Geografia iubirii de Glenda Burgess-Editura Nemira

Geografia iubirii de Glenda Burgess-Editura Nemira

 Geografia iubirii, de Glenda Burgess-recenzie

Titlul original: The Geography of Love
Traducerea: Adriana Cerkez
Editura: Nemira
Coelecția: Damen Tango
Nr. de pagini: 400

De ce ai citi cartea Geografia iubirii?

Motivul cel mai bun este cel care m-a atras prima și prima dată. Și anume, titlul acestui roman. Combinația de cuvinte m-a convins, m-a atras și m-a determinat să ofer o șansă acestei cărți de la editura Nemira. Un al doilea motiv, dar care a contat mai puțin este faptul că am citit parcă prea puține cărți de la această editură.

Despre carte. Spune-ne ceva despre subiect/acțiune

 Nu este foarte greu să-ți imaginezi, în mare, cam despre ce este vorba în această carte. Dacă e să ne luam după titlul ei, care pe mine m-a atras, tema centrală este iubirea. Iubirea care nu ține cont de nimic și de nimeni. Geografia iubirii unește două suflete, dincolo de distanța și de opinii. Dar nu distanța sau părerile celorlalți sunt piedicile în calea fericirii lor.
Glenda și Ken se cunosc întâmplător, dar nu întâmplător se îndrăgostesc unul de altul și relația lor decurge frumos, iar nașterea unui copii îi unește pentru totdeauna. Familia rămâne la fel de unită de fiecare dată când frumoasa familie este nevoită să se mute într-o altă casă. Pleacă de fiecare dată cu tristețe, dar și cu încrederea că totul este bine și va fi bine, căci sunt împreună, se au unul pe altul.
Acțiunea se împletește cu povestea familiei lui Ken, dar pune accent și pe relația parinți – copii. Pe de o parte este vorba de relația pe care o are Glenda cu mama ei: este o relație cordială, dar cele două nu sunt foarte apropiate, nu mai comunică aproape deloc, doar boala mamei le mai găsește una lângă alta. Pe de altă parte, este vorba despre relația lui Ken cu fiica lui – cea pe care o iubeşte mult și pe care o îngrijea singur de când a pierdut-o pe mama copilei.

Povestea frumoasei Glenda și a chipeșului Ken, te acaparează, te face să vrei să o cunoști pănă la final, te surprinde, te întristează. Pe mine una, a reușit să mă emoționeze încă de la început, iar spre finalul cărții, m-am întristat bine.

Ce ți-a plăcut mai mult? Ce nu ți-a plăcut?

Îmi plac mult cărțile care prezintă povești de viață care ajung să-ți taie răsuflarea până la ultimul cuvânt. Și mi-a plăcut mult și această poveste de iubire, ce a rămas puternică și în fața problemelor și a situațiilor deloc confortabile. Mi-a plăcut mult ce a reușit Glenda Burgess să transmită dincolo de cuvinte: emoție, căldura familiei, dedicarea soției, iubirea copiilor – aceste emoții au fost vii pe tot parcursul cărții.
Deși este o carte bună, care te pune pe gânduri la modul serios, mi-a plăcut mai puțin descrierile foarte detaliate despre boală, durere. Acestea au amplificat la maxim ideea de tristețe. Prea multe detalii care m-au încărcat cu emoție negativă.

Recomandări

 Îți recomand să nu mă asculți și să nu te iei niciodată după opinia mea în privința unei cărți. Dimpotrivă, citește tot ce te atrage, indiferent de opinii. Dacă vrei să citești Geografia iubirii, de Glenda Burgess, fă rost de ea şi citește. Cea de mai sus este doar o părere, tu o să ai o alta, cu siguranță, fie îți va plăcea mai mult, fie mai puțin. Dar nu piezi nimic dacă citești acest roman.

Lectură plăcută,

 

sigla NemiraCartea Geografia iubirii de Glenda Burgess a fost oferită pentru recenzie de către Editura Nemira. Poate fi comandată de pe site-ul Editura Nemira. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de Facebook.

Autor: Laura Apetroaie

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.