Recomandări literare – My personal top 6 cărţi ianuarie -februarie/Maryliyn

În ultimul timp am devorat literatura. Trebuie să recunosc că vinovatul principal pentru multitudinea de cărţi citite este timpul prea rece pentru gustul meu care m-a cam obligat să stau în casă. Mie nu trebuie să îmi fie frig pentru că devin un monstruleţ prost dispus pe două picioare. Acum, făcând un bilanţ al cărţilor citite în ianuarie-februarie-martie, am selectat câteva care mi-au plăcut cel mai mult, care m-au fascinat, m-au impresionat şi mi-au schimbat într-o oarecare măsură viziunea asupra prezentului. A fost o misiune grea să aleg. Ar fi trebuit să fie un top 5 dar s- a transformat în top 6, şi, cu multă plăcere, aş mai fi adăugat încă pe atâtea. Iată aşadar ce romane m-au captivat pe mine în ultimele două luni şi jumătate.

1.Oameni, îngeri şi demoni – Lina MoacăOameni-ingeri-si-demoni

Da. Pun acest roman pe locul I deoarece este un fantasy românesc care se petrece în decorul familiar al Bucureştiului, îmbină istoria şi religia cu problemele prezentului, abordează iubirea şi credinţa într-un mod original şi are nişte personaje care pe mine m-au cucerit. Nu este încă o carte care prezintă veşnica luptă dintre bine şi rău, ci un roman care trasează noi graniţe şi care înfăţişează noi valenţe ale celor două forţe. Personajul preferat rămâne Willy. Chiar mă întreb cum ar arăta un înger cu ochii turcoaz … Eu am o obsesie cu ochii verzi, dar parcă mă macină măcar să văd pentru o clipă doi ochi angelici cu irizaţii turcoaz. Un roman complex, cu personaje bine conturate, cu mister, romance, elemente fantastice, suspans, replici amuzante dar şi acide, acţiune alertă dar foarte detaliat prezentată, poveşti unice şi reinterpretări inedite. Din partea mea are un big like.

2. The Stonehenge Legacy – Sam Christer

The Stonehenge Legacy – Sam ChristerAm citit această carte deoarece scria mare pe coperta 1 că este perfectă pentru fanii lui Dan Brown, iar eu, avidă după cărţile acestui autor care întotdeauna m-a provocat la întrebări şi documentare, am hotărât că merită încercată. Am trecut cartea în topul preferinţelor deoarece am fost fascinată de acest thriller care combină doze bune de istorie, legende, simboluri cu suspans din plin. E în genul lui Dan Brown dar povestea este una originală, iar personajul principal, tânărul arheolog Gideon Chase, este mult mai simpatic decât mult prea seriosul Robert Langdon. Mi-a plăcut faptul că este un roman documentat precum şi abordarea unui cult despre care eu nu am auzit înainte. Merită citită dacă sunteţi fani ai simbolisticii.

3. Căutând fericirea – Teresa Wojcik

Cautand fericirea de Teresa WojcikEi, da. Acest roman mi-a captat atenţia şi m-a ţinut prinsă în poveste până la final. Acţiunea este atât de alertă încât trebuie neapărat să întorci pagina. Nu ai cum să o abandonezi pentru că vei rămâne cu gândul la ce se întâmplă în continuare. Personajele m-au amuzat, m-au intrigat, m-au ţinut în suspans. Relaţia dintre Hades şi Aimee este formată din atât de multe urcuşuri şi coborâşuri ameţitoare încât nu ştii când ajungi să te simţi spectator în loc de cititor. Povestea Teresei are puncte în plus pentru că plasează acţiunea în New York, iar eu, în afară de ochii verzi şi Harry Styles mai am o obsesie şi cu NYC.

4. Pulbere de stele – Neil GaimanPulbere de stele – Neil Gaiman

Acest roman este o frumoasă şi dulce poveste care m-a făcut să zâmbesc şi m-a plimbat printr-o lume populată de vrăjitoare, stele fermecate, magie, obiecte şi puteri supranaturale, personaje de basm şi muuuultă iubire emoţionantă. Atât de frumos, atât de profund, atât de magic … Pot descrie romanul lui Gaiman ca pe un basm pentru adulţi unde iubirea este magică, este vraja care rupe vrăjile, lumina cea mai puternică şi răspunsul absolut al tuturor întrebărilor. Se citeşte repede şi are capacitatea de a aduce un strop de magie în prezent. La urma urmei e atât de bine să poţi crede chiar şi pentru o secundă că este posibil …

5.Ugly Love – Colleen HooverUgly Love de Colleen Hoover

Pentru mine cartea era un must read şi am citit-o pe nerăsuflate. Mi-a plăcut povestea, am sit-o relaxantă, iar numeroasele scene hot au condimentat bine romanul. Nu se insistă doar pe momente fierbinţi ci şi pe problemele personajelor, are accente psihologice şi nu arată doar partea emoţionantă a iubirii ci şi acea latură întunecată care poate transforma şi cel mai frumos sentiment în ceva oribil. Are câteva puncte bonus pentru că mi-a cam creat palpitaţii în privinţa finalului. Dacă nu avea happy end făceam crize.

