Ciorbă de mazăre cu bakon - Merdenele cu carne

Ciorbă de mazăre cu bakon – Merdenele cu carne – Desert rapid cu pișcoturi – Meniu

1. Aperitiv: salată de icre

– punem în castron 2-3 lingurițe icre și le frecăm cu ulei și puțină lămâie

-fierbem în apă cu sare 4-5 linguri de gris și-l lăsăm să se răcească

-1 ceapă mică o dăm pe răzătoarea fină și o stoarcem

-punem în castron câte o lingură de gris și frecăm cu ulei (ca la maioneză), și câte un pic de zeamă de lămâie

-când terminăm adăugăm ceapă, potrivim de sare, piper și lămâie după gust, omogenizăm bine și punem la rece

-servim pe feliuțe de pâine prăjită

2. Ciorbă de mazăre cu bakon

-200 gr bakon tăiat bucățele

-1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină le călim în puțin ulei

-adăugăm bakonul, mai călim puțin, adăugăm mazărea și apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, curry, boia și lăsăm să fiarbă

-când e gata adăugăm mărar tăiat fff mărunt

-servim așa sau dreasă cu smântână

3. Merdenele cu carne (Vero)Ciorbă de mazăre cu bakon - Merdenele cu carne

-2 pungi cu foietaj (eu am găsit tăiat în pătrățele )

Jumătate de kg de carne vită/porc măcinată

2 cepe

1 ou

Se călește ceapă în puțin ulei, se adaugă carnea măcinată și se condimentează după gust – eu pun mult  piper. Se pune câte  o lingură de carne într-un pătrățel de foietaj, se îndoaie în două și se presează la margini. Se ung  cu ou și se presară puțină sare mare.

4. Desert rapid cu pișcoturi

-1 pachet de pișcoturi

-1 cremă rece de ciocolată,1 cremă rece de caramel, preparate după instrucțiuni

-sirop din cafea nes și esență de rom

– punem direct în cupe sau boluri

-pe fundul bolului punem un strat de pișcoturi muiate bine în sirop +un strat de cremă de ciocolată +un strat de cremă caramel +nucă de cocos și ciocolată rasă = dăm la rece

-dacă vreți, când serviți puteți pune frișcă sau un glob de înghețată

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. De ce ador eu rubrica aceasta? Pentru că vine exact atunci când eu încep să mă întreb ce să gătesc în weekend.
    Mulțumesc pentru idei!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.