Căsătorie scandaloasă de Johanna Lindsey

Titlul original: Marriage most scandalous
Editura Lider
Nr. pagini: 395
An publicaţie: 2008
Traducere în limba română: Roxana Buzoianu

Cărţi scrise de Johanna Lindsey

Un historical romance este întotdeauna binevenit atunci când îţi doreşti o lectură uşoară, dar în acelaşi timp captivantă şi reconfortantă. „Căsătorie scandaloasă” este genul de carte în care te pierzi uşor uitând noţiunea de timp, o supradoză de romantism pentru zilele mohorâte, un roman care m-a cucerit total şi care m-a deconectat de la realitate pentru câteva ore bune.
„Dacă ar fi putut, Sebastian ar fi vrut să moară acolo la Piatra Duelului, în dimineaţa aceea rece şi mohorâtă. Şi într-un fel chiar murise.”

Viaţa lui Sebastian Townshend pare a fi una lipsită de griji, iar viitorul acestuia se arată strălucitor. Ca cel dintâi fiu al contelui de Edgewood, Sebastian este moştenitorul titlului şi al averii. Asta până când bărbatul îşi ucide cel mai bun prieten într-un duel în care fusese antrenat fără voia lui. Are loc o tragică răsturnare de situaţie, iar Sebastian Townshend este renegat de tatăl său care îi interzice să mai calce vreodată pe pământ englezesc.
– Dar dacă ea a provocat intenţionat duelul care te-a făcut pe tine să-ţi iei lumea în cap?”
Timp de 11 ani Sebastian rătăceşte prin Europa împreună cu John, valetul care refuză să îl lase singur şi Timothy, un puşti orfan fără adăpost. Experienţa dureroasă şi neînţelegerea propriei familii de care se lovise ca de un zid, îl transformă pe Sebastian într-un om dur şi implacabil care nu-şi permite să aibă sentimente. Acesta acţionează ca un mercenar, ajungând să fie cunoscut drept „Corbul” datorită privirii sale scăpărătoare şi abilităţilor de vânător. Amărăciunea din suflet dar şi sentimentul de vinovăţie care în pofida trecerii timpului încă îl mai roade, îl fac să îşi testeze în permanenţă norocul, dar se pare că de fiecare dată moartea îl ocoleşte ca şi când cerul însuşi ar respinge sufletul lui damnat.

Viaţa haotică şi gândurile negre încetează însă brusc, odată cu vizita vecinei şi prietenei sale din copilărie, care îl informează că viaţa tatălui său ar putea fi în pericol. Deşi Sebastian nu mai vrea să audă de familia care l-a renegat şi exilat departe de singurul loc pe care îl considera acasă, lady Margaret Landor nu este genul de femeie care să renunţe. Jucându-şi ultima carte pentru a-l convinge să se întoarcă în Anglia, ea îi oferă bărbatului şansa de a afla adevărul din spatele duelului cu Giles, duel care a generat o serie de tragedii şi care i-au schimbat definitiv viaţa viitorului conte de Edgewood.
Margaret Landor îl înfuriase. Era ultima femeie pe care fi vrut-o în aşternutul lui.

Sebastian acceptă noua misiune şi se întoarce cu Maragaret în Kent pentru a investiga aşa-zisele accidente frecvente ale tatălui său. Numai că, pentru a putea intra în conacul Edgewood şi pentru a rezolva misterul, el şi lady Landor decid să se dea drept căsătoriţi – un târg scandalos care le va răsturna vieţile amândurora deoarece un simplu joc de rol se transformă pe negândite într-o realitate delicioasă şi în acelaşi timp extra-condimentată.

Uneori şi cele mai elaborate planuri au anumite puncte slabe. În cazul de faţă, cei doi protagonişti au omis să ia în calcul pasiunea devorantă care le va transforma falsa căsătorie într-o experienţă plină de aventură şi erotism.
Johanna Lindsey a reuşit să creeze un historical romance din care nu lipsesc aventura, suspansul şi răsturnările de situaţie. M-a captivat acţiunea romanului şi nu am putut renunţa la citit până când nu am aflat cheia misterului. Am fost uluită de întorsătura lucrurilor, iar elementul surpriză m-a făcut să apreciez încă şi mai mult această carte. Deasemenea mi-a plăcut felul în care personajele principale au fost creionate cu măiestrie şi bineînţeles happy-end-ul care aduce cititorului doza de optimism aşteptată.

Cartea este o adevărată delectare şi o recomand cu entuziasm iubitorilor genului romance. Cititorii o vor găsi cu siguranţă interesantă, romantică şi provocatoare.

Citate:

„Vinovăţia mai era prezentă şi după atâţia ani, subminându-i curajul, sfâşiindu-i mintea şi inima tot atât de rău ca şi atunci.”
„ Acel ‘draga mea’ o încântă, dar nu ar fi trebuit să fie aşa. Acest fermecător Sebastian era mult mai atrăgător.”
„Realiză că nu mai are niciun motiv să-l urască pe Sebastian, dar asta nu însemna că-l plăcea. Ei bine, de fapt, îl plăcea puţin, altfel nu ar fi permis ca atracţia faţă de el să fie la ordinea zilei, sau a nopţii!”

Autor: Maryliyn
Review overview
5

12 COMMENTS

 1. Bun venit Maryliyn si felicitari pentru recenzie! Casatorie scandaloasa am citit-o in 2008 . Si am recitit-o de 2-3 ori. Atunci am gandit ca a fost o intamplare sa dau peste o poveste intensa si din cauza aceasta am citit-o in mare viteaza . Dar la fel s-a intamplat si cu Rivalitate scrisa de aceeasi autoare. Si de atunci ii vanez toate cartile!

  • Prima mea carte citita de aceasta autoare. Are sare si piper, te pune pe jar si chiar este o placere sa o descoperi. Trebuie sa o recitesc, sa retraiesc tot ce ai scris.

 2. Bine ai venit Maryliyn ! O recenzie interesanta. Cartea mi-a rămas in suflet de prima data cand am citit-o.

 3. Aceasta este una din primele carti ale autoarei citita de mine si mi-a placut mult, iar recenzia ta este pe masura cartii. Felicitari! locco_smiley_10

 4. Johanna Lindsey a fost autoarea care m-a facut sa iubesc cartile in genul history romance 🙂 . Recenzia mi-a placut foarte mult! Puncteaza ceea ce trebuie in asa fel incat lasa viitorul cititor sa isi faca o parere pentru ca, mai apoi, sa descopere singur volumul. Vreau si eu sa o citesc, la o cana cu cacao calda 🙂

 5. Imi place recenzia si imi dau seama ca mi ar fi placut cartea.
  Poate o voi citi 🙂
  Daca are suspans, pasiune, dragoste si umor pe deasupra, clar o sa imi placa 🙂

Scrie un comentariu. Vorbeste cu mine!