Ciorbă de ouă

Ciorbă de ouă – conopidă pane cu cartofi dulci prăjiți – prăjitură Dunărea – meniu

   Ciorbă de ouă – salată de conopidă -conopidă pané cu cartofi dulci prăjiți – prăjitură Dunărea

1. Aperitiv: salată de conopidă

-se fierbe conopida în apă cu sare, se scurge bine și se zdrobește cu furculița

-se pune sare, piper după gust,1 cățel de usturoi dat pe răzătoarea fină și maioneză (cu cartof) cât să fie o pastă, apoi se pune la rece

-serviți pe felii de pâine proaspătă sau prăjită cu feliuțe de roșii

2. Ciorbă de ouă:

-2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină se călesc în puțin ulei, adăugăm apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, praf de curry, chimen praf, vegeta, coriandru praf și lăsăm să fiarbă

-când legumele sunt pe jumătate fierte spargem pe rând în oală câte ouă dorim și mai lăsăm să fiarbă

-adăugăm verdeață tăiată fff mărunt și smântână

3. Conopidă pane cu cartofi dulci prăjiți:

-punem buchetele de conopidă la fiert în apă cu sare apoi le lăsăm să se scurgă bine

– batem 3-4 ouă și pregătim farfuria cu făină și cea cu făină de mălai (pesmet)

-dăm fiecare buchețel de conopidă prin făină albă, ou bătut și făină de mălai și le prăjim

-le scoatem pe o tavă pe prosoape de hârtie să absoarbă uleiul

-curățăm cartofii și-i tăiem bețe cam de grosimea unui deget

-îi punem într-un castron și-i condimentăm (eu pun sare, piper, nucșoară, curry), îi amestecăm puțin cu condimentul și-i lăsăm să stea până preparam conopida

-prăjim cartofii în ulei și-i scoatem într-un strecurător să se mai scurgă uleiul

-servim conopida cu cartofi și salată de crudități sau murătură

4. Prăjitură Dunărea:

-se face un blat de pișcot mare intercalat cu cacao și cu câteva bucăți de vișine în el

crema:în 250 ml zeamă de la vișine (fie compot fie congelate-se mai poate pune puțină apă dacă nu e suficient) se fierbe o budincă de vanilie și 2-3 linguri de zahăr. Când s-a răcit se amestecă cu 200 gr unt frecat cu 200 gr zahăr pudră.

-punem crema peste pişcotul rece

-peste cremă facem o glazură de ciocolată

Poftă Bună!

Plăcintă cu dovleac 

-1 dovleac din acela pentru copt mai mare, îl curăţăm şi-l dăm pe răzătoare
-1 aluat foetaj (Linco) de 1 kg (sau 800 gr)
-puţin griș, ulei, zahăr
-1 ou bătut
-aluatul foetaj se împarte în 4 părţi egale
-se întinde fiecare foaie cât de subţire putem, punem deasupra un strat de dovleac (ras) de 2 degete, pudrăm deasupra cu puţin griș, puţin ulei şi puţin zahăr
-rulăm şi aşezăm în tavă -2 rulouri
-ungem deasupra cu ou bătut
-când s-a copt, lăsăm puţin să se răcească şi pudrăm bine cu zahăr praf (e foarte bun zahărul praf cu vanilie de la dr Oekter)

Diverse reţete culinare

Biscuiţi simpli pentru cafea

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Ciorbă de ouă nu am făcut niciodată. Ai niște idei geniale, Arci! Mulțumim pentru meniuri!

    • Incearca ,cred c-o sa-ti placa.Sincer cand nu stiu ce s-a fac asta e cea mai rspida

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.