Echipa Literatura pe tocuri

Echipa Literatura pe tocuri

Proiectul Literatură pe tocuri

     Literatură pe tocuri este un proiect care îşi propune să aducă în prim plan pasiunea pentru cărţi, prin: recenzii cărți, noutăţi editoriale, creații literare, lifestyle, promovare de carte/autori, interviuri, evenimente culturale, comunicate, concursuri, care să vină în sprijinul şi atenţia cititorilor. Ne place să citim, să ascultăm muzică, să vizionăm un film bun, să savurăm o cafea sau un ceai şi de ce nu chiar şi o bucăţică de ciocolată. 

      Am pornit la drum dintr-un impuls nebun, fără un plan stabilit, îndemnate doar de pasiune. Din mers am învățat care sunt criteriile de funcționare ale unui domeniu plătit și nu a fost ușor. Am acumulat amintiri, ne-am făcut prieteni și am învățat ce înseamnă să îți dorești cu adevărat ceva. Literatura pe tocuri nu înseamnă doar informații zilnice, statistici și opinii despre cărți, ci prietenie, ambiție, curaj și multă pasiune. 

 Social Media

  Twitter Instagram, Google+,

 Pinterest Facebook Literatura pe tocuri,  Grup FacebookLiteratura pe tocuri  

   Ne place diversitatea şi participăm la diverse evenimente culturale (lansări de carte, Webstock, SuperBlog, Blogmeet, Gaudeamus, Bookfest, etc)

-blog participant Spring SuperBlog 2016-locul 18 (1 probă câştigată)

-blog participant SuperBlog 2016-locul 28 (articol câştigător la Proba nr. 17)

-blog participant Spring SuperBlog 2017-18

-blog participant SuperBlog 2017 (1 probă câştigată)

-blog partener Spring SuperBlog 2018

 Vă invităm să răsfoiți revista online Rânduri cu dichis by Literatură pe tocuri, disponibilă gratuit, momentan doar în format electronic. Primele numere pot fi vizualizate aici

    Pagina oficiala de facebook a revistei Rânduri cu dichis

Fondatori / PR Literatură pe tocuri

Drăgan Milica şi Coman Iasmina

literaturapetocuri@gmail.com

literaturapetocuri22@gmail.com

Coman Iasmina (Iasmy)

*** PR / Redactor / Parteneriate / Colaborări / Editor coordonator ***|**Admin. grup Fb-Literatura pe tocuri **

   Esenţele tari se ţin în sticluţe mici!

   Orientată spre prezent, dar şi viitor, cu picioarele pe pământ, dar şi idealistă. Optimistă până la extrem. Îmi place să dezvolt o idee prin intermediul discuţiilor, văd timpul ca pe o resursă finită şi iau în serios termenele limită.

   Pasionată de cărţi, muzică şi călătorii, ador stilul romance (contemporan, historical) thriller, istoric romanţat, YA, şi în general cărţile scrise bine. Mai nou, începe să îmi placă stilul fantasy, deşi nu am crezut că mă poate “prinde”. Învăluită în mister, iubitoare de ciocolată cu piper. Îmi plac provocările!
Şi aşa cum spune Octavian Paler: “Pasiunea n-are nevoie de motivări, ea nu cere neapărat să fie înţeleasă şi explicabilă, dimpotrivă, începe acolo unde nu mai e nimic de explicat, sfârşind abia când simte din nou nevoia de lămuriri.

  Vă aşteptăm alaturi de noi!

 

Drăgan Milica 

*** PR / Redactor / Parteneriate / Colaborări / Editor coordonator ***|**Admin. grup Fb-Literatura pe tocuri **

    Sunt o romantică incurabilă, iubesc să citesc şi să realizez obiecte handmade. Ador îngheţata, muzica ritmată, comediile romantice şi glumele nesărate. Zi de zi apreciez cât de frumos se transformă viaţa şi sunt bucuroasă că s-a născut proiectul Literatură pe tocuri. Aici poţi fi tot ce vrei, trebuie doar să vrei.

Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Echipa Literatura pe tocuri

 

Alina Geambaşu (Alina)-Redactor pentru informaţii de interes permanent /Admin grup Fb-Literatura pe tocuri

   Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

Arcidalia Ghenof (Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri

   Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

Nicoleta Zetoca (Nicol)-colaborator special

  Dacă ar fi să mă descriu? Sunt o minionă cu gura mare, sunt mamă fericită, soţie şi prietenă pentru cei care vor. Interacţiunea cu alte persoane mă face fericită… Sunt sociabilă, iar umorul meu un pic sarcastic sper că nu deranjează pe nimeni! Ce iubesc cel mai mult? Normal, cărţile și florile.

