Începe povestea …

    Spiritul Crăciunului a cuprins întreg oraşul. Lumini colorate, intense, presărate peste pomi, alcătuind figurine uriaşe sau împodobind clădiri creează o atmosferă magică, de poveste … de sărbătoare. Frigul muşcă din obrajii trecătorilor grăbiţi, chiciura cuprinde încet ramuri îngheţate, gerul dansează ameţitor pe ferestre confecţionând forme şi flori vrăjite. Înserarea coboară rapid şi în curând noaptea îşi cere drepturile. Şi încep poveştile la gura sobei citite din cărţi vechi sau noi, în confortul unui fotoliu moale şi al unui pled pufos.

 Pentru clipe memorabile, momente ce îndeamnă la visare şi timp de evadare din real, noi avem următoarele sugestii:

 Fantastic cuceritor
jocul-necromantilor

Jocul necromanţilor – Şerban Andrei Mazilu

    După ce am fost fascinaţi de „Anotimpul pumnalelor”, Şerban Andrei Mazilu continuă povestea la cererea cititorilor. „Jocul necromanţilor” continuă aventurile prin tenebrele Arhipeleagului Voss, iar personajele sunt puse din nou în situaţii aparent fără ieşire.

 Romance deliciosdupa-ce-te-am-pierdut-1

După ce te-am pierdut – Jojo Moyes

    După doza de suferinţă acută din „Înainte să te cunosc”, autoarea decide să „îndulcească” tragedia şi să ofere o şansă iubirii împlinite. În ce măsură va reuşi acest volum să anihileze din drama precedentă, rămâne de văzut.

 Istorie tumultoasăPasarea furtunii  devCon Iggulden

„Pasărea furtunii” – Conn Iggulden

  Cocktailul de istorie servit din perspectiva lui Conn Iggulden poartă cititorul înapoi în timp, în vremea unui război controversat ale cărui culise sunt chiar mai monstruoase decât lupta în sine.

 SF fascinantregina-zapezilor-joan-d-vinge

Regina zăpezilor – Joan D. Vinge

   Combinând SF cu fantasy, „Regina zăpezilor” aminteşte într-un mod inedit de binecunoscutul basm al lui Andersen şi devine o lectură must read pentru iarnă.

 Horror timeacluofobia-a-r-deleanu

Acluofobia” – A. R. Deleanu

  Colecţia de povestiri a lui A. R. Deleanu generează fiori reci care explică titlul destul de sugestiv. Curajoşii şi iubitorii genului o vor savura cu maxim de adrenalină.

 Epic love
fire-in-you-jennifer-l-armentrout

Fire în you – Jennifer L. Armentrout

   Iubirea epică însoţită de o pasiune devastatoare reprezintă stilul lui J. L. Armentrout. „Fire în you” este cartea ideală de consumat în nopţile reci. Cu siguranţă atmosfera se va schimba radical în timpul lecturării.

 Transgressive illnessaer-si-msbp-de-razvan-t-coloja

Aer şi MSbP – Răzvan T. Coloja

   Tot de la editura Crux Publishing propunem o ficţiune transgresivă menită să provoace întrebări, să întindă nervii dureros până la insuportabil şi să genereze stări emoţionale intense.

 Historical romancesub-asediul-iubirii-johanna-lindsey

Sub asediul iubirii – Johanna Lindsey

    O carte romantică, cu o acţiune petrecută într-o epocă apusă şi totuşi atât de încântătoare încât te face să visezi cu ochii deschişi este ideală pentru câteva ore de relaxare. Propunerea noastră este un volum din colecţia Iubiri de poveste a editurii Alma – „Sub asediul iubirii” de J. Lindsey.

 Loving poems111-cele-mai-frumoase-poezii-de-dragoste-c1

111 cele mai frumoase poezii de dragoste – Marius Chivu şi Radu Vâncu

   Iubitorii de poezie se pot delecta cu versuri alese şi reunite într-o antologie pentru diverse gusturi. „111 cele mai frumoase poezii de dragoste” de la Nemira conferă iernii accente calde şi este un must have în bibliotecă.

 În dulcele stil clasicdama-cu-camelii-alexandre-dumas

Dama cu camelii – Alexandre Dumas

    O poveste clasică nu se demodează niciodată şi pare atemporală în multitudinea de publicaţii. Noi optăm pentru puţin „sirop” parizian şi propunem „Dama cu camelii” de Alexandre Dumas pentru o călătorie de neuitat prin oraşul iubirii şi pentru a fi martorii unor destine supuse hazardului.

4 COMMENTS

  1. Frumoase carti 🙂 . O lita cu alegeri interesante. Nu le-am citit insa o parte dintre ele sunt pe gustul meu 🙂

Scrie un comentariu. Vorbeste cu mine!