Meniu:(salată de crudităţi, cartofi la cuptor cu ciuperci,salată de fructe)

1.Aperitiv: salată de crudităţi:

-1-2 morcovi daţi pe răzătoare îi amestecăm cu puţină zeamă de lămâie şi dacă e nevoie puţin zahăr
-o ţelină dată pe răzătoarea fină o amestecăm cu puţină sare
-într-un castron dăm pe răzătoare un măr mai mare, adăugăm morcovul şi ţelina stoarsă, amestecăm, potrivim de sare şi piper

2.Ciorbă de legume

-1-2 morcovi, un pastarnac, un pătrunjel le curăţăm, le dăm pe răzătoarea fină
-le punem în oală şi le călim cu puţin ulei, adăugăm apă şi punem la fiert
-adăugăm o gulie tăiată mărunt,3-4 cartofi tăiaţi cubuleţe, un dovlecel tăiat mărunt şi opţional o cutie de ciuperci tăiate mărunt
-lăsăm să fiarbă, adăugăm condimente, amestecul de verdeaţă şi lăsăm să fiarbă
-dregem cu smântână

3.Cartofi la cuptor cu ciuperci

-5-6 cartofi mari îi curăţăm şi-i tăiem felii (rondele) mai groase
-4-5 ciuperci mai mici sau dacă sunt mai mari le tăiem şi le punem să dea un clocot cu apă cu sare,le scurgem
-într-o tavă aşezăm cartofii şi ciupercile, condimentăm, turnam puţin ulei şi apă cât acoperă şi băgăm la cuptor
-când apa a scăzut şi cartofii încep să facă crustă scoatem tava şi presăram caşcaval dat pe răzătoarea mai mare şi mai băgăm câteva minute la cuptor să se topească caşcavalul
-se serveşte cu murături

4.Salată de fructe:

-2-3 portocale şi 2-3 kivi le curăţăm şi le tăiem bucăţele
-1-2 mere le dăm pe răzătoarea mare şi le stropim puţin cu zeamă de lămâie
-1/2 kg fructe de pădure congelate,le presăram cu puţin zahăr să se decongeleze
-amestecăm într-un castron toate fructele (cu tot cu zeamă), adăugăm opţional puţin alcool (cogniac,gin vodka) şi dacă e necar puţin zahăr, amestecăm şi punem la rece
Când serviţi puteţi servi aşa sau cu puţină frişcă.

Poftă Bună!chef

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Cartofii la cuptor cu ciuperci si cascaval vreau sa fac si eu. Chiar mi-ai dat o idee minunata Arci. Multumesc 🙂

  2. Cartofii la cuptor ma tenteaza si pe mine. Mai ales ca mie imi plac la nebunie ciupercile, sub orice forma.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.