care o ajută pe Cathy Byrd să repună în ordine piesele de puzzle.

   Unul din atuurile acestei cărți este perspectiva mamei asupra vieții fiului său. Cathy dovedește un echilibru rar întâlnit, mai ales în ritmul stresant al vieții de astăzi. Puterea sa și discernământul mereu vivace sunt calitățile care o susțin în lupta sa pentru aflarea adevărului despre fiul său. E o luptă de mamă care trece în rolul cel mai greu posibil – acela de observator echidistant pentru circumstanțe. Este, însă, singura posibilitate pe care Cathy o are pentru a afla adevărul.

   Stilul lui Cathy nu este altceva decât o narațiune sinceră, simplă, fără îmbogățiri lirice. Limbajul folosit este unul concis, clar, iar cartea are alura unei mărturisiri, a unei spovedanii pe care cineva ți-o spune cu scopul de a se descărca.

Cartea lui Cathy este o dezvăluire cu un dublu rol:

  • primul este cel științific. Elementele dezvăluite de către Christian pot ajuta specialiștii care se ocupă de studiul reîncarnării în descoperirea de noi perspective.
  • al doilea rol este cel spiritual. Cine citește această carte descoperă importanța comportamentului uman al omului în relația cu ceilalți și cu el însuși, având ca scop evoluția sa spirituală.

  Recomand cartea și celor care cred în reîncarnare, dar și scepticilor. Poate că în fața dovezilor, unii ar putea accepta ideea că mintea umană e prea încărcată cu lucruri inutile, în detrimentul lucrurilor simple și pline de spiritualitate.

Iată câteva citate din carte:

„ Jack m-a surprins zicând:

-Multe din regresiile hipnotice par să fie fanteziste, însă sunt câteva cazuri rare în care oamenii au furnizat informații precise din trecut care sunt greu de explicat.

Auzind această fărâmă de optimism despre regresiile în altă viață de la cineva pe care îl consideram foarte inteligent și rațional m-a pus pe gânduri”.

„Ceea ce mi-a spus dr. Tucker, și anume că cei mici își aleg părinții înainte de a fi aduși pe lume, mi-a rămas întipărit în minte și m-a determinat să o sun pe prietena mea bună Tracy și să-i cer sfatul”.

Cartea Băiatul care știa prea multe, de Cathy Byrd poate fi comandată de pe site-ul Editura Atman

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Cărţi Literatură Universală
Piticot-copii

Băiatul care știa prea multe de Cathy Byrd-O relatare uluitoare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***Rodica Pușcașu***Sunt o visătoare și așa am de gând să rămân. Cititul e un privilegiu pe care l-am descoperit pentru a evada în alte lumi, pentru a descoperi poveștile unor oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Cărțile sunt lumi fascinante, care te fac să râzi, să plângi, să trăiești. Nu-mi imaginez lumea fără cărți... pentru că nu ar exista. În viața reală sunt un om simplu, care se bucură de aroma cafelei în diminețile de vară, sunt o mamă preocupată (uneori excesiv) de copilul meu și o soție iubită care mai arde din când în când mâncarea... pentru că timpul de preparare nu coincide cu timpul poveștii pe care o citesc. Vedeți voi, în cazul meu, totul se reduce iremediabil la citit... O altă pasiune de-a mea este scrisul. Scriu și ajung să-mi iubesc personajele atât de mult, încât mi le consider prieteni. În 2010 am publicat cartea de povești pentru copii „Maria și fulgii de nea”, iar în 2016 a ieșit de sub tiparul editurii PIM, cartea „Povestea secretă a Cezarei”... și nu mă voi opri aici.

14 COMMENTS

  1. Fantastica recenzie, Rodica! Ne-ai facut sa simtim toti fiorii revelatiilor si confirmarilor pe care le trasmite o asemenea carte, inca din prezentarea ei. N-au cum sa nu fascineze asemenea subiecte, oricat de sceptic ai fi… sau poate chiar de aceea esti cu atat mai impresionat cand apar dovezi imposibil de explicat altfel.

    • Mulțumesc mult, Marius! Eu sunt fascinată de subiectul acesta, iar cartea este, într-adevăr, o relatare uluitoare!

  2. Nu cred că am citit ceva de la editura Atman până acum… Felicitări pentru recenzie! <3 Sună minunat.

    • Mulțumesc mult!
      Cărțile de la editura Atman sunt speciale, fiecare poveste are o perspectivă inedită. Le recomand.

  3. Recunosc ca ma incadrez in categoria scepticilor in ceea ce priveste reincarnarea. Dar asta nu inseamna ca nu accept alte puncte de vedere. La urma urmei, nu detinem adevarul absolut, nu avem de unde sa stim ca lucrurile se petrec intr-un fel anume.

    • Într-adevăr, Sorina, nu deținem adevărul absolut, însă trebuie să recunoaștem faptul că multe informații care rămâneau doar la stadiul de presupunere în trecut, au fost dovedite astăzi, cu ajutorul științei. Eu cred în reîncarnare, dar în același timp, respect dreptul fiecăruia de a crede sau nu.

    • Mulțumesc mult, Arci! Nu mai e un secret faptul că mă pasionează acest subiect! Cartea e superbă!

  4. wow, Ro. Cred in reincarnare, asa cum cred ca nu stim noi sa analizam momentele de deja-vu.
    foarte faina prezentare. Felicitari !

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.