Fetița pe care au lăsat-o în urmă – Roxanne Veletzos – Editura...

Fetița pe care au lăsat-o în urmă – Roxanne Veletzos – Editura Litera 

Fetița pe care au lăsat-o în urmă - Roxanne Veletzos

Fetița pe care au lăsat-o în urmă, de Roxanne Veletzos – Editura Litera – prezentare

În curând la Editura Litera! 

   Fetița pe care au lăsat-o în urmă – Roxanne Veletzos literatura universala.

O poveste emoționantă având ca fundal Bucureștiul din anii celui de-al Doilea Război Mondial
„Fetița pe care au lăsat-o în urmă”, de Roxanne Veletzos 

   Într-o noapte friguroasă din ianuarie 1941, o fetiță evreică este găsită pe treptele unui bloc din București. De vreme ce România s-a aliat recent cu naziștii, populația evreiască este în mare pericol, persecuțiile fiind din ce în ce mai violente. Fetița este plasată într-un orfelinat și adoptată în cele din urmă de un cuplu înstărit, fără copii, care îi pune numele Natalia. Pe măsură ce se obișnuiește cu noua ei viață, fata uită cu totul de părinții care au fost forțați să o părăsească. Se gândește la ei chiar și mai puțin când România intră sub ocupația sovietică. Deși Natalia crește într-o lume sumbră și fără speranță, urme ale identității ei străpung suprafața vieții de zi cu zi, conducând treptat la o descoperire care îi va schimba destinul. Se îndrăgostește în secret de Victor, un tânăr impetuos care devenise prieten de familie cu mult timp în urmă, când era doar un student sărac. Natalia împlinește douăzeci de ani, iar ea și Victor, acum un important funcționar în regimul comunist, se întâlnesc din nou. De data aceasta, au o aventură pasională, în ciuda obstacolelor care îi înconjoară și a secretelor întunecate ale lui Victor. Când Nataliei îi este oferită brusc o șansă unică la libertate, Victor este hotărât să o ajute să scape, chiar dacă asta înseamnă să o piardă. Natalia trebuie să ia o decizie dureroasă: să rămână în București cu părinții săi adoptivi și cu bărbatul pe care a ajuns să-l iubească sau să profite de șansa de a-și trăi în cele din urmă viața și de a se confrunta cu enigma dureroasă a trecutului ei.

   „Un roman de debut proaspăt, original, care îmbină o dramă de familie cu istoria mai puțin cunoscută a României din vremea celui de-al Doilea Război Mondial. Cititorii vor fi entuziasmați de această poveste emoționantă despre două mame devotate, fiica pe care și-o dispută și sacrificiile pe care sunt gata să le facă pentru un viitor mai bun. Captivant, tragic, dar plin de pasiune și speranță – nu am putut să-l las din mână!“ Kate Quinn, autoarea bestsellerului Rețeaua Alice

   „Scrisă în stilul captivant al Listei lui Schindler de Thomas Keneally și al Hoțului de cărți de Markus Zusak, povestea puternică și tragică a lui Veletzos și scriitura ei limpede îi vor entuziasma pe cititori.“ Library Journal

Editura Litera

Noutăţi editoriale

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

 

19 COMMENTS

  1. Mi se pare foarte interesanta si are o coperta foarte frumoasa. Abia astept sa o vad in biblioteca mea.

  2. Pare foarte interesanta aceasta carte, acum ca am citit acest articol. Direct in wishlist cu ea! <3

  3. O minunatie, sincer! Mi s-a zbarlit pielea citind articolul tau. In ultima perioada, am citit multe carti ce au ca subiect al doilea razboi mondial – actiuni ce se petrec in Germania, Franta, Polonia. Dar actiunea acestuia se petrece in Romania! Trebuie sa o am. Multumim.

  4. Am citit in iulie 3 carti pe aceeasi tema: Se numea Sarah, care era despre evreii din Franta, Maus despre evreii din Polonia si Tatuatorul de la Auschwitz a carui personaj principal era din Slovacia, in fiecare dintre ele s-a mentionat la un moment dat si despre romani, dar extrem de putin si chiar mi-ar placea sa adaug pe lista si aceasta carte.

  5. Dura poveste si grea alegere! Mi-a trezit interesul si sunt curioasa ce va alege! <3

  6. Trimiterile la Lista lui Schindler și la Hoțul de cărți recomandă călduros romanul ”Fetița pe care am lăsat-o în urmă”.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.