Frumuseţi monstruoase, de Marina Neagu-recenzie

Editura: Quantum Publishers

An apariţie: 2016

Număr pagini: 216

   Când am început să citesc „Fumuseţi monstruoase” m-am aşteptat să am parte de o poveste antrenantă, dar cartea Marinei Neagu mi-a depăşit aşteptările şi mi-a oferit o lectură plină de suspans, imprevizibil şi momente atât delicioase şi emoţionante cât şi comice. Am avut plăcerea de a mă delecta cu un roman modern şi captivant căruia îi acord nota 10.

   Lara este o umbră şi, ca toate umbrele, are o latură demonică bine conturată şi o frumuseţe magnetică care îţi taie respiraţia deşi fata se chinuie să treacă neobservată. Cu toate acestea, Lara nu este în totalitate asemeni celorlalte umbre. Ea nu îşi extrage energia din fiinţele umane secătuindu-le pe acestea de viaţă şi, ce-i mai important, în pieptul Larei nu este doar un gol întunecat ci bate o inimă, ceea ce îi conferă fetei o latură umană. Această parte specială a ajutat-o pe Lara să obţină protecţia unui preot care nu doar a crescut-o ci a şi ascuns-o de gardienii instruiţi să nimicească creaturile monstruoase din specia ei.Lara-Frumuseti monstuoase

„M-a crescut, m-a învăţat tot ceea ce trebuie să ştiu ca să mă pot apăra de gardieni şi, cel mai important, cum să evit să devin un monstru.”Umbra-Frumuseti monstruoase

  Ajunsă la vârsta de 18 ani, Lara schimbă din nou şcoala pentru a se ţine departe de cei care o vânează şi ajunge în Valea Îngerilor, „ într-o localitate uitată de Dumnezeu, ascunsă în munţi.” Deşi aparent mutarea este una înţeleaptă (aşa cum fuseseră toate celelalte locaţii alese de preot de-a lungul timpului), în scurtă vreme Lara se trezeşte într-o lume a gardienilor şi află lucruri de care nu avusese habar.

  În primul rând se alege cu o „pereche” de nerefuzat şi la propriu şi la figurat încă din prima zi de liceu. Adrian nu este însă doar un băiat incredibil de atrăgător ci este … gardian. Face parte exact din tabăra opusă, a celor care vânează creaturi ca ea. În aceste condiţii, este de înţeles de ce băiatul nostru sexy nu agreează ideea ca Lara să fie perechea lui predestinată. Pe de altă parte, nici Lara nu gustă foarte fericită existenţa unei astfel de legături împotriva voinţei ei.

„Păcătos de frumos, nu era suficient ca să descrie chipul celui aflat în faţa mea.”Adrian-Frumuseti monstuoase

 „- Lara este o umbră, a declarat Adrian şi a sunat mai mult ca un mârâit înfricoşător. Şi, a continuat el, Lara este perechea mea!”

 „M-a privit fix în ochi şi, ca în ziua precedentă, am simţit că antipatia lui mă pătrunde până la os.”

 O veche profeţie care spune că Lara este atât demon cât şi înger, îi aduce fetei acceptul sceptic al gardienilor din familia lui Adrian; însă pentru a îndeplini profeţia, Lara trebuie să o ucidă pe Regina Umbrelor şi să elimine demonii pentru totdeauna. Cum acest lucru nu este posibil decât prin legătura formată între ea şi tipul irascibil dar fierbinte … cei doi încearcă să se sufere reciproc.

„- Nu ştiu cum cineva, acolo sus, s-a gândit că noi doi am putea fi vreodată o pereche potrivită.”

   Între timp, pericolul care o pândeşte la fiecare pas, ameninţările care o urmăresc şi atracţia magnetică în preajma lui Adrian îi dau serios de furcă fetei care timp de 18 ani nu făcuse decât să se ascundă în vreme ce soarta omenirii era în mâinile ei.

„Problema era că în timp ce eu mă simţeam din ce în ce mai atrasă de el, Adrian părea că încă nu era dispus să renunţe la aversiunea pe care o avea faţă de relaţia dintre noi, chiar dacă devenise mai relaxat şi era dispus să facă şi glume.”

   Adrenalină, momente care trec peste punctul de fierbere, suspans, supranatural şi un element-surpriză impresionant conduc spre deznodământul care … DACĂ NU ERA EPILOGUL, PE BUNE CĂ MI SE SPĂRGEAU NERVII ŞI DECLANŞAM APOCALIPSA!!!

   Am apreciat maniera originală de abordare a genului fantasy, care sunt sigură că fost sondat cu minuţiozitate de autoare înainte să aştearnă pe hârtie o poveste care „prinde” cititorul în mrejele acţiunii până la epilogul cu pricina. Şi da. Adrian merită lectura. 🙂 Şi Lara … dar eu sunt fată aşa că îmi permit să-l prefer pe Adrian. Scenele conturate între cei doi reuşesc să amintească într-un fel de încălzirea globală, iar sacrificiile şi durerea din punctul culminant al poveştii, îl fac pe gardianul nostru să merite un număr maaare de bile albe.