6. Un bărbat îndrăgostit – Lisa KleypassUn bărbat îndrăgostit de Lisa Kleypas

Nu puteam să nu trec şi un historical romance. Am citit vreo câteva în ultima perioadă, iar acesta mi s-a părut cel mai potrivit să îl menţionez. Îmi place autoarea foarte mult. Cărţile ei au acea doză de umor care îndulceşte acţiunea într-un mod original. După ce am citit poveştile surorilor Bowmann şi ale prietenelor lor, acum i-a venit rândul lui Rafe Bowmann – fratele rebel şi sigur pe acţiunile lui care se trezeşte că dragostea nu e chiar atât de simplă precum conducerea unei afaceri. Am rămas cu un zâmbet larg pe chip după lecturarea acestei cărţi şi m-am asigurat şi cu o bună-dispoziţie contagioasă.

Şi aş mai adăuga dar zic să nu mă întind. Fiecare carte citită are părţile ei fascinante care mă îndeamnă să o pun pe listă. Până la un next top (care sper să se transforme într-un top 10) vă doresc lecturici plăcute, distracţie maximă şi personaje cât mai incitante. Hugs and kisses!

24 COMMENTS

 1. Din aceasta lista nu am citit decat Ugly love si Cautand fericirea.
  Dar, vazand ca pe locul 1 ai plasat Oameni, ingeri si demoni, acum m-ai facut sa adaug si aceasta carte pe lista de must read.
  Felicitari!

  • Sa stii ca merita. M-am cam invartit pe langa cartea asta pana m-am apucat de ea, dar este intr-adevar un roman bun.

 2. woauu,acum ce fac eu?in afara de Lisa Kleypas,nu am citit restul cartilor.trebuie neaparat trecute pe lista mea,felicitari Mara!

 3. Sper ca v-am tentat cu topul meu. 🙂 Nicol, nu doar ca are happy end dar este si o carte siropel gen basm. Este si o ecranizare foarte reusita dupa aceasta carte.

  • Nu cred ca este tradusa. Eu am procurat-o in engleza de pe site-ul editurii Sphere. Este in Marea Britanie, dar trimit carti pe comanda.

 4. foarte intersant topul si variat..
  nicol cartea de sam christer-mostenirea stonehenge a aparut si tradusa in limba romana la editura litera,cred ca am mai vazut-o si acum pe elefant sau printre carti,targul cartii nu stiu exact,dar este buna si merita citita
  cartea lisei kleypas si a lui colleen hoover citite,foarte bune.
  cartea linei moaca o am si urmeaza.
  felicitari mara

 5. multumesc Mara,trecuta pe lista!va dati seama ca sunt ingrozita deja,nu?deja am trecut cartile tale pe lista,dar al restul fetelor!o sa fie kilometrica lista!

 6. multumesc arcidalia,o sa dau comanda la mostenirea stonehege pe libris.off,,,ma ucide ea,ma ucide ispita” 😀

 7. Mai, ce imi place primul loc 🙂 Trebuie sa citesc si eu Cautand fericirea, cred ca am ramas de caruta 🙂 Fratilor, este chiar atat de buna? Stiu a citit-o Mili, acum vine si Mara, am mai vazut-o prezentata. Ce are asa special?

 8. Din tot topul tau, Mara am citit cartea Linei Moaca si mi-a placut maxim. La final mai voiam 712 pagini in plus :))). Urmeaza in cautarea fericirii si Ugly Love – Colleen Hoover. Felicitari!

 9. Felicitari, Mara ! Un top tentant si interesant ! Nu am citit nici una din carti dar toate sunt tentante! Doua dintre ele sunt de ceva timp pe lista mea, Cautand fericirea si Oameni, ingeri si demoni, acum trebuie sa le iau, vreau neaparat sa le citesc! Mi-ai starnit curiozitatea pentru toate ! locco_smiley_10

 10. OFF,Mara,acum cand vad cum lauda fetele cartile crezi ca mai pot rezista?nu,neaparat am nevoie de cartile prezentate de tine locco_smiley_37

 11. Waw… cred ca citindu-vă topurie, urmează să-mi fac un top al cărților pe care urmează să le citesc!

 12. Doar 3 carti din lista ta am citit. Super top! Acum sunt mai decisa ca oricand sa citesc cartea de Sam Christer.

Leave a Reply