Meniu: (pastă de peşte, şniţel din piept de pui cu garnitură de...

Meniu: (pastă de peşte, şniţel din piept de pui cu garnitură de cartofi dulci, chec de zahăr ars)

by -
4

Meniu: (pastă de peşte, şniţel din piept de pui cu garnitură de cartofi dulci, chec de zahăr ars)

1.Aperitiv: pastă de peşte

-o conservă de ton în ulei și una de sardine în ulei, le zdrobim puțin cu furculița și stropim cu lămâie

-2-3 ouă fierte tari, date pe răzătoarea fină

-un pachet de unt (sau margarină Rama) îl frecăm să fie ca o spumă

-adăugăm peștele (cu tot cu ulei), ouăle, potrivim de sare, piper și lămâie și omogenizăm bine

-servim pe feliuțe  de pâine prăjită ornate cu feliuțe de măsline.

2. Ciorbă  de pui:

-fierbem  oasele de pui în apă cu sare și vegeta, apoi curățăm carnea și o tăiem mărunt

-2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 păstârnac, 1 țelină mică le dăm pe răzătoarea fină

-punem în oală legumele răzuite, adăugăm carnea și zeamă de carne (strecurată) și punem la fiert

-adăugăm condimente: cury, piper multicolor, lemon grass, praf de chimen și lăsăm să fiarbă

-dregem cu smântână frecată cu gălbenuș de ou

3.Şniţel din piept de pui cu garnitură de cartofi dulci:

-feliile de piept le batem puțin apoi presăram un praf de scorțișoară și lămâie, le punem în caserolă și le lăsăm câteva ore la rece

-pregătim amestecul de condimente care ne place, eu pun: sare, piper multicolor, cury, praf de lemon grass, praf de chimen, praf de coriandru și opțional boia dulce sau picantă

-condimentam șnițelele, le punem în altă caserolă și le mai lăsăm câteva ore

-coacem șnițelele trecute prin făină, ou și făină de mălai (date prin făină de mălai sunt crocante și nu absorb ulei)

-cartofii dulci îi curățăm, îi tăiem baghete sau rondele, îi condimentam și-i lăsăm să stea puţin

-prăjim cartofii, când îi scoateți îi puneți în strecurător, să picure uleiul

4.Chec de zahăr ars (de post):

-2 căni da făină (folosim ca măsură cana mare de ceai) +1 cană de zahăr +4 linguri de ulei +1 linguriță bicarbonat stins +8 lingurițe de zahăr pe care îl ardem +nuci, stafide, rahat tăiat bucaţele

– ardem cele 8 lingurițe de zahăr, adăugăm cam o cană și jumătate de apă și fierbem un sirop

-punem într-un castron: făina, zahărul, uleiul, bicarbonatul stins apoi adăugăm siropul de zahăr ars, câte puțin să avem o compoziție de consistenţa unui chec

-adăugăm bucăți de nucă (prăjită), stafide, rahat, după preferinţe

-tapetăm două tăvi de chec, sau o tavă obișnuită de prăjitură, turnam checul și punem la copt

-checul îl scoateți din tavă și –l tăiați când e rece

-se poate servi așa, sau presărat cu zahăr praf sau cu glazură de ciocolată sau caramel deasupra

Poftă Bună!

 foto sweet potatoes pixabay

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. N-am făcut încă chec cu bicarbonat, dar pe acesta sigur o să-l încerc! Mulțumesc mult, Arci!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.