Băiatul care vorbea cu corbii de Jacob Grey-Seria Neîmblânziţii, partea I  

Titlul original: The Crow Talker 

Editura: Nemi, Nemira Publishing House 2016

Traducere: Andrei Iacob

Redactor: Laura Câlțea

Număr pagini:295

    „Puține lucruri se știe despre misteriosul Jacob Grey. Se spune că locuiește într-un mare oraș din SUA, unde rătăcește noaptea pe străzi, țesându-și poveștile întunecate și încâlcite. Este un mare iubitor de animale și chiar vorbește el însușii cu corbii, deși nimeni nu știe dacă și înțelege răspunsurile lor”.

     Neîmblânziții este primul volum dintr-o trilogie întunecată, plină de acțiune și suspans.

     Caw (croncănit sau cel care vorbește cu corbii) este un băiat de 13 ani care trăiește pe străzile cele mai întunecate, departe de ochii lumii, trăind din resturile aruncate de alții, adăpostul fiindu-i o ascunzătoare într-un copac, construită de el. Trăiește așa de 8 ani, împreună cu cei trei prieteni ai săi corbii. Screech (guralivul), Glum (ursuz) și Milky (alb ca laptele sau alburiul). Corb alb vă întrebați? Ei da, și eu m-am întrebat până am descoperit povestea corbului Milky.

     „Cow cotrobăi în cel mai apropiat tomberon și găsi o cutie galbenă, caldă încă….. Cartofi prăjiți. Nu mâncase de 2 zile.”

     În orașul Blackstone împreună cu corbii săi loiali, Caw își trăia zilele sălbatic, nu s-a întrebat niciodată de ce putea vorbi cu corbii. Singurele lui amintiri legate de trecutul său fiind un vis, același întotdeauna, un vis în care părinții săi îl aruncau pe fereastră, îl abandonau iar el era salvat de corbi, zburând cu el către un adăpost. După opt ani o nou[ imagine-i apăru în vis, un om înconjurat de întuneric purtând un inel cu imaginea unu păianjen cu opt picioare.

   „– Îmi pare rău, îi spune mama lui.

    Și apoi îl împinge pe fereastră.

     Pentru o fracțiune de secundă, i se face rău. Dar, atunci corbii îl prind.

    Îi prind brațele și picioarele și ghearele lor îi străpung pijamalele și pielea. Un nor întunecat care apăruse de nicăieri îl duce în sus. E pentru prima oară când vede un  corb”

     În timp ce cotrobăia prin gunoaie patru fețe neprietenoase se ațintiră spre el, e salvat de un băiat de vreo douăzeci de ani cu un copil după el de vreo șapte sau opt ani. Mai târziu aflăm că aceștia sunt Crumb, băiatul care vorbește cu porumbeii și micul Pip, băiatul care vorbește cu șoarecii. Crumb e cel care l-a ajutat pe Caw să-și stăpânească puterile.

  „Unele lucruri le deprinsese repede. Acum putea convoca sute de corbi doar cu un singur gând, dar Crumb era întotdeauna cu un pas înainte. Era ca un dans la care Caw nu știa pașii și era atât de ocupat să asculte ritmul încât picioarele i se împiedicau unul de celălalt.”

   Offf știu nu mă mai opresc din povestit, cartea te transpune într-un film, deși e o carte pentru copii cu vârste între 9 și 14 ani, eu spun că e pentru copiii de toate vârstele. Se citește ușor, e o poveste minunată, sincer aș plăti bilet oricând să urmăresc povestea vieții lui Caw.

   Băiatul tânjește după familie. Așa se explică faptul că urmărește familia Strickham. Anthony e polițist, soția sa Velma ce vorbește cu animalele, în special cu vulpile (este o neîmblânzită) și fata lor Lydia cam de aceeași vârstă cu Caw, o copilă curajoasă.

   Apar mai mulți neîmblânziți: Jawbone – vorbește cu câinii, Scuttle –vorbește cu gândacii, Mamba – vorbește cu șerpii. Cei trei sunt slujitorii lui Spinning Man cel care vorbește cu păianjenii, care e captiv în Tărâmul morții și are nevoie de Caw să se întoarcă în lumea celor vii să stăpânească orașul și să-i i ucidă pe toți Neîmblânziții.

