Ciorbă de conopidă - Friptură cu cartofi natur

Ciorbă de conopidă – Friptură cu cartofi natur – Salam cu nucă – Meniu

1. Aperitiv: salată de varză dulce

-1 căpățână de varză dulce o tăiem fidelută (sau o dăm pe răzătoarea mare), o amestecăm cu 1 linguriță de sare și 2 linguri de zahăr și o lăsăm să stea puțin, apoi o stoarcem și o punem în castron

-adăugăm 1 ardei mare tăiat felii subțiri și 1-2 roșii tăiate felii

-potrivim de sare, piper, lămâie și un pic de ulei și amestecăm, apoi punem la rece

-dacă vă place puteți adăuga în compoziție și mărar tăiat fff mărunt

2. Ciorbă de conopidă

-spălăm conopida și o desfacem buchețele

-1 morcov+1 pătrunjel =le dăm pe răzătoarea fină, le călim puțin în ulei, adăugăm conopida și apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, curry praf, lemon gras praf

-când conopida e aproape fiartă adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote

-serviți așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Friptură cu cartofi natur (Vero)

-condimentați feliile de carne cu condimentele care vă plac + pastă picantă de ardei

-se pune carnea în cuptor (sau tigaie) la prăjit

-cartofii se curăță, se fierb întregi în apă cu sare

4. Salam cu nucă

-se face un amestec din: 250 gr nucă măcinată +250 gr zahăr praf +2 linguri cacao +2 linguri esență rom +1 albuș de ou bătut = întindem amestecul pe o foaie de celofan umezită (să fie ca o foaie cam de 1 deget grosime)

-crema: frecăm 1 pachet de unt (sau margarină) +120 gr zahăr să fie spumă +3 gălbenușuri de ou (fierte tari și răzuite) +lămâie după gust

-întindem crema peste foaia de nucă, rulăm ca un salam și dăm la frigider câteva ore

  • tăiați felii (cu tot cu celofan se taie mai ușor).

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

Aperitiv cu rucola

-1 cutie de rucola (găsiţi în caserole la Kaufland) se spală şi se taie mărunt
-2-3 roşii tăiate cubuleţe
-150-200 gr brânză feta (puteţi folosi şi o telemea de vacă mai grasă) tăiată cubuleţe
-1 legătură de pătrunjel verde şi 1 de mărar tăiate mărunt
-într-un castron punem roşiile, rucola, pătrunjelul, mărarul şi bucăţele de brânză
-turnăm peste ingrediente un pic de ulei, un pic de oţet sau suc de lămâie (încercaţi oţetul balsamic), punem piper şi dacă mai este nevoie sare după gust
-e bine să faceţi salata şi s-o lăsaţi măcar 1 oră la rece să se întrepătrundă aromele

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.