Sorina Ciocârlan (Sorina Ciocârlan)-Redactor

  Sorina CiocarlanBună! Sunt Sorina și îmi plac cărțile bune. Pun suflet în tot ceea ce îmi place, iar printre pasiunile mele se numără cititul, scrisul, filmele, pisicile, dulciurile. Atunci când „mi se pune pata” pe ceva, indiferent că e carte, film sau opera întreagă a unui autor, sunt de neoprit: fac ce fac și aflu tot despre subiect, îl analizez și îl întorc pe toate părțile. Care sunt subiectele astea, care mă „obsedează”? Agatha Christie, Rodica Ojog-Brașoveanu, Harry Potter, mai nou, Cassandra Clare. Da, pentru că „obsesiile literare” se schimbă, când unele se epuizează, scad în intensitate și apar altele noi. Asta nu înseamnă că dispar de tot, rămân acolo și așteaptă să fie reactivate. Și când sunt reactivate, să te ții!…

Lazăr Cosmin Ionuţ (Cosmin)-Redactor

   Pasionat de lectură (șoricel de bibliotecă), de Turcia și serialele ei. În timpul liber citesc, scriu, ascult muzică, urmăresc filme și seriale, dansez și gătesc.
Iubitor de artă (deși nu sunt artist) și de rafinament. În momentul actual sunt licean și autor al volumului “Maktub. Ce a fost scris”. Din noiembrie 2013 scriu pe blogul personal, din aprilie 2015 am început colaborările cu diverse edituri, apoi în mai am devenit unul din cronicarii revistei “Ordinul Povestitorilor”. Din august am intrat în comunitatea “Literatură pe tocuri” 🙂

Stanciu Maria Crina (Crina Stanciu)-Redactor

   Salut la toată lumea, mă numesc Crina și sunt la fel de obișnuită ca oricare altă fată, cu mențiunea că îmi place scrisul și cititul. Eu ador tot ceea ce iese din tipar, sunt pasionată de călătorie, de limbile străine, noi culturi. Alții descoperă lumea făcând alpinism sau scubadiving, eu o aflu la picior, cu avionul sau descrisă în paginile unei cărți de aventură, fantasy, crime, dragoste, istorie, ficțiune pentru adolescenți. Abia aștept să elucidez și mai multe mistere aici, alături de ceilalți colaboratori și de voi!

Rodica Pușcașu-Redactor

   Sunt o visătoare și așa am de gând să rămân. Cititul e un privilegiu pe care l-am descoperit pentru a evada în alte lumi, pentru a descoperi poveștile unor oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Cărțile sunt lumi fascinante, care te fac să râzi, să plângi, să trăiești. Nu-mi imaginez lumea fără cărți… pentru că nu ar exista. În viața reală sunt un om simplu, care se bucură de aroma cafelei în diminețile de vară, sunt o mamă preocupată (uneori excesiv) de copilul meu și o soție iubită care mai arde din când în când mâncarea… pentru că timpul de preparare nu coincide cu timpul poveștii pe care o citesc. Vedeți voi, în cazul meu, totul se reduce iremediabil la citit…

O altă pasiune de-a mea este scrisul. Scriu și ajung să-mi iubesc personajele atât de mult, încât mi le consider prieteni. În 2010 am publicat cartea de povești pentru copii „Maria și fulgii de nea”, iar în 2016 a ieșit de sub tiparul editurii PIM, cartea „Povestea secretă a Cezarei” și în 2018-„N-o să te mai văd niciodată”… și nu mă voi opri aici.

Vero Budea (Vero)-Redactor

   Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

Marius Andrei-Redactor

Andreea Oana Duduman-Redactor (Andreea D)

  Soție, mamă a trei fete superbe, profesor de limba și literatura română, cu un viciu fără leac: cititul. Când am o carte bună în mână, uit de cotidian. Sunt o persoană practică, cu simțul umorului, însă nu foarte sociabilă; vorbesc doar dacă am ceva de spus. Empatică, iubesc oamenii și mă impresionează poveștile lor. Nu de puține ori mi le-am imaginat subiecte ale unor romane celebre. Respir literatură, eman literatură pe tocuri, pe platforme, în balerini sau în opinci; viața toată e literatură, trebuie doar să observi…

Alina-Ioana Dinu (Alice Dinu)-RedactorAlina-Ioana Dinu (Alice Dinu)

   Privesc lumea prin lentile colorate, unii pot spune că sunt naivă, dar mie îmi place să cred că sunt o visătoare. Sunt o fire singuratică și pot fi percepută ca ciudată, însă caut relațiile sincere și cred în dragoste la prima vedere. Am o pasiune pentru fotografie care mă inspiră să văd frumosul chiar și în cele mai neașteptate locuri. Mă refugiez în lectură pentru că lumea descrisă în cărți mă face să îmi doresc mai mult de la realitatea mea și mă ajută să mă descopăr și să mă accept așa cum sunt. Am o fascinație pentru mitologie, fie ea greacă sau egipteană, râd și plâng odată cu personaje din cărți romantice și jucăușe, sunt prinsă în vraja thrillerelor, ador să călătoresc în lumi imaginanare, distopice, utopice, să experimentez o istorie sub genul fanteziei. Am mâinile dibace, o mică artistă, și compun Idei la întâmplare, rup bucăți din imaginație și le pun în cuvinte și sper să inspir atracție pentru literatură, pe tocuri sau nu, în aer liber sau acasă.

