Grupul Editorial ALL la Târgul Internațional Gaudeamus 2016

O carte-eveniment: Dragă, mă duc la Charlie, de Maryse Wolinski, soția caricaturistului Georges Wolinski, ucis în atentatul de la Charlie Hebdo

Trei cărți cu trei concepte unice, care conturează din trei unghiuri diferite imaginea României: Culori și tradiții în folclorul românesc, realizată de renumitul ilustrator Devis Grebu; Din Liverpool în Carpați, de Arabella McIntyre-Brown și Stabilit în România, de Nigel Shakespear

Colecția „Strada Ficțiunii” în haine noi

O carte ecranizată cu Forest Whitaker și Orlando Bloom în rolurile principale: ZULU, de Caryl Férey

Șase lansări de carte cu autori din România și din străinătate, alături de invitații lor speciali

În perioada 16 – 20 noiembrie 2016, Grupul Editorial ALL va fi prezent la ediţia cu numărul 23 a Târgului Internaţional Gaudeamus, cu noutăți editoriale diverse, pentru toate categoriile de cititori, cu prețuri speciale, în semn de mulțumire pentru cei 25 de ani de când ne sunteți alături.

DRAGĂ, MĂ DUC LA CHARLIE, de Maryse Wolinski

Dragă, mă duc la Charlie, scrisă de soția caricaturistului Georges Wolinski, ucis în atentatul de la Charlei Hebdo, este o carte-eveniment care prezintă fața ascunsă a tragediei care a zguduit întreaga lume. Jurnalista și scriitoarea Maryse Wolinski povestește într-un mod tulburător cum a trăit momentul atacului terorist din 7 ianuarie 2015 și toate zilele dramatice care au urmat.

CULORI ȘI TRADIȚII ÎN FOLCLORUL ROMÂNESC, de Devis Grebu
SIAN BOOKS, Sian Fun
Carte de colorat pentru toate vârstele

Exuberantele tablouri rustice create de renumitul pictor și ilustrator Devis Grebu așteaptă, mai mult sau mai puțin cuminți, culorile care să le însuflețească și să le transforme în opere de artă personalizate.
În urma unei documentări temeinice, artistul a surprins și a interpretat cele mai importante tradiții, decoruri și obiceiuri populare în desene care urmează să prindă culoare, după inspirația celui care le colorează. Pentru acest volum de excepție, nu ne-am mulțumit să copiem proiecte de succes de peste mări și țări, ci ne-am străduit să adunăm desene originale, inspirate, pline de umor și, totodată, reprezentative pentru folclorul autentic.

DIN LIVERPOOL ÎN CARPAȚI, de Arabella McIntyre-Brown
Cum mi-am găsit fericirea în inima Transilvaniei
Arabella McIntyre-Brown a început să scrie o carte sinceră și antrenantă, plină de umor, despre aventura mutării dintr-un mare oraș britanic într-un sat din Carpați, și a sfârșit prin a compune o veritabilă scrisoare de dragoste pentru România. Așa cum magia Transilvaniei rurale a fermecat-o profund pe autoare, volumul Din Liverpool în Carpați va cuceri, fără îndoială, inimile tuturor cititorilor români.

STABILIT ÎN ROMÂNIA de Nigel Shakespear
…unde orice e posibil, totul e imposibil și nimic nu e ceea ce pare a fi
Stabilit în România este o colecție de interviuri cu străini cărora le-a plăcut atât de mult țara noastră, încât au decis să se stabilească aici. Nigel Shakespear spune poveștile acestor oameni și ne oferă nouă, românilor, posibilitatea să ne privim prin ochii lor. Este adevărat că latura mohorâtă a vieții de aici riscă să umbrească sclipirile de speranță, dar volumul de față este o pledoarie pentru redescoperirea României. Aflând ce cred străinii despre noi, învățăm să ne apreciem mai mult pe noi înșine și țara în care trăim.

ZULU, de Caryl Férey
Zulu este o poveste impregnată de suspans, exotism și senzualitate, care a fost ecranizată în 2013 cu Forest Whitaker și Orlando Bloom în rolurile principale. Incredibil de violent și de provocator, acest thriller a fost distins, printre altele, cu Marele premiu pentru literatură polițistă (2008) și Marele premiu al cititoarelor revistei ELLE (2009).
„Caryl Férey a scris un thriller complex, impecabil din punct de vedere tehnic, a cărui critică socială incisivă amintește de John Le Carré; o poveste cumplită pentru cititori și pentru personaje în aceeași măsură.“ – Le Monde

COLȚI-LUNGI, de Alex Cuc
Uniunea triburilor
Într-o lume modernă, în care oamenii sunt tot mai înstrăinați unii de alții și, în același timp, de Natură, ultimele triburi băștinașe de pe Amazon luptă împotriva urbanizării ce amenință jungla. Acest roman fantasy care aduce față în față, în încleștarea unei confruntări fără precedent, forța Naturii și lăcomia lumii civilizate începe într-un ritm alert și ne ține cu sufletul la gură până la ultima pagină. În vârtejul războiului dintre junglă și oraș, se conturează personalitatea emblematică a lui Colți-Lungi, căpetenia nemuritoare a celui mai mare trib amazonian.

