Hot Boys In Fantasy Books

Misterul şi splendoarea elementelor fantastice intrigă şi atrag deopotrivă. E ca o vrajă pe care o primeşti benevol fără să te sperii şi fără să fugi. Necunoscutul stârneşte întotdeauna curiozitatea, iar supranaturalul te îndeamnă să speri, să crezi în ceea ce nu vezi dar simţi lângă tine.

Literatura fantasy a creat de-a lungul timpului controverse aprige, iar personajele sale au contrariat şi incitat criticii care şi-au împărţit laudele sau insultele la adresa unor protagonişti care promovează demonicul sfidând religia. Cu toate acestea, proza fantastică a continuat să se dezvolte şi să distrugă încetul cu încetul barierele solide dintre natural şi supranatural prin personaje creionate în aşa manieră încât să atragă cititorul în lumea interzisă.

Fantasy-ul contemporan este adaptat secolului în care trăim, iar protagoniştii sunt înzestraţi nu doar cu puteri după care orice muritor tânjeşte, ci şi cu un sex-appeal care te face să uiţi de latura demonică (latură care în mod bizar atrage în loc să îngrozească). Iată aşadar câteva personaje masculine capabile să încingă atmosfera atât cu forţa lor cât şi cu aspectul devastator. Îngeri, vampiri, semizei sau extratereştri, aceştia trezesc instincte erotice aproape animalice şi anulează valori, principii sau prejudecăţi pe care le credeai adânc înrădăcinate. Şi … la urma urmelor… puţină aventură nu are cum să facă rău, nu? 🙂

Daemon Black – Seria LUX – Jennifer L. Armentrout

Daemon Black

Jennifer Armentrout se numără cu siguranţă printre autoarele mele preferate. Nu puteam aşadar să ratez seria LUX. Extraterestrul cu ochii verzi a produs o adevărată isterie printre cititoare şi, sinceră să fiu, după lecturarea seriei, am cam început şi eu să mă uit pe cer în căutarea unei farfurii zburătoare sau ceva de genul. Nu se ştie niciodată!

Daemon Black are acel look de bad boy sigur pe el, e conştient că arată într-un mare fel, e ironic şi indiferent la capetele care se întorc după el. E tipul despre care spui în gând “Doamne, cât e de afurisit!!!!”. Întinde coarda cât poate, provoacă la maxim, respinge la milimetru, dar dă dovadă de curaj, riscă totul pentru valorile în care crede şi iubeşte cu o intensitate remarcabilă. Cu o atitudine aparent nepăsătoare, un temperament nestăpânit şi un erotism suav, Daemon este unul dintre cele mai incitante personaje fantasy contemporane.

Patch – Jev – Cipriano – Seria Hush-Hush – Becca Fitzpatrick

Patch-Jev

Ei, aici sunt subiectivă! Îngerul ăsta m-a intrigat, m-a captivat, m-a uimit, m-a făcut să mă îndoiesc apoi să cred. Are un comportament care îţi dă dureri de cap şi întotdeauna există ceva nespus. Te bagă în ceaţă exact când crezi că ştii totul şi este capabil de sacrificii extreme. Patch este un înger căzut care nu ezită să rişte totul în numele iubirii pe care nici măcar nu ar trebui să o cunoască. Acest personaj este un pericol magnetic, o flacără imensă pe care îţi doreşti să o laşi să te mistuie doar din dorinţa de a o atinge. Bineînţeles că trebuia să arate şi bestial de bine şi să emane un erotism sălbatic ca să fie tacâmul complet.

Am “devorat” seria şi, deşi poveşti cu îngeri căzuţi care se îndrăgostesc de muritoare am mai citit, Patch e diferit. Are o latură luciferică care, deşi înspăimântătoare, atrage într-un mod inexplicabil. Acest îngeraş nu e doar un personaj fierbinte care dezvoltă imaginaţia ci frige de-a dreptul. 🙂

Arrio – Seria Nemuritor – Oana ArionArrio

“Ultimul viking” a fost o carte pe care odată ce am început să o citesc, nu m-am oprit până la final, iar reacţia a fost: “Wow! Avem fantasy românesc de calitate!!!”. Supranatural, mitologie scandinavă, personaje fantastice foarte bine creionate, acţiune care creşte în intensitate cu fiecare pagină întoarsă … toate se împletesc armonios şi original într-o carte care merită felicitări.

Trebuie să recunoaştem că vampirul Oanei Arion nu este doar misterios şi întunecat ci şi incredibil de sexy. Obişnuit cu o lume în care riscul este “specialitatea casei”, Arrio reuşeşte să o pună pe jar nu doar pe Victoria ci şi o multitudine de cititoare care au rămas fascinate de combinaţia de adrenalină, forţă şi supranatural care îl alcătuiesc pe Arrio. Aflat sub semnul nopţii şi al morţii, vampirul atrage prin sexualitatea demonică ce îl defineşte şi prin paradoxul de demon capabil de sentimente. Dacă la toate astea adăugăm şi un aspect răvăşitor, concluzia este clară: Arrio is certainly a hot character.