    Felix Quaker –vorbește cu pisicile, Racklen –vorbește cu lupii, Madeleine –vorbește cu veverițele, Neîmblânzitul albină.

      Spinning Man i-a ucis părinții lui Caw, pe soții Carmichael, adevăratul nume al lui fiind Jack Carmichael.

    Îmi e imposibil să povestesc acțiunea cărții, bătăliile dintre neîmblânziții buni și cei răi, legătura lor cu animalele sau mai bine zis controlul lor asupra animalelor. Este o poveste frumoasă, bine scrisă și sper din tot sufletul să se traducă și celelalte două cărți din serie pentru a le citi împreună cu Răzvi.

     După multe lupte Caw trece în Tărâmul morții însoțit doar de Milky, care avea penele albe doar pentru că mai fusese acolo alături de părinții băiatului, acolo el nu putea sa comunice cu corbii lui. Învinge oare binele și de această dată? Reușește Caw să o salveze pe Lydia din mâinile lui Spinning Man? Vă las să descoperiți singuri. Aveți copii sau nepoți? Vine vacanța de vară, e un cadou frumos pentru lectura de vacanță.

Răzvi (fiul meu de 11 ani) vă spune părerea lui despre acesta carte în câteva cuvinte.

    Mă gândeam cu ce să încep, dacă mami v-a povestit deja despre personaje și puterile lor. Da, mi-a plăcut mult cartea, am citit-o cam în același timp cu mami, în timpul liber care-l aveam când unul când celălalt. Mai un pic și ne certam pentru ea (glumesc). E prima carte care m-a atras total, am intrat în carte cu totul, m-a impresionat povestea fiecărui personaj, mi-a plăcut sălbăticia lui Caw, curajul său, corbii săi. E adevărat că e mai simplu să te uiți la un desene sau un film, dar cartea aceasta m-a făcut să cred că privesc pe ecran toate întâmplările. Eu l-am convins și pe prietenul meu să o citească.

Dragi părinți, nu ratați această carte.

Nota noastră este 10+10

Recomandăm cu mare drag.

sigla Nemira

Cartea Băiatul care vorbea cu corbii de Jacob Grey-Seria Neîmblânziţii, partea I  a fost oferită pentru recenzie de către Editura Nemira. Poate fi comandată de pe site-ul Editura Nemira. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de Facebook.

Autori: Vero și Răzvi
Review overview
5
***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

16 COMMENTS

  1. Am auzit de aceasta carte, dar credeam ca e destinata exclusiv copiilor. Ma bucur sa aud ca e si pentru adulti. Probabil ca o voi citi si eu. 🙂

  2. Desi se prezinta a fi o carte pentru copii, citind recenzia, imi dau seama ca mi-ar place si mie sa o citesc. Fetita mea este inca mult prea mica pentru aceasta carte (inca nu are nici 5 ani), insa pana va avea varsta necesara, poate se va traduce intreaga trilogie, si atunci cu siguranta o vom citi.

  3. Frumoasa recenzie. Mi-a facut placere sa aflu si parerea lui Razvi! Felicitari amandurora pt prezentare!

  4. Sincer nu cred ca am sa citersc aceasta carte. Ok 🙂 mi se pare foarte potrivita pentru copii dar pentru mine??? Nu cred 🙁

  5. Felicitări celor doi copii,vero si Razvi acum vreau si eu carte,cred ca mi-ar place sa o citesc!

  6. Super prezentarea, Vero! Dacă și lui Răzvi i-a plăcut, înseamnă că e, într-adevăr, o lectură fascinantă pentru copii!

  7. Super recenzia Vero, m-ai facut sa o trec pe lista desi am evitat-o de multe ori ….dar citind recenzia chiar imi doresc sa o citesc si eu! 😉 😉

  8. felicitari vero!felicitari razvi!am s-o recomand si eu nepotilor mei! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

  9. Si mie mi se pare mai potrivita pentru copii decat pentru mine. Felicitari pentru prezentare!

  10. ok. recenzia m-a facut curioasa. chiar imi doresc sa citesc cartea. dar…face parte dintr-o trilogie. deci, celelalte 2 carti? cum se numesc, s-a obisit cineva sa le traduca???

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.