,,Drog pur, toxicitate maximă injectată voluntar în vene"

Dupa ce am gasit fericirea de Anna Todd

După ce am găsit fericirea, de Anna Todd-recenzie

Titlu original: After Ever Happy

Traducere: Oana Dușmănescu

Editura: TREI

Număr pagini: 496

Seria After 1. După ce ne-am întâlnit (After-2014), 2. După ce ne-am certat (After We Collided -2014), 3. După ce ne-am îndrăgostit(After We Fell-2014), 4.  După ce am găsit fericirea (After Ever Happy -2015), 5. Înainte de noi (Before)

    Nuuu! N-am crezut că ajung vreodată la finalul acestei serii! Drog pur, toxicitate maximă injectată voluntar în vene–cam aşa a fost seria After a Annei Todd.

    Despre multe cărţi se spune că sunt imposibil de lăsat din mână dar, în cazul acestor volume nu există „fel de a spune” pentru că descrierea este la propriu: povestea creează dependenţă şi, în scurt timp, devii prizonierul acţiunii. Personal, m-am transformat într-un zombie cu cearcăne mov închis de care Bacovia ar fi chiar mândru. Am devorat cele patru volume, incapabilă fiind să mă desprind de personaje şi de întâmplări până la final.

   Încă nu îmi dau seama cum a reuşit o relaţie otrăvitoare, precum cea dintre Tessa şi Hardin, să se transforme într-un fenomen literar internaţional, dar este cert faptul că înţeleg milioanele de cititori ahtiaţi după această poveste.

   Volumul patru–După ce am găsit fericirea -mi s-a părut cel mai intens din punct de vedere emoţional. Gradul de profunzime urcă vertiginos, iar protagoniştii mai sunt supuşi la încă o serie de încercări şi piedici. De data aceasta, atât Hardin cât şi Tessa se confruntă cu cei mai puternici demoni, iar senzaţia că nu vor putea trece peste este din ce în ce mai pregnantă.

   Secrete pe care Hardin le află brutal sapă şanţuri încă şi mai adânci în sufletul oricum distrus. Încă odată izbucneşte violent, încă odată se lasă pradă disperării, încă odată … renunţă la Tessa, considerându-se prea defect pentru a putea fi reparat.

 „Când se va termina povestea asta? Când n-o să mai apară rahaturi când simt că îmi revin şi eu puţin?”

   Bineînţeles că pentru cititor apar iarăşi durerile de cap, iar sentimentul că de data aceasta este mai mult decât o simplă despărţire generează un fel de panică. Şi uite aşa se produce atacul cerebral … Clar, cartea asta se citeşte cu tensiunea arterială monitorizată!

 „Am trecut prin iad în ultimele opt lunişi acum iată-mă cum stau singură pe pat.”

    Comportamentul lui Hardin o răneşte din nou pe Theresa, iar hotărârea acesteia de a pleca la NY devine mult mai simplă. Deciziei se adaugă şi faptul că, la întoarcerea din Londra, fata îşi găseşte tatăl mort în propriul apartament. Hardin nu este lângă ea, el fiind practic cel care a forţat-o să se întoarcă singură şi astfel să înfrunte oroarea. Durere, lacrimi, groază. Tessa trece prin momente cumplite, iar Hardin este încă în Londra înecându-se în droguri şi alcool. Vestea durerii Theresei pare însă să-l trezească şi să-l trimită acasă cu primul avion … prea târziu însă. Tess este distrusă la propriu şi nici nu-l mai doreşte în preajma ei pe băiatul care a descompus-o de atâtea ori în piese dureroase.

Nu simt nimic, pentru că amintirile plăcute sunt înlocuite cu imaginile pumnilor izbiţi de ziduri şi ale femeii îmbrăcate în tricoul lui. S-a culcat cu ea acum câteva zile. Nimic

„Dacă aş mai putea s-o ating o dată, să-i mai simt ritmul constant al inimii,m-aş calma şi eu. M-ar scoate din depresia asta şi mi-ar opri lacrimile astea dezgustătoare care îmi curg pe obraji şi spasmele violente din piept.”

    Mutarea în NY devine un fapt, iar despărţirea pare una definitivă. Între Hardin şi Tessa se află atât o distanţă fizică enormă, cât i o prăpastie sufletească fără un pod de legătură între maluri. Acesta e punctul în care, după patru volume gigantice, zici involuntar:  „Pe bune??????”.

    Reuşesc să treacă peste etapa asta sau într-un final se pot rupe de toxicitatea unei relaţii care le face mai mult rău decât bine? Acum presupun că ar trebui să pun aici nişte emoticoane zâmbitoare deoarece Hardin Scott e drogul acela, care odată picurat în sânge, face ca renunţarea la el să fie letală…

    Îmbinând scene realiste şi verosimile de viaţă cu o … ficţiune delicioasă, Anna Todd a reuşit să îşi ţină cititorii cu sufletul la gură patru volume. Când oare am citit „cărămizile” astea? 🙂 Amuzant, acid, intens, dureros, erotic, profund – romanul Annei Todd este un must read care, aşa cum am mai precizat, se citeşte acompaniat de nurofen forte pentru durerea de cap inevitabilă. Suspansul creat de nenumăratele rupturi şi refaceri generează migrene şi totuşi … nu te poţi opri din citit.

    Recomand seria şi, când fac asta, am un fel de sadism în mine dorind să treacă şi alţi cititori prin imposibilitatea întreruperii lecturii. A fost o experienţă literară unică, plăcută, originală şi fenomenală.Librex.ro

Cartea După ce am găsit fericirea, de Anna Todd poate fi comandată de pe site-ul Librex. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile atât pe site, cât şi pe pagina de facebook.

Seria After de Anna Todd

7 COMMENTS

  1. SUper recenzia! Am tot vazut cartile, am mai citit pareri, dar pana acum nu am luat cartile. Citind recenzia ta, insa, parca imi doresc sa citesc si eu aceasta serie. M-ai facut chiar curioasa! 😉

  2. Nu am citit nimic din aceasta serie. Acum daca a aparut si ultimul volum ar trebui sa le iau pe toate. Da’trebuie sa intreb portofelul 😛

  3. Si eu imi doresc sa citesc toata seria, dar bugetul nu-mi permite acum. 🙁 Din pacate, trebuie sa mai astept..

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.