supă de pui

Meniu:(supă de pui, vinete umplute, înghețată de pepene galben)

1.Aperitiv: salată de vinete

-2-3 vinete coapte, le curățăm, le lăsăm să se scurgă, le tocăm și le punem într-un castron

-1 ceapă dată pe răzătoarea fină și scursă bine

-punem în castron peste vinete ceapa, potrivim de sare, piper, zeamă de lămâie

-adăugăm maioneză (cu cartof) omogenizam și punem la rece

2.Supă de pui (Vero)

-Tacâm de pui, morcov, ceapă, ardei, țelină rădăcină, pătrunjel rădăcină, ardei gras, tăiței, vegeta, piper. Se pune o oală cu apă la fiert, când fierbe se adaugă tacâmul și legumele. Se fierb la foc mic aproximativ 40 de minute. Se strecoară, morcovul fiert în supă se taie roadele și se adaugă o dată cu taițeii ( eu folosesc paste mărunte) și cu frunze de pătrunjel și leuștean. Se lasă câteva minute apoi se oprește focul și se acoperă.

3.Vinete umplute

-2 vinete mari (le lăsăm cu tot cu coajă, dar le spălăm bine) le tăiem în 2 pe lung, scoatem miezul astfel ca să rămână cam de 1 deget pe margine, le săram și le lăsăm cu scobitura în jos să se scurgă bine

-carnea și legumele rămase de la supă le tăiem mărunt

-1 ceapă mică  și miezul de la vinete le tăiem mărunt, le călim cu puțin ulei, punem un pic de apă și lăsăm să fiarbă până scade apa

-luăm cratița de pe foc adăugăm legumele și carnea rămase de la supă,1-2 ouă crude și condimente după gust

-umplem vinetele cu compoziția, le punem în tavă, punem în tavă un pic de apă cu smântână sau roșii după preferințe și băgăm la cuptor

-când vinetele sunt aproape gata  scoatem tavă și punem peste ele cașcaval ras, apoi lăsăm la cuptor până sunt gata

-dacă mai e nevoie de apă mai punem în tavă câte puțin

4.Înghețată de pepene galben

-curățăm pepenele, o felie o tăiem bucățele cât mai mici, restul îl blenduim

-punem în castron pepenele, 250 gr frișcă bătută și 200 gr smântână și mixam bine

-adăugăm zahăr după gust (preferabil zahăr praf), zahăr vanilinat, frunze de mentă tăiate fff mărunt și nucă de cocos

-mixam bine compoziția ca să se omogenizeze, punem în congelator, având grijă s-o mai amestecăm din când în când

-serviți cu sos caramel sau de ciocolată

Poftă Bună!

Meniu: (bulgăraşi de brânză,chifteluţe cu piure de cartofi,tort cu căpşuni)
Pizza cu ardei şi caşcaval
Arcidalia Ghenof (Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri/// Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Arci, sugestiile tale sunt perfecte. Vinetele sunt placul meu, am experimentat in ambele combinatii si au iesit super. Restul preparatelor le las pentru tura urmatoare.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.