Meniu: (pastă de peşte, şniţel din piept de pui cu garnitură de cartofi dulci, chec de zahăr ars)
Meniu: (pastă de peşte, şniţel din piept de pui cu garnitură de cartofi dulci, chec de zahăr ars)
1.Aperitiv: pastă de peşte
-o conservă de ton în ulei și una de sardine în ulei, le zdrobim puțin cu furculița și stropim cu lămâie
-2-3 ouă fierte tari, date pe răzătoarea fină
-un pachet de unt (sau margarină Rama) îl frecăm să fie ca o spumă
-adăugăm peștele (cu tot cu ulei), ouăle, potrivim de sare, piper și lămâie și omogenizăm bine
-servim pe feliuțe de pâine prăjită ornate cu feliuțe de măsline.
2. Ciorbă de pui:
-fierbem oasele de pui în apă cu sare și vegeta, apoi curățăm carnea și o tăiem mărunt
-2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 păstârnac, 1 țelină mică le dăm pe răzătoarea fină
-punem în oală legumele răzuite, adăugăm carnea și zeamă de carne (strecurată) și punem la fiert
-adăugăm condimente: cury, piper multicolor, lemon grass, praf de chimen și lăsăm să fiarbă
-dregem cu smântână frecată cu gălbenuș de ou
3.Şniţel din piept de pui cu garnitură de cartofi dulci:
-feliile de piept le batem puțin apoi presăram un praf de scorțișoară și lămâie, le punem în caserolă și le lăsăm câteva ore la rece
-pregătim amestecul de condimente care ne place, eu pun: sare, piper multicolor, cury, praf de lemon grass, praf de chimen, praf de coriandru și opțional boia dulce sau picantă
-condimentam șnițelele, le punem în altă caserolă și le mai lăsăm câteva ore
-coacem șnițelele trecute prin făină, ou și făină de mălai (date prin făină de mălai sunt crocante și nu absorb ulei)
-cartofii dulci îi curățăm, îi tăiem baghete sau rondele, îi condimentam și-i lăsăm să stea puţin
-prăjim cartofii, când îi scoateți îi puneți în strecurător, să picure uleiul
4.Chec de zahăr ars (de post):
-2 căni da făină (folosim ca măsură cana mare de ceai) +1 cană de zahăr +4 linguri de ulei +1 linguriță bicarbonat stins +8 lingurițe de zahăr pe care îl ardem +nuci, stafide, rahat tăiat bucaţele
– ardem cele 8 lingurițe de zahăr, adăugăm cam o cană și jumătate de apă și fierbem un sirop
-punem într-un castron: făina, zahărul, uleiul, bicarbonatul stins apoi adăugăm siropul de zahăr ars, câte puțin să avem o compoziție de consistenţa unui chec
-adăugăm bucăți de nucă (prăjită), stafide, rahat, după preferinţe
-tapetăm două tăvi de chec, sau o tavă obișnuită de prăjitură, turnam checul și punem la copt
-checul îl scoateți din tavă și –l tăiați când e rece
-se poate servi așa, sau presărat cu zahăr praf sau cu glazură de ciocolată sau caramel deasupra
Poftă Bună!
foto sweet potatoes pixabay
Mmmm, ce festin!
Ce bunatati . Multumim Arci
Țin s-o citez pe Sorina 😀
N-am făcut încă chec cu bicarbonat, dar pe acesta sigur o să-l încerc! Mulțumesc mult, Arci!