Mog și bebelușul de Judith Kerr – Editura Pandora – recenzie

Mog și bebelușul de Judith Kerr – Editura Pandora – recenzie

Mog si bebelusul

Mog și bebelușul, de Judith Kerr – Editura Pandora – recenzie

Titlu: Mog și bebelușul 
An apariție: 2016
Autor: Judith Kerr
Colecție : Panda
Editura: PANDORA
Format: 280×200
Număr pagini: 32
Traducător: Domnica Drumea

  M-a fascinat povestea lui Mog încă de când am citit „Crăciunul lui Mog”. Am intuit atunci că minunata pisică trebuie să mai aibă și alte aventuri pe care copiii să le descopere cu drag. Iată că, de această data, Mog – un pisică tare năzdrăvană, face cunoștință cu un bebeluș la fel de jucăuș ca și ea.

  Totul a început într-o zi care părea liniștită, numai bună de un somn îndelung și tihnit pentru Mog… însă, așa cum ne-a obișnuit autoarea Judith Kerr, nimic nu e liniștit în lumea pisicească, iar ziua se transformă într-un îndelung șir de aventuri.

  În toate aventurile sale, Mog pare o pisicuță uitucă și nu foarte descurcăreață. De această data, în casa familiei Thomas vine în vizită un bebeluș care va sta câteva ore. Dacă vă întrebați ce se poate întâmpla în câteva ore între un bebeluș curios și o pisică, ei bine… răspunsul e „muuulte”.

  Bebelușul doamnei Clutterbuck va rămâne în casa familiei Thomas cât timp doamna va face câteva cumpărături, iar gazda, adică doamna Thomas este sigură că totul va decurge normal, pentru că știe că lui Mog îi plac bebelușii.
Nu după foarte mult timp, bebelușul o duce la disperare pe Mog, nu prin plânset, ci prin faptul că o aleargă prin toată casa.

  Văzând că bebelușul este foarte agitat, doamna Thomas decide să îl scoată la plimbare cu căruciorul. O ia și pe Mog și par să petreacă câteva clipe liniștite. Întorși acasă, agitația revine, iar bebelușul pare foarte dornic să se joace cu Mog, căruia îi ia și mâncarea. În cele din urmă, bebelușul adoarme lângă Mog, iar totul pare să se liniștească…

  Când liniștea planează în casa doamnei Thomas, ceva nu e în regulă, ceva periculos urmează să se întâmple. După un somn scurt, cei doi se trezesc și bebelușul începe să o alerge pe Mog, ajungând în stradă, tocmai în fața mașinii domnului Thomas… care, din fericire, reușește să frâneze la timp.
Cărțile cu Mog pot fi un prilej de a petrece câteva clipe frumoase alături de copil. Povestea de seară, atunci când ea o are în prim plan pe Mog, poate deveni o adevărată încântare. Să nu uităm că pisicuței Mog i s-a dus vestea în întreaga lume, ea devenind una dintre cele mai iubite pisicuțe de către copii, dar și de către părinți.

  Cartea este ilustrată, imaginile având un farmec deosebit și ilustrând perfect stările și emoțiile personajelor. Textul este foarte bine conceput, astfel încât copiii, începând cu vârsta de trei ani, să poată înțelege nu doar ceea ce i s-a întâmplat pisicuței, dar să poată discerne anumite idei care să le folosească în viitor. De această data, micul cititor sau micul ascultător, poate să deducă, mai ales ajutat de către părinte, că nu e bine să alergi în stradă și că e bine să faci alegeri înțelepte, iar prudența este una dintre ele.

  Pe mine cartea m-a fascinat, Mog mi-a ajuns la suflet, de aceea recomand cu căldură cartea părinților care încă mai păstrează bunul obicei de a le citi copiilor înainte de culcare și nu numai.

  Iată și câteva cuvinte despre autoarea seriei care o are în prim plan pe Mog:
„Judith Kerr s-a născut la 14 iunie 1923, în Germania. S-a mutat în Anglia împreună cu familia în anul 1933 din cauza problemelor politice din țara sa natală. Pe durata celui de-Al Doilea Razboi Mondial a lucrat pentru Crucea Roșie, după care a studiat la Școala de Arte. A fost căsătorită cu scenograful Nigel Kneale, până la moartea acestuia în 2006 și împreună au doi copii. Și-a dorit să fie scriitoare încă de la o vârstă fragedă și a debutat în anul 1968 cu cartea pentru copii „Tigrul care a venit la ceai”, după care a început să scrie vestita serie cu Mog. Titlurile sale sunt citite de copiii din întreaga lume și începând cu anul 2013, prima școală bilingvă englez-germana din Anglia îi poartă numele. Menționăm câteva dintre titlurile sale: „Mog și bebelușul”, „Mog și bunicuța”,„Prostioara lui Mog”.

Carte disponibilă pe site-ul PandoraM

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Mog și bebelusul de Judith Kerr – Editura Pandora – recenzie

***Rodica Pușcașu***Sunt o visătoare și așa am de gând să rămân. Cititul e un privilegiu pe care l-am descoperit pentru a evada în alte lumi, pentru a descoperi poveștile unor oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Cărțile sunt lumi fascinante, care te fac să râzi, să plângi, să trăiești. Nu-mi imaginez lumea fără cărți... pentru că nu ar exista. În viața reală sunt un om simplu, care se bucură de aroma cafelei în diminețile de vară, sunt o mamă preocupată (uneori excesiv) de copilul meu și o soție iubită care mai arde din când în când mâncarea... pentru că timpul de preparare nu coincide cu timpul poveștii pe care o citesc. Vedeți voi, în cazul meu, totul se reduce iremediabil la citit... O altă pasiune de-a mea este scrisul. Scriu și ajung să-mi iubesc personajele atât de mult, încât mi le consider prieteni. În 2010 am publicat cartea de povești pentru copii „Maria și fulgii de nea”, iar în 2016 a ieșit de sub tiparul editurii PIM, cartea „Povestea secretă a Cezarei”... și nu mă voi opri aici.

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.