Meniu: (pastă de peşte, şniţel din piept de pui cu garnitură de cartofi dulci, chec de zahăr ars)

1.Aperitiv: pastă de peşte

-o conservă de ton în ulei și una de sardine în ulei, le zdrobim puțin cu furculița și stropim cu lămâie

-2-3 ouă fierte tari, date pe răzătoarea fină

-un pachet de unt (sau margarină Rama) îl frecăm să fie ca o spumă

-adăugăm peștele (cu tot cu ulei), ouăle, potrivim de sare, piper și lămâie și omogenizăm bine

-servim pe feliuțe  de pâine prăjită ornate cu feliuțe de măsline.

2. Ciorbă  de pui:

-fierbem  oasele de pui în apă cu sare și vegeta, apoi curățăm carnea și o tăiem mărunt

-2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 păstârnac, 1 țelină mică le dăm pe răzătoarea fină

-punem în oală legumele răzuite, adăugăm carnea și zeamă de carne (strecurată) și punem la fiert

-adăugăm condimente: cury, piper multicolor, lemon grass, praf de chimen și lăsăm să fiarbă

-dregem cu smântână frecată cu gălbenuș de ou

3.Şniţel din piept de pui cu garnitură de cartofi dulci:

-feliile de piept le batem puțin apoi presăram un praf de scorțișoară și lămâie, le punem în caserolă și le lăsăm câteva ore la rece

-pregătim amestecul de condimente care ne place, eu pun: sare, piper multicolor, cury, praf de lemon grass, praf de chimen, praf de coriandru și opțional boia dulce sau picantă

-condimentam șnițelele, le punem în altă caserolă și le mai lăsăm câteva ore

-coacem șnițelele trecute prin făină, ou și făină de mălai (date prin făină de mălai sunt crocante și nu absorb ulei)

-cartofii dulci îi curățăm, îi tăiem baghete sau rondele, îi condimentam și-i lăsăm să stea puţin

-prăjim cartofii, când îi scoateți îi puneți în strecurător, să picure uleiul

4.Chec de zahăr ars (de post):

-2 căni da făină (folosim ca măsură cana mare de ceai) +1 cană de zahăr +4 linguri de ulei +1 linguriță bicarbonat stins +8 lingurițe de zahăr pe care îl ardem +nuci, stafide, rahat tăiat bucaţele

– ardem cele 8 lingurițe de zahăr, adăugăm cam o cană și jumătate de apă și fierbem un sirop

-punem într-un castron: făina, zahărul, uleiul, bicarbonatul stins apoi adăugăm siropul de zahăr ars, câte puțin să avem o compoziție de consistenţa unui chec

-adăugăm bucăți de nucă (prăjită), stafide, rahat, după preferinţe

-tapetăm două tăvi de chec, sau o tavă obișnuită de prăjitură, turnam checul și punem la copt

-checul îl scoateți din tavă și –l tăiați când e rece

-se poate servi așa, sau presărat cu zahăr praf sau cu glazură de ciocolată sau caramel deasupra

Poftă Bună!

 foto sweet potatoes pixabay

4 COMMENTS

  1. N-am făcut încă chec cu bicarbonat, dar pe acesta sigur o să-l încerc! Mulțumesc mult, Arci!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.