Furia elementelor de Daniela Faur – Forțe ale naturii III – recenzie
Furia elementelor, de Daniela Faur – Forțe ale naturii III – recenzie
Furia elementelor
Al treilea volum din seria FORȚE ALE NATURII
Autor: Daniela Faur
Editura: PAVCON, 2020
Număr pagini: 304
În sfârșit fanii seriei Forțe ale Naturii se pot bucura de volumul trei. Vă reamintesc că am scris câte puțin despre volumul 1 „Moartea vie”, volumul 2 „Mrejele Focului”, iar acum am reușit să citesc volumul 3” Furia Elementelor”.
Autoarea a mai scris romanul 18+ INFIDELA, apărut la editura Quantum, unde a ieșit câștigătorul unui concurs de manuscrise.
Nu sunt fană a genului fantasy, dar o carte bună, rămâne o carte bună indiferent de genul în care este încadrată. Vă mărturiseam încă de la primul volum că am avut o surpriză plăcută să descopăr încă un autor român contemporan, care scrie bine. Deși modestă, Daniela, la al patrulea roman publicat demonstrează că avem literatură de calitate cu care să ne mândrim.
Vă reamintesc că seria are ca subiect cele patru elemente de bază: Focul, Apa, Aerul și Pământul. Nativii focului fiind despărțiți cu mult timp în urmă de celelalte elemente, sunt crescuți primitiv și pregătiți de luptă pentru cucerirea locului natal „ HARMONIE”. Satul fiind locul în care se va vărsa sânge.
Reveniți acasă, Eric, Ema și Mona, încercă să antreneze nativii pașnici să-și folosească elementul în luptă. David este ținut captiv de Sara, cu ajutorul mamei sale Olivia și fratelui ei Robert. Olivia este încercată de sentimente materne, luptând cu proprii ei demoni. David, îndrăgostit de Mona, este de partea binelui chiar dacă el este foc.
Eric trebuie să lupte împotriva mamei lui, convingându-și fratele și familia acestuia că mama lor este un pericol pentru nativi. Setea de putere fiind mai mare decât sentimentele materne.
În Furia Elementelor, Daniela păstrează ritmul alert ținând cititorul în suspans. Acțiunea și romantismul împletindu-se frumos în același stil în care au fost scrise și primele volume, schimbându-se doar decorul. Harmonie fiind câmpul de luptă, dar și motivul acesteia. Lupta între bine și rău, dar și lupta cu sine, cu alegerea binelui chiar dacă asta înseamnă să renunți la cei dragi care aleg să fie de partea întunericului.
Reîntregirea familiei Eric-Ema-Mona, precum și reîntregirea elementelor presupune o speranță unde dragostea e suficient de puternică să treacă print-un război. Dragostea de casă, de pământurile natale fiind un motiv puternic pentru a lupta împotriva fraților nativi ai elementului foc. „ Focul nu voia să împartă, ci să ardă, să cucerească.” Dar focul este parte dintr-un întreg.
„ Harmonie e locul nostru sfânt, al Elementelor. Natura ne-a făcut patru la număr și fără voi suntem incompleți, le spusese ea. Haideți înapoi acasă, să fim Marea Familie, așa cum se cuvine. Vă vom primi cu brațele deschise, cât timp veniți cu gânduri pașnice. Haideți să creștem împreună și să învățăm unii de la alții. De astăzi nu mai suntem patru elemente separate. De astăzi, avem dreptul să iubim pe cine vrem! E inuman să ceri cuiva să-și înfrâneze sentimentele doar pentru că e , chipurile, o iubire imposibilă. Nimic, dragii mei, nu e imposibil. Bărbații mu sunt de pe Marte și femeile de pe Venus. Suntem cu toții Fiii Mamei Terra, așa că e liber la iubire! Sărbătoriți alături de noi? „
Pe câmpul de lângă Harmonie se duce o luptă sângeroasă între Nativii Focului, conduși de Sara, și ceilalți nativi. Sara trișează și creează Furii monstruoase. Mulți își pierd viața din ambele tabere. Moare un personaj principal, prezent în toate cele trei volume.
Furia Elementelor este romanul care încheie aventura fantastică a Forțelor Naturii. Daniela Faur reușește să pună în echilibru atât elementele, întregindu-le, cât și diferitele tipologii umane. Puse în balanță, binele și răul păstrează un echilibru oferind cruzime pe de-o parte și dragoste pe altă parte, balanța înclinându-se în funcție de evenimentele din poveste.
Un roman plin de fantezie îmbinat cu realism, condimentat cu iubire, romantism și umor. Autoarea atribuie personajelor create credibilitate prin profunzimea trăirilor psihologice, analizând fiecare comportament în parte.
Nu-mi plac steluțele când e vorba de notare si o să notez carte cu 9,50. Pentru celălalt jumătate de punct îmi asum vina. Din cauza cărților „grele” cu care sunt obișnuită, am devenit pretențioasă.
Vă invit să citiți toate cărțile Danielei pentru a avea propria opinie. Sunt convinsă că o să-mi dați dreptate.
Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , , cartepedia, Diverta, librărie.net şi cărtureşti
Autori români
.
Mulțumesc mult pentru marea ispită, Vero! Îmi doresc tare mult această serie.
Păi dacă ti-o doresti, poate ti se împlinește dorința
Felicitari Veto pentru recenzie!Felicitari autoarei,Daniela scrie foarte bine.
Cu drag Arci
Ce bine suna! 🙂 Multumim, Veronica, pentru recomandare! 🙂
Cu drag, Marius
Super, Vero! Mi-a plăcut foarte mult recenzia ta! N-am citit încă nimic de această autoare.
Ma bucur, Rodi
Multumim pentru impresii, Vero! M-ai facut curioasa!
Cu placere