Eva Anca-RedactorEva Anca

    Salut, eu sunt Anca, o pasionată de cărți și de scris (orice, în afară de cărți). Pasiunea mea pentru citit mi-a trezit dorința de a scrie despre cărțile citite. Când nu citesc, sunt mamă, soție și content writer. În ceea ce privește preferințele mele literare, aș putea spune că nu prea am preferințe în privința genului, deoarece îmi place ca o carte să fie pe gustul meu, fie ea fantasy, romance, thriller sau orice altceva. Citesc în cea mai mare parte cărți scrise de autori români contemporani. Despre cărți, pot vorbi o zi întreagă și să nu mă satur, dar dacă nu am acest punct comun cu o persoană, sunt retrasă, tăcută și închisă în carapacea mea.

Gabriela Rădulescu (Gabi)-Redactor

Gabriela Rădulescu (Gabi)

   Eu sunt Gabi, și mi se mai zice ştrumf sau șoricel. Sunt o persoană deschisă și amuzantă, sau cel puțin așa mi se spune. Îmi place să fac multe lucruri, de cele mai multe ori în același timp.

   În timpul liber stau sub un morman de cărți, și când nu sunt acolo, sunt… sub alt morman de cărți.

   Dacă vrei să îmi atragi atenţia poți să îmi trimiți o melodie (rock sau latino – știu sunt ciudată) sau o carte. Se zice că nu se face primăvară cu o floare, dar cu o carte pentru mine se face.

   Așa cum spuneam mai sus, sunt o combinație ciudată. Sunt o IT-istă care citește și ascultă rock și muzică latino. Nu știu de unde mi s-au tras pasiunile astea combinate dar îmi place ceea ce sunt. 🙂

Brînzei Lucian (Lucian)-Redactor

Brînzei Lucian (Lucian)

    Spune-mi ce citesti, si ce iubesti, ca sa-ti spun cine esti. Iubesc ploaia si lumea pe care o contureaza in jur, atunci cand ma induc in universul unei carti. Genurile pe care le abordez cel mai des sunt psihologice, filosofice, science fiction, horror si aventura. Ceea ce ma mentine activ in cautarea viciului nu este o dependenta coroziva ci insasi nevoia interioara de a ma cunoaste mai bine pe mine insumi si pe cei din jurul meu. “Reading is the sole means by which we slip, involuntarily, often helplessly, into another’s skin, another’s voice, another’s soul.” – Joyce Carol Oates

Gabriela Bratu – Redactor

Gabriela Bratu

  Mămică de beagle, devoratoare de cărți, curioasă din fire. Sunt o tipă sociabilă, loială celor dragi, iubitoare de animale, dar și de oameni. Îmi place să cred că fiecare din noi are ceva frumos în interior. La fel, îmi place să cred că oricine poate să citească, trebuie doar să vrea! Poate că ingineria nu se pupă extraordinar cu literatura, dar cititul și scrisul sunt viața mea. Am răbdare, însă fără să mă calce cineva pe coadă. O dată ce sunt stârnită, chiar îmi pun ambiția să fac un lucru. Și mai ales, să-l fac bine!

Daiana Roxy Dia Raduletu (Daiana Roxy Dia)-Redactor

Daiana Roxy Dia Raduletu (Daiana Roxy Dia)

   Bună! Mă numesc, Daiana Roxy Dia Raduletu, sunt iubitore de cărți, filme, muzică, artă și tot ce ține de frumos. În privința cărților îmi plac toate genurile, în marea majoritate a timpului le aleg în funcție de dispoziția de moment. De cei din jur sunt interpretată ca fiind, retrasă uneori și îngâmfată, nu pentru că aș fi, ci se interpretează datorită modului meu de a sta retrasă, nu mă aproprii foarte ușor de persoane, dar și când o fac, o fac cu tot sufletul, nu-mi place să intru în conflicte, evitându-le pe cât posibil, sunt mamă și soție. Din punct de vedere al studiilor sunt la pol opus cu pasiunea pentru cărți, am studiat Managementul, Facultatea de Drept și Științe Sociale- Administrație Publică, pentru mine familia și uniunea ei este foarte importantă. Și, la final, îmi place să scriu despre cărțile citite atunci când timpul și obligativitatea mi-o cere.