Mister MoneyBags de Vi Keeland şi Penelope Ward – Colecţia Eroscop – Editura Trei – review
Mister MoneyBags, de Vi Keeland şi Penelope Ward – Colecţia Eroscop – Editura Trei – review
Mister MoneyBags / Periculos de sexy
Vi Keeland şi Penelope Ward
Colecţia Eroscop
Editura Trei
Traducere: Rita Glonţ
Număr pagini: 324
Gen. erotic, romance
Mister Moneybags de Vi Keeland roman erotic.
Nu sunt foarte multe de scris/povestit/analizat/recenzat despre Mister MoneyBags – Periculos de sexy. Nu se compara cu Egomaniac, care mi-a plăcut maxim. Mă aşteptam să fie pe aceeaşi linie/stil, având în vedere ca una dintre scriitoare este Vi Keeland. Nu spun că nu a fost o poveste drăguță, a fost, dar cam atât. O carte pe care o citești atunci când vrei să te rupi de stresul cotidian și nu vrei să îți mai pui mintea la lucru – să nu mai analizezi ce a vrut să spună autorul. O poveste de dragoste care să te destindă – să te facă să zâmbești. Chiar are dialoguri și unele faze amuzante.
Cred că pe unii faptul că face parte din colecția Eroscop o să îi ducă cu gândul la o carte cu foarte multe faze de sex, dar nu este chiar așa. Sunt puține, spre final. Da, există ceva fantezii strecurate în mai mult de jumătate din carte, cuvinte, apropouri, dar nu sunt chiar atât de oribile, bine, dacă sunteți pudici, s-ar putea să fie ceva nasol și grobian. Dacă sunteți cu mintea deschisă o să vă amuzați. Mi s-a părut, cel puțin prima parte, puțin cam puerilă și foarte clişeică povestea, și cred că dacă nu ieșea din rutina aceea a mesajelor, închideam cartea, chiar nu mai aveam răbdare să citesc cum își scriu cei doi mesaje în fiecare seară. Ok, chestii de cunoaștere şi de interviu, dar care devin plictisitoare.
Ce mi-a plăcut cel mai mult? Personajul masculin. Un tip super, și nu mă refer la aspect, ci la cum a fost conturat ca și personalitate de către autoare. Un tip de modă veche, aș putea să spun, genul acela care aduce flori la întâlnire, care te invită la cofetărie, care încerca să te cucerească prin gesturi mici, dar frumoase. Deși mintea lui era una plină cu fantezii de fantezii în ceea ce o priveşte pe Bianca, tipul se oprește numai la vise, nu acţionează, nu o bruschează, acceptă chiar și o simplă întâlnire pe bancă să mănânce un hot-dog. Pentru el asta este o mulțumire. Chiar o place și sentimentele lui sunt cele mai onorabile. Mi-a plăcut și faptul că este uman, empatic, nu este fițos, deși este un magnat, nu se afișează în public, nu îi place celebritatea, nimeni nu știa cum arată marele bogătan. Și nu dintr-un capriciu de marketing, ci pur și simplu omul nu vrea să se expună. Îi place viața lui așa cum este, în umbră, fără stresul bliţurilor și al tabloidelor.
Mister MoneyBags – Priculosul sexy, pe numele lui Dexter Truit, CEO-ul companiei Montague Enterprises, o cunoaște pe Bianca George în lift. Aceasta trebuia să ia un interviu omului de afaceri Dex Truitt. În mintea ei îl poreclise Moneybags – o persoană foarte bogată, pentru că îl considera snob, înfumurat, cu nasul pe sus, trăind pe picior mare în lumea lui plină de bogăție, un om ce nu era interesat de lucruri mărunte sau de plăcerile mici și obișnuite ale vieții. Toate acestea le află Dex Truitt atunci când liftul s-a blocat și sunt nevoiți să își omoare timpul, dar și să o distragă pe Bianca de la faptul că erau închiși, aceasta având momente de panică. Evident ca pe lângă ţinut de vorbă, urletul lui Tarzan, pe care le încercă Bianca să scape de panică, ea aplică şi tactica masatului biluţelor. Ale cui biluţe? Ce biluţe? Aflaţi!