„ -Stând aici cu tine, ţinându-te în braţe şi ştiind că eşti a mea, am realizat că nu trebuie să mor ca să ajung în Rai.”Sarut

Un fantasy fresh cu personaje moderne, acţiune cursivă, răsturnări de situaţie şi ritm alert, „Frumuseţi monstruoase” acaparează, fascinează şi determină cititorul să întoarcă pagină după pagină în urmărirea unui fir epic care înlănţuie realitatea şi monopolizează întreaga atenţie. Este o lectură ce merită parcursă şi pe care fanii genului fantasy o vor găsi mai mult decât savuroasă.

Citate:

„Părintele îmi spunea deseori că fericirea stă în lucrurile mărunte pe care am uitat să le mai apreciem.”

„Îl priveam, neîndrăznind măcar să clipesc , cu pulsul atingând cote alarmante, şocată de ceea ce simţeam în braţele lui, blamându-mă că i-am permis să se apropie în acel fel de mine.”

 „ … sunt genul ăla de tipi care ţi-o trag şi cu toate că tu ai mai vrea, ei nu se mai oferă şi a doua oară.”

 „ – Wow! Un înger şi un demon făcând sex. Cine îşi putea imagina aşa ceva? a spus Vlad, spărgând tăcerea care se lăsase în încăpere pentru câteva minute bune.”

Quantum Publishers Logo


Cartea Frumuseţi monstruoase de Marina Neagu a fost oferită pentru recenzie de către Editura Quantum Publishers. Poate fi comandată de pe site-ul Editura Quantum Publishers. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de facebook.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant 

Autor: Maryliyn

Surse foto: 1, 2, 3, 4

32 COMMENTS

 1. felicitari Mara, locco_smiley_10 nu am citit inca aceasta carte,dar ,acum ,dupa aceasta frumoasa recenzie,trebuie neaparat citita! locco_smiley_10

 2. Bravo. Imi place prezentarea ta. Eu sunt novice in acest gen. De fapt nu am citit nimic pana acum. Nici eu nu stiu de ce 🙂 Poate de teama ca nu o sa imi placa ….

  • Eu ador genul fantasy. Devorez literatura fantastica, iar acest roman m-a uimit la propriu. Nu ma asteptam sa fie atat de captivant. O recomand. S-ar putea sa faci o pasiune pt acest tip literar!

 3. Tare draga imi mai este acesta carte. Uite cum m-ai facut sa iau cartea de pe raft si s-o recitesc. Multumesc mult Mara! Si felicitari ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

  • Asa-i ca ma transform si eu in “anihilator de card bancar” ??? 🙂 O fi vreo boala de se ia???? 🙂

 4. Superb, superb, superb ! Am o singura intrebare: Cum arata apocalipsa creata de tine ? Cand nu ma ispitesti foarte tare, ma ispitesti ingrozitor….. Evident, vreau cartea! Felicitari ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

  • Oooo … apocalipsa mea il face pe Dumnezeu sa se simta invidios si oarecum stingherit ca nu i-a putut trece prin minte decat un simplu potop pt a pierde omenirea. 🙂 😀 Din fericire m-a calmat epilogul k altfel ….

 5. Felicitari din suflet…….sper sa reusesc sa o citesc cit de curind!!!!!!!
  -Claudia-

  • Nu pot decat sa iti doresc lectura placuta. Pe mine m-a “castigat” rapid aceasta carte. Merita.

 6. Foarte frumoasa recenzia. Planuiesc de foarte mult timp sa citesc aceasta carte, insa o tot aman. Sper ca in viitorul apropiat sa o achizitionez si sa o citesc.

  • Rivalizeaza lejer cu orice carte din literatura fantasy universala. Si are acea doza de suspans care te face sa avansezi involuntar lectura. O placere literara pana la capat.

  • Iasmina din cauza ta am zis, gata, vreau cartea.
   Mara, din cauza ta o voi citi maine chiar in autocar 🙂
   Sunteti vinovate pentru ca m-ati provocat, numai ca noroc pe capul meu ca am primit-o cadou acum cateva zile.

   Trebuie sa va evit o perioada, altfel sparg pusculita 😛

 7. multumesc mara!sigur va urma si la mine,mai am ceva de rezolvat innainte.felicitari si tie si normal autoarei! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

  • Sa urmeze, Arci, pt ca iti va placea. E o lectura delicioasa chiar daca nu esti fan al genului.

 8. Am vazut cartea, am auzit de ea, dar nu am citit-o! Dupa recenzia asta si comentariile de aici, trebuie sa devina un must-read pt.mine.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.