Lucas Delos – Seria Predestinaţi – Josephine Angelini

Lucas Delos

Lucas este un personaj altfel. Fiind un semizeu cu puteri colosale şi urmaş al lui Apollo despre care ştim că a reuşit să o impresioneze pe însăşi zeiţa frumuseţii, nu are rost să ne mai întrebăm cât de sexy este băiatul ăsta. Cu toate acestea, Lucas nu fascinează doar prin aspectul care te lasă fără cuvinte ci şi prin temperamentul vulcanic.

E ca o bombă cu ceas care stă să explodeze în fiecare secundă, e făcut pentru sfidare şi încălcarea regulilor străvechi.Te provoacă să te întrebi dacă perfecţiunea lui Apollo pe care a moştenit-o e suficientă să te facă să înfrunţi furia zeilor pentru el. Hotărât, da! Merită să cobori în lumea de dincolo pentru băiatul ăsta, iar cercurile infernului descrise de Dante sunt un preţ căruia nu-i simţi durerea dacă răsplata este Lucas Delos.

Percival Grigori – Angelologia – Danielle Trussoni

Percival

Am pus pe listă şi un nephilim cu o frumuseţe sublimă, biblică, demnă de picturi renascentiste care îşi propun să atingă perfecţiunea. Deşi Percival este un personaj negativ al cărui scop scuză mijloacele, este imposibil de negat atracţia pe care o exercită asupra muritoarelor. Şi cum să-i rezişti totuşi când această făptură combină un chip angelic cu o cruzime demonică? Această dualitate este cea care incită precum şi sentimentul de sfidare a divinităţii prin contopirea cu o fiinţă de lumină.

“Angelologia” este o carte specială cu o documentare amplă care face ficţiunea să pară atât de reală, încât chiar ajungi să crezi că poţi întâlni în viaţa de zi cu zi un Percival care să te ridice aproape de cer, apoi să te lase să te prăbuşeşti în infern, fără să mai apuci să te întrebi dacă o eternitate de suferinţă nu este cumva un preţ prea mare pentru o singură clipă de extaz.

Seducţie, fascinaţie, mister şi paranormal – toate ne înconjoară chiar dacă ochii noştri nu le pot percepe de fiecare dată. Sper că acest top al personajelor masculine aparţinând sferei fantasticului a dat un impuls imaginaţiei voastre. Vă aştept să veniţi în completarea acestei liste cu alte propuneri de hot fantasy boys from books. Care este personajul fantasy care v-a fascinat cel mai tare?

Surse foto Daemon Black, Patch – Jev, Arrio, Lucas Delos, Percival Grigori

15 COMMENTS

 1. Dar cati nu sunt! Dimitri Belikov – Academia vampirilor – Richelle Mead, Kaladin Stormblessed – The Way of Kings – Brandon Sanderson, Mat Cauthon – The Wheel of Time – Robert Jordan, Anomander Rake – The Malazan Book of the Fallen – Steven Erikson, A Song of Ice and Fire – destui (Jon Snow, Jaime Lannister), Azazeal – Rephelimii Simona Stoica, din seria Nemuritor sa nu il uitam pe Ian. Si multi, multi altii. Nici Aragorn sau Legolas nu sunt de lepadat, hehe.

 2. Ooooo … cred mai facem un top!!! Chiar acum citesc Calea Regilo de Sanderson … In viitorul articol il adaugam si pe Kaladin. 🙂

 3. Doamne cate serii sunt!ce bine ca am seria de lux,desi nu este necitita se pune,nu?
  vreau si carte Oanei cand va apare cu revista clik 😀
  felicitari Mara! locco_smiley_10

 4. Vorba Anei… Pe Dimitri Belikov nu l-ati introdus???
  Oricum, Mara, un top interesant! Bravo! Desi personajele mele preferate lipsesc…

 5. Geo, adauga aici personajele. Sa luam la cunostinta si alti hot fantasy boys! 🙂 Multumesc pt apreciere!

 6. super top mara!eu nu citesc fantasy,dar citind recenziile fetelor sint familiarizata cu personajele.mi-a placut,sint curioasa ce mai urmeaza
  exceptie am facut cu cartea oanei care mi-a placut foarte mult,si care apare pe 19 febr.cu rev click
  deci abia astept sa citesc si alte topuri

 7. Incredibil :)) am fantasy cu baieti hot pe care nu l-am citit :)))) eh, whatever :))) dar Daemon will always be my favourite <3 alaturi de Seth – bad boy-ul unei alte serii scrise de aceeasi autoare, ce-si primeste propriile povesti si aventuri acum 😀

 8. Daemon si in lista mea e primul. Hihi, restul cartilor nu le-am citit inca, desi am in plan Arrio, de Oana Arion.

  • Ce de personaje interesante. Maryliyn ai reusit sa ma faci sa rusinez, dar anul acesta il voi cunoaste pe Arrio, el se afla pe lista neagra. Norocul meu ca Oana Arion publica si urmatoarele volume, asa il voi analiza mai bine pe acest barbat misterior.

 9. Ma bucur mult ca va placut selectia. Era cazul sa ne mai dezmortim putin dupa ce am tremurat din cauza gerului din ultima vreme! Se pare k baietii astia super-fantastici ridica serios temperatura. 🙂

Scrie un comentariu. Vorbeste cu mine!