Aflând părerea ei despre el, deși nu îl cunoștea, ceva îl face să vrea să își schimbe identitatea, și se dă drept curier pe bicicletă. Bine, îl ajută și cum era îmbrăcat în acea zi, pentru că venea de la sală și nu arăta ca CEO-ul unui imperiu de milioane de dolari, cu părul lung pe lângă urechi ascuns sub o șapcă de baseball, bărbierit atât cât trebuie, nici prea-prea, nici foarte-foarte, în haine sport. Habar nu avea ce nume să-i spună, dar uitându-se pe ușile liftului formează repede un nume din diferite frânturi de cuvinte: Jay Reed. Voia cu orice preț să afle: de ce acea femeie, care l-a atras din prima, pentru care a simţit o chimie puternică avea idei preconcepute despre el, adică despre Dex Truitt. Și din acest moment încep micile minciunele – cum ar fi – că are ca și hobby sculptura în lemn, deși habar nu avea cu ce se mănâcă. Începe să învețe să sculpteze chiar dacă își rănește degetele, numai să o impresioneze. Ajunge chiar și voluntar la un adăpost de animale și plimbă câinii, aflând că ea este voluntar acolo, își dau întâlniri prin parc, plus multe alte chestii, pe care nu vrea să le dezvălui. Dar…toate astea le face ca și Jay.
Ca și Dex devine și mai interesat de Bianca, gelos pe Jay, dublura lui. Cu Bianca interacționa online, pentru că interviul a continuat pe e-maill, dar chimia puternică se face simțită și aici. Poate chiar mai mult decât atunci când era Jay. Pe parcurs vrea să îi dezvăluie totul, pentru că își dorește că ea să îl vadă pe Dex Truitt, omul de modă veche, atras maxim de ea, omul care s-a îndrăgostit. Numai că… prea târziu, Bianca află singură înșelăciunea, dualitatea. Oare se îndrăgostise de doi bărbați? Ce alege? Întrebare aiurea pentru că nu poți alege o jumătate dintr-un bărbat. Sau poate nu alege. Ne oprim aici, restul îl descoperiți voi.
Povestea este și nu este palpitantă. În prima parte nu avem cine știe ce, în a doua devine mai interesantă pentru că se întâmplă ceva la care nu prea m-am așteptat. Aici, pot să spun că am stat puțin cu sufletul la gură să aflu despre ce este vorba. Evident că nu am să vă spun, dar partea a doua face cartea mai vibrantă.
Cumva, se vede, se simte, că acest roman a fost scris de două autoare, pentru că sunt momente în care devine interesat și sunt momente în care există o plafonare, un fel de rutină clişeică.
Nu este o carte de cinci steluțe, dar trei cred că merită.
Vi Keeland este autoare de bestselleruri #1 din topurile New York Times, Wall Street Journal și USA Today. Cu milioane de exemplare vândute, titlurile sale au apărut în peste o sută de liste de bestselleruri și sunt traduse în 26 de limbi. Locuiește la New York împreună cu soțul și cei trei copii ai lor, trăind fericită alături de cel pe care l-a cunoscut când avea șase ani. Puteți afla mai multe despre ea la https://www.facebook.com/ groups/ViKeelandFanGroup/ sau pe vikeeland.com.
Penelope Ward este autoare de bestselleruri #1 din topul Wall Street Journal, precum și din topurile New York Times și USA Today. A crescut în Boston, alături de cei cinci frați mai mari și și-a petrecut primii ani ai carierei ca prezentatoare TV. Trăiește în Rhode Island cu soțul, fiul și fiica lor, care suferă de autism. Cu mai mult de 1,5 milioane de exemplare vândute din cele peste 20 de romane scrise, a apărut în topul New York Times de douăzeci de ori. Cărțile sale au fost traduse în peste 12 limbi și se vând în librării din întreaga lume.
Imi place tare mult recenzia ta, Iasmy! Am sa citesc si eu cartea, ca sa imi fac o parere. Multumesc pentru recomandare!
Cu placere! Poate tie o sa iti placa mai mult, cine stie.
Acelasi sentiment l-am avut pe parcursul intregii lecturi. Autoarele s-au straduit sa creeze legaturi, sa-si imbine stilurile, dar rezultatul nu a fost cel asteptat de mine. O carte dulce, relaxanta care se citeste in cateva ore.
Exact, ceva nu a mers!
Felicitari pentru recenzie!
Multumesc, Arci!
[…] se vând în librării din întreaga lume. De aceleași autoare, în colecția Eroscop au apărut: Mister Moneybags și […]
[…] din întreaga lume. De aceleași autoare, în colecția Eroscop au apărut: Ticălos la patru ace, Mister Moneybags și […]