GORZO \\ CONTAGIUNE \\

14.02 – 19.03.2017

Dumitru Gorzo \\ solo show
Curator: Silviu Pădurariu
ARCUB \\ Lipscani, 84-90, București
Vernisaj: Marți, 14 februarie, ora 19.00
Facebook event: aici.

CONTAGIUNE surprinde o afirmație, o declarație vizuală a ideii că nimic și nimeni nu există autonom și independent față de context. Fiecare insulă social-culturală este conectată – contaminată cu ideile, senzațiile și experiențele din proximitate. În această cheie, auto-conștientizarea devine un act de conciliere între „părți”, care își pierd singularitatea dată de o ipotetică autonomie față de „întreg”. Solo show-ul CONTAGIUNE, deși gândit unitar, nu se vrea o expoziție monolitică, ci o afirmație aparent eclectică temporal și material, apelând la medii diferite și la fragmente din momente diferite de timp în care sunt marcate urmele unui proces continuu de cunoaștere cu ajutorul „imaginii”.

Dumitru Gorzo, unul dintre cei mai importanți artiști vizuali contemporani de origine română, activează și lucrează în New York și în București. Născut în 1975, în Ieud, Maramureș, termină studiile Universității de Arte București în 1998 iar în 1999 încheie studiile aprofundate. Alături de Nicolae Comănescu, Alina Pențac și Angela Bontaș înființează și activează în grupul numit Rostopasca, între 1997 și 2001. Începând cu anii 2007 – 2008, Gorzo se mută în New York unde activează până în prezent, reprezentat de SLAG Contemporary New York. În ultima perioadă a expus la New York, Dublin, San Francisco, Colorado, Huston, Köln, Bassel, Viena, Istanbul, Timișoara, Miercurea Ciuc și București.

 Cu sprijinul: Aiurart Contemporary Art Space, H’art Gallery, Slag Gallery, Unrest/Bucharest.

Parteneri: Editura Vellant, Aqua Carpatica, Domeniile Samburest, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Zeppelin, mediaTRUST, Modernism, orasulm.eu, 4arte.ro, inoras.ro, ziarulmetropolis.ro, teatral.ro, orasulvechi.ro, iqool.ro, Yorick.ro, sub25.ro, Cărturești, raftulcuidei.ro, Cinemagia, pelipscani.ro.

 

Alte evenimente:

 Miercuri, 1 februarie 2017, ora 18:30:

Împărțirea infinită a pătratului. Lansare catalog Róbert Köteles

Ceainăria Cărturești Verona, str. Pictor Arthur Verona 13-15, București

 Vineri, 3 februarie, de la ora 18:00 la Cărturești Carusel:

Adrian Preda WEYD-/FDL | Lansare catalog şi vernisaj expoziție

 Joi, 16 februarie,  începând cu ora 18.00:

Conferința MAMUCA MARe I Expoziția ca prolegomene la un muzeu

ARCUB, str. Lipscani 84-90

Conferința MAMUCA MARe: Expoziția ca prolegomene la un muzeu, susținută de istoricul de artă Erwin Kessler,  este primul eveniment din seria de conferințe #CePunemÎnRamă? 

MAMUCA (Mai-mult-ca-abstractul) a fost o expoziție-eveniment, derulată pe parcursul unei singure nopți, 30 septembrie-1 octombrie 2016, la MARe /Muzeul de Artă Recentă  din București, în cadrul NAG/Noaptea Albă a Galeriilor. Expoziția a fost acompaniată de un catalog omonim, editat de MARe și Vellant. MARe va fi deschis publicului în toamna anului 2017.

#CePunemÎnRamă?

Trăim într-o lume cu o atât de rapidă și profundă transformare, încât am devenit, cu toții, cu sau fără voia noastă, mai mult sau mai puțin participativ, creativi, „designeri” al unei lumi viitoare. Suntem toti, împreună, de la persoane individuale la organizații, firme, corporații, instituții, comunități sau autorități, useri și creatori de conținut, desenatori ai realității.

Într-o perioadă de democratizare a creativității, inclusiv în medii antreprenoriale, civile ori corporative, sub umbrela inovației, a start-up-ului sau a programelor de dezvoltare personală de tip dimineți creative, scrieri creative sau business și creativitate, nuanțele de fond ale conceptelor de creativitate și creație de artă ar putea fi confundate. Programul de conferințe lunare #CePunemÎnRamă? funcționează ca un mediu de analiză și schimb de idei al cărui scop este conștientizarea diferitelor fațete, pragmatice și estetice, ale comportamentelor creative contemporane. #CePunemÎnRamă? se adresează atât celor activi în instituțiile culturale, în industria creativă și în scena de artă, de la artiști independenți la colecționari, cât și tuturor celor care doresc să conștientizeze rolul creativității în societate.

Cu un caracter interdisciplinar, #CePunemÎnRamă? va aborda probleme de antropologie culturală, de discernământ estetic și de responsabilitate, prezentând exemple integrate din artă, design, arhitectură, cercetare, care pot conduce audiența la o privire lucidă în sensul creație.

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.