Noutățile toamnei – Literpress Publishing

Noutățile toamnei – Literpress Publishing

Noutățile toamnei - Literpress Publishing

Noutățile toamnei – Literpress Publishing

1.PisiPluș, de Ion-Cristea Marilena

Carte pentru copii cu ilustrații

Nu-s decât o pisicuță
Sunt sigur că ți-ar plăcea
De mine, de m-ai vedea!
Nu-s decât o pisicuță,
Subțirică, înăltuță,
Mănuși albe la mânuțe,
Și-n picioare, șosetuțe!
Ador blana de pe mine
Și acum, mă uit la tine!
Vreau, așa, în felul meu,
S-ajung la nivelul tău!
Pentru asta, îmi fac teme,
Și rezolv niște probleme
Încep deci, cu cea mai mare,
Să stau în două picioare!

2.Ciupercuța Baby Oko, de Lumi Boboc

Poveste pentru copii cu ilustrații

Povestea lui Oko este dedicată copiilor bolnavi de cancer și ne poartă printr-o portiță deschisă spre o lume plină de optimism și nădejde.” – Ramona Lee Soo-Jun

  Primii pași ai micuței ciupercuțe sunt înconjurați de multă dragoste, dar o boală cruntă îl face pe Baby Oko să-și piardă toate bulinuțele. Prin devotamentul și prietenia tuturor plantelor și creaturilor pădurii, Oko învață cum să-i ajute pe ceilalți și să se lase ajutat. Oko trece peste propria boală și pleacă într-o călătorie lungă cu cea mai bună prietenă a lui, Oki, pentru a-i salva părinții, răpiți de vegetarieni.

3.Dimineață cu iubire, de Ludmila Rain (Augustin)

„Dimineața a fost dulce,

Două cești, cafea cu soare

Și ca nimeni să nu știe

Ai adăugat candoare.” Ludmila Rain

  Când un vers te hrăneşte cu lumină divină îi rămâi recunoscător toată viața, eu am acest sentiment când citesc poeziile Ludmilei Rain şi cred că oricine va citi acest volum de poezie va simți acelaşi lucru. A crea un poem înseamnă a dărui viață din viața ta celorlalți. Bucuria pe care o oferă creațiile acestei minunate autoare e hrană sufletească neprețuită, fiecare metaforă lasă amprenta Absolutului în inima celui ce şi-a deschis-o în momentul întâlnirii cu versul dătător de nemurire. E de neoprit emoția care te copleşeşte atunci când lecturezi versul Ludmilei, e atât de viu şi te pătrunde până în adâncul ființei. Ce poate fi mai înălțător decât să te înalți pe aripi de poezie?

4. Zbor desculț, de Ludmila Rain (Augustin)

„M-am ridicat zburând în cercuri,

Te-am tot pândit să văd ce faci…

Venisei doar c-o haină veche,

Târziu în iarnă să mă-mbraci.” Ludmila Rain

Ludmila Rain e o poezie ea însăși. Una căreia nu îndrăznești să-i pui punctul final, pentru că oricum va contura alte două puncte și se va îndrepta dârz și cu talent spre alte rime.

5. Quarantena conquistata@ Carantina cucerită@ – Daniela Marchetti

  Raportul dialectic și uneori conflictual cu natura, văzută adesea ca o sursă inepuizabilă de energie mai mult decât o prezență maternă care să fie cultivată mereu cu devotament, pare unul dintre motivlele pentru care lumea întreagă a fost lovită de furia pandemică, obligând persoanele să se confrunte cu ele însele în spațiul unei distanțe impuse de măsurile sanitare.

  A fost și o bruscă trezire dintr-o amorțeală lungă de mai multe decenii, în care s-a crezut în mod greșit că pământul ar fi un fel de corn al abundenței cu daruri fără sfârșit. Bogăția reprezentată de raporturile sociale a fost afectată de constrângeri care cu câțiva ani în urmă păreau de neimaginat. Și așa persoanele au fost obligate să se închidă în capsulele respectivelor solitudini care s-ar fi arătat de nesuportat dacă tehnologia nu ar fi permis un fel de compensație în lumea virtuală. Informațiile au călătorit pe străzile telematice și digitale alinând chinurile unei distanțe ce părea, fără îndoială, mai mare decât cea reală.

  De aceea Daniela Marchetti, poetă româncă care are o relație privilegiată cu Italia, confirmată și de rezidența sa pe dealurile regiunii Friuli, la San Daniele, pune în titlul volumului său de poezie, după carantină, nume emblematic și semnificativ al unui itinerariu conceptual care stă la baza operei, simbolul @ care apropie condiția izolamentului datorat virusului de o oportunitate care să se regăsească în ideea unei renașteri implicite în multe poezii din această carte. Enzo Santeze

Cărți disponibile pe site-ul Literpress.ro

noutăți editoriale

#literpress #literaturapetocuri #noutati

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.