REȚETE PENTRU MICILE GOSPODINE, de Laura Adamache
SIAN BOOKS, Sian Cook
Laura Adamache, unul dintre cei mai îndrăgiți bloggeri culinari și autoarea seriei de mare succes 24 de rețete delicioase și ușor de preparat, a creat cea mai fermecătoare carte de bucate pentru micile gospodine. Ea le propune celor mici rețete sărate și dulci pe gustul lor și, pe deasupra, ușor de pregătit. Prezintă lista de ingrediente și explică pas cu pas modul de preparare și de servire a bunătăților. În plus, își condimentează rețetele cu sfaturi și trucuri delicioase. Această fascinantă călătorie culinară este completă datorită ilustrațiilor color semnate de Marina Plantus.

COLECȚIA „STRADA FICȚIUNII” ÎN HAINE NOI
Începând de anul acesta, colecția „Strada Ficțiunii” se prezintă în haine noi, pe măsura creațiilor literare pe care le oferă publicului. Cititorii pot alege înfățișarea fiecărei cărți, având opțiunea unei coperte cu o imagine reprezentativă sau a unei supracoperte elegante, pe carton special. Facelift-ul colecției se înscrie într-o serie mai largă de acțiuni și evenimente care marchează aniversarea a 25 de ani de la înființarea Grupului Editorial ALL.

OCHIUL FURTUNII, de Patrick White
Un roman extrem de puternic, emoționant și grandios, Ochiul furtunii explorează strălucit, cu o sensibilitate copleșitoare și cu ironie mușcătoare, caracterul și motivațiile umane. A fost publicat în 1973, anul în care Patrick White a primit Premiul Nobel pentru Literatură, și a fost ecranizat în 2011 cu Geoffrey Rush, Charlotte Rampling și Judy Davis în rolurile principale.
„O capodoperă de un dramatism profund.“ – The Australian

GÂTUL GIRAFEI, de Judith Schalansky
O poveste dură, amuzantă și surprinzător de puternică, Gâtul girafei este un roman despre singurătate și inadaptare, în contextul în care atașamentul nu înseamnă decât vulnerabilitate în lupta pentru supraviețuire.
„Cartea este, în același timp, o analiză despre noua Germanie, o reflecție acidă asupra școlii și adolescenței, portretul unei femei și un studiu al cazurilor concrete ce ilustrează eterna bătălie pentru supraviețuire, potrivit lui Darwin.” – Libération France

SENILITATE, de Italo Svevo
Un roman al aventurilor stranii și al evenimentelor pline de umor, Senilitate surprinde criza existențială a lui Emilio Brentani, un tânăr de treizeci și cinci de ani, cândva un scriitor promițător, acum funcționar la o societate de asigurări. Pe fundalul unui Trieste aflat în plin carnaval, Svevo construiește, cu o ironie fină și o subtilitate magistrală, un roman demitizant despre slăbiciune, inadecvare și anxietățile unei epoci.
„În romanul italian contemporan, umor și geniu n-a avut, laolaltă, decât Italo Svevo.” – Mircea Eliade

Programul evenimentelor Grupului Editorial ALL la Târgul Internațional Gaudeamus

Toate lansările de la Târgul Internațional  Gaudeamus vor avea loc la standul Grupului Editorial ALL.

Vineri, 18 noiembrie:

15.00 – Fumatul interzis, de Lucian Zup. Invitat: Sorin Delaskela.

17.00 – Necuratul, de Valentin Pikul. Invitați: Antoaneta Olteanu, traducător, Vadim Guzun, diplomat, Ministerul de Externe, Marius Văcărelu, specialist în geopolitică, SNSPA.
 
Sâmbătă, 19 noiembrie:
14.00 – Dragă, mă duc la Charlie, de Maryse Wolinski. Invitați: Tudorel Urian, traducător, Mona Muscă, fost ministru al Culturii, și Marina Constantinescu, jurnalist cultural și critic de teatru.
15.30 – Culori și tradiții în folclorul românesc, de Devis Grebu. Invitați: Mircea Mihăieș, critic literar, eseist și publicist, și Pavel Sușară, critic și istoric de artă. Recital de etno-jazz Maria Răducanu.

17.00 – Din Liverpool în Carpați, de Arabella McIntyre-Brown. Invitați: Alison Mutler, jurnalist, Roxana Preda, profesoară, David Hughes, profesor, Ioana Văcărescu, redactor.

19.00 – Stabilit în România, de Nigel Shakespear. Invitați: Greg Helm, instructor de călărie (Marea Britanie), Andrew Begg, antrenor de crichet (Australia), Johan Bouman, traducător (Olanda), Carina Mihai, medic (România).
 
Duminică, 20 noiembrie:

12.00 – Fragmente de Bujor Nedelcovici. Invitat: Alex. Ștefănescu.

14.00 – Colți-Lungi, de Alex Cuc. Invitat: Andreea Chebac, bookblog.ro

Partenerii Grupului Editorial ALL la Târgul Internațional Gaudeamus 2016 sunt Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești. Le mulțumim pentru susținerea oferită!

4 COMMENTS

  1. Niste carti care te atrag si care fac tot posibilul sa te interesezi cat mai mult de ele.. Imi place. 